Verifiera dina betalningsuppgifter

När du registrerar dig för Google Ads och ställer in fakturering kan vi behöva verifiera din identitet och att du är ägare av din betalningsmetod.

Om verifiering

Därför kan vi begära verifiering

• för att verifiera att dina uppgifter är korrekta när du öppnar specifikt innehåll
  • för att verifiera din identitet när du genomför en transaktion med Google
  • för att vi hittar ovanlig aktivitet eller ovanliga transaktioner
  • för att vi behöver mer information av juridiska skäl

Vilka uppgifter du kan bli ombedd att uppge

För att slutföra verifieringen kan du bli ombedd att verifiera varje betalningsmetod du använder. Det gör du genom att begära en verifieringskod.
Du kan också behöva uppge
  • juridiskt namn
  • namnet som används i din betalningsprofil
  • adress
  • födelsedatum
  • en bild av din nationella id-handling
  • en bild av din betalningsmetod.

Så använder vi dina uppgifter

Google använder uppgifterna du anger för att
  • verifiera din identitet eller betalningsmetod
  • skydda mot bedrägeri och otillåten användning
  • förbättra verifieringstjänster för Googles produkter.

Så slutför du verifiering

Om du behöver verifiera dina betalningsuppgifter under registreringen får du ett meddelande efter att du har angett dina faktureringsuppgifter. Vi skickar också ett meddelande till den e-postadress du angav när du registrerade dig och till relevanta administratörer om kontot är en del av ett förvaltarkonto. Meddelandet kommer från noreply-payments@google.com och har ämnesraden ”Verifiera betalningsmetoden”.

Du kan verifiera din identitet och betalningsmetod via länken i avsnittet Kontovarningar eller i meddelandet. Följ anvisningarna för att ladda upp ett foto eller en kopia av de begärda dokumenten.

• Verifiera via avisering i röd banner eller i kontot: Klicka på Åtgärda det i aviseringen Verifiera dina betalningsuppgifter.
  • Verifiera via e-post: Klicka på Verifiera nu i meddelandet och logga in med den e-postadress du angav när du registrerade dig, till exempel admin@myadsaccount.com.

Verifieringskod

1. Klicka på Hämta kod.
  2. Öppna webbplatsen för betalningsmetodens utfärdare och logga in på ditt konto.
  3. På kontoutdraget ser du en tillfällig debitering från GOOGLE på mindre än 1,95 USD. Verifieringskoden är de sista sex siffrorna.
    • Beloppet i den tillfälliga debiteringen varierar beroende på valutatypen.
    • Du bör få koden direkt, men det kan ta upp till sju dagar.
    • Tips! Debiteringen eller det reserverade beloppet på ditt konto är tillfällig. Debiteringar återbetalas inom 30 dagar.
  4. Gå tillbaka till ditt Ads-konto.
  5. Ange den sexsiffriga koden.
  6. Klicka på Verifiera.

Ladda upp dokument

Du kan använda länken i verifieringsbegäran för att se en lista över godkända dokument och anvisningar.
Se till att dokumenten
  • innehåller samma fullständiga namn
  • är uppdaterade och inte inaktuella
  • är läsbara.
Kontrollera att bilden du laddar upp
  • visar ett dokument och inget annat
  • är i färg, inte svartvitt
  • inte är oskarp, har ljusreflexer eller är tagen i svag belysning
  • visar alla fyra hörn av det fullständiga dokumentet.

Efter att du har skickat in dokumenten kan verifieringen ta några dagar.

Åtgärda problem med verifiering

Åtgärda problem med verifieringskoder

Läs om hur du åtgärdar problem när du försöker verifiera betalningsmetoder med en verifieringskod

Åtgärda problem med dokumentverifiering

Så här åtgärdar du problemet:

• Om du får ett e-postmeddelande eller ett felmeddelande: Följ anvisningarna i meddelandet.
  • Om du behöver hjälp från vårt betalningsteam för att lösa problemet: Vi kontaktar dig efter att vi har granskat dina uppgifter.

Verifieringen misslyckades

Om verifieringen inte godkändes får du ett e-postmeddelande strax efter beslutet. Följ anvisningarna i meddelandet om du vill överklaga beslutet. Du kan även prova att registrera dig med en annan betalningsmetod.