Slik skiller målet for anskaffelse av nye kunder mellom nye og eksisterende kunder

I målet om anskaffelse av nye kunder brukes Performance Max-kampanjer eller søkekampanjer for at du skal få nye kunder. Du kan velge å optimalisere kampanjen for å by høyere på nye kunder eller bare by på nye kunder.

Du kan oppgi tre ulike typer signaler som hjelper oss å identifisere nye kunder for bedriften. Du kan holde deg til ett av disse signalene eller bruke en hvilken som helst kombinasjon av disse tre. Merk deg at Google-deteksjon alltid brukes som standard.

På denne siden

Nye kunder Google har registrert

Hvis du velger «nye kunder» som anskaffelsesmål, brukes denne metoden automatisk. Hvis Google Ads-konverteringssporingen er konfigurert til å spore «kjøp», kan Google automatisk opprette en målgruppeliste basert på de siste 540 dagene med kampanjeaktivitet og sporede kjøp. Dette er den enkleste metoden for å skille nye kunder fra eksisterende kunder, men den kan føre til færre brukere siden brukerne kan fjerne informasjonskapsler og velge bort denne funksjonen.

Nye kunder fra opplastede målgruppelister

Du kan også laste opp målgruppelistene dine slik at Google kan tilordne nye kunder oppdatert informasjon du har revidert. Følg fremgangsmåten nedenfor for å laste opp og velge målgruppelister.

Merk: Med «Bla gjennom» kan du se alle målgruppelistene du har lastet opp, og deretter velge den aktuelle listen.

Når du har opprettet og lastet opp en kundeliste ved å følge veiledningen til bruk av Kundematch, kan du følge fremgangsmåten nedenfor for å velge kundelister du laster opp.

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på Rediger i Konverteringssammendrag-menyen til venstre i Kundeanskaffelse-delen.
  5. Du finner målgruppelistene du har lastet opp, i «Definisjon av eksisterende kunder»-feltet. Du kan også søke etter en målgruppeliste ved å skrive inn navnet på listen i søkefeltet og velge feltet ved siden av den aktuelle listen.
  6. Velg opptil fem målgruppelister.
  7. Klikk på Bruk.
Merk: Hvis en eksisterende kundeliste er for liten (under 1000 medlemmer), er det kanskje ikke mulig å aktivere målet om anskaffelse av nye kunder i kampanjen.

Nye kunder registrert via en tag for konverteringssporing

Du kan konfigurere sporing av konverteringer fra nye kunder gjennom tagger. Med denne metoden må du selv stå for mer av selve oppsettet, men du får større kontroll over hvilke konverteringer som rapporteres som å stamme fra nye eller returnerende kunder. Finn ut mer om rapportering om nye kunder.

«Ukjent»-klassifisering tilordnet av Google

Klassifiseringen som tilordnes av Google, blir «Ukjent» hvis de fleste av de opplastede målgruppelistene ikke deles med Google Ads-kontoen som er tilknyttet søke- eller Performance Max-kampanjen. Del de opplastede målgruppelistene for å se kundesegmenteringen.

Klassifiseringer tilordnet av Firebase, Google-taggen eller Google Tag Manager

Hvis du sporer konverteringer knyttet til nye kunder via Firebase, Google-taggen eller Google Tag Manager, bruker vi verdien du har oppgitt for henholdsvis «nye», «returnerende» eller «ukjente» kunder, ikke det Googles automatiske deteksjonssystem oppgir.

Konverteringer fra eksisterende kunder

Selv om du velger å by bare på nye kunder, kan det hende at konverteringer fra returnerende eller eksisterende kunder brukes i tråd med budmålene dine. Dette kan skje i følgende tilfeller:

• Google Ads kan ikke identifisere en eksisterende kunde, for eksempel dersom hen bruker en ny eller ukjent enhet eller nettleser.
  • Det finnes flere konverteringer, og alle er tilskrevet det samme annonseklikket. I så fall blir alle konverteringene og hele konverteringsverdien talt opp mot budmålene (f.eks. maksimer antall konverteringer eller maksimer konverteringsverdien).