Feilsøking i forbindelse med målet om anskaffelse av nye kunder

I målet om anskaffelse av nye kunder brukes Performance Max-kampanjer eller søkekampanjer for at du skal få nye kunder. Du kan velge å optimalisere kampanjen for å by høyere på nye kunder eller bare by på nye kunder.

Hvis kampanjen din ikke optimaliseres for anskaffelse av nye kunder, kan du få tips om noen vanlige scenarioer og feilsøkingstrinn nedenfor.

På denne siden

Tips: I artikkelen Om målet for anskaffelse av nye kunder kan du finne ut mer om kampanjemål, krav til mål for anskaffelse av nye kunder eller alternativer for konfigurering og aktivering.

Dårligere resultater enn forventet

Noen ganger kan det bli vist færre annonser enn forventet i Performance Max-kampanjer eller søkekampanjer der du bruker målet for anskaffelse av nye kunder. Dette kan skyldes at kampanjene er feil konfigurert. Følg trinnene nedenfor for å feilsøke problemet.

Trinn 1 av 2: Bekreft kampanjeinnstillingene dine

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Finn Performance Max-kampanjen eller søkekampanjen du vil redigere, på «Kampanjer»-siden.
  5. Klikk på tannhjulikonet Admin Icon ved siden av kampanjenavnet for å åpne «Innstillinger»-panelet.
  6. Vis «Kundeanskaffelse»-delen, og bekreft at det er merket av for «By bare på nye kunder».
  7. Vis «Kundeanskaffelse»-delen, og bekreft følgende:
    • Det er merket av for «Juster budgivningen for å få nye kunder».
    • Hvis du har valgt «By bare på nye kunder», og du er bekymret for at resultatene dine ikke optimaliseres, anbefaler vi at du i stedet velger «By mer på nye kunder (anbefales)», da du dermed ikke begrenser kampanjens rekkevidde.
    • Hvis du er bekymret for resultatoptimaliseringen etter at du har valgt «By bare på nye kunder», bør du vurdere å velge «By mer på nye kunder (anbefales)». Når du byr mer på nye kunder, begrenser du ikke kampanjens rekkevidde.

Trinn 2 av 2: Bekreft konverteringsinnstillingene dine

Merk: «Sammendrag»-siden kan se annerledes ut avhengig av hvordan konverteringene dine er konfigurert. Gjennomgå informasjonen nedenfor før du begynner.

• Målet for anskaffelse av nye kunder vises øverst på siden hvis kjøpskonverteringer er konfigurert.
  • Målet for anskaffelse av nye kunder vises nederst på siden hvis kjøpskonverteringer ikke er konfigurert.
  • Målet for anskaffelse av nye kunder vises ikke på «Konverteringer»-siden hvis målet ikke er riktig konfigurert.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i navigasjonspanelet til venstre.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Annonsører som ikke er forhandlere, må bekrefte at de oppførte kjøpskonverteringene er registrert i løpet av de siste 30 dagene, eller at de har lagt til en liste over eksisterende kunder. Du må bruke et av disse alternativene for å slå på målet for anskaffelse av nye kunder.
  5. Hvis målet for anskaffelse av nye kunder er riktig konfigurert, må du bekrefte når det ble lagt til i kampanjen.
    • Etter betydelige endringer i Performance Max- og søkekampanjer tar det 1–2 uker før kampanjene er innjustert. Det kan ta noe tid før kampanjen er innjustert i tråd med denne nye målrettings- og optimaliseringsinnstillingen.
  6. Hvis konfigurasjonen er problemfri, bør du bekrefte at søkekampanjen eller Performance Max-kampanjen er riktig konfigurert.

Mange returnerende kunder

Hvis kampanjen din spesifikt bare byr på nye kunder, kan det hende at du av og til ser noen returnerende kunder for kampanjen. Dette kan skje:

• Nye og eksisterende kunder blir bare rapportert for kampanjer der kundeanskaffelse er slått på (følg fremgangsmåten under «Bekreft kampanjeinnstillingene dine» ovenfor).
  • Google Ads kan ikke identifisere en eksisterende kunde, for eksempel dersom hen bruker en ny eller ukjent enhet eller nettleser.
  • Det finnes flere konverteringer, og alle er tilskrevet det samme annonseklikket. I så fall blir alle konverteringene og hele konverteringsverdien talt opp mot budmålene (f.eks. maksimer antall konverteringer eller maksimer konverteringsverdien).

Mange ukjente kunder

Det finnes flere scenarioer der du kan se at mange kunder som er klassifisert som «ukjente» i kampanjen din, optimaliseres for anskaffelse av nye kunder.

1. Nye og eksisterende kunder blir bare rapportert for kampanjer der kundeanskaffelse er slått på (følg fremgangsmåten under «Bekreft kampanjeinnstillingene dine» ovenfor).
  2. Kontroller datoperioden da kundeanskaffelse ble slått på i kampanjen. Klassifiseringen av nye og eksisterende kunder blir bare tilgjengelig for fremtiden, ikke med tilbakevirkende kraft. Når du evaluerer resultatene for kampanjen for kundeanskaffelse, bør du velge en datoperiode etter at denne innstillingen ble slått på i kampanjen.
  3. Konverteringer i «Ikke kjøp»-kategorien klassifiseres ikke som nye og eksisterende kunder.
  4. Brukere kan ha slått av personlig tilpasning av annonser, eller ingen informasjonskapsler er tilgjengelige.
  5. For mange konverteringer kan komme fra tilbud i kategorier som ikke tillates (f.eks. kategoriene for alkohol eller gambling), som ikke kan spores for kunder klassifisert som nye og returnerende.