Om Videovisningar

Med undertypen Videovisningar kan du få fler visningar av dina videoannonser till lägre kostnad genom att visa annonserna på de platser där de ger bäst resultat.

Videovisningar förenklar upplevelsen av att köpa visningar. Du anger det genomsnittliga budet som du är villig att betala för en visning. Då hittar vi automatiskt så många visningar som möjligt med hjälp av videoflödesannonser, överhoppningsbara in stream-videoannonser och Shorts-annonser.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med Videovisningar, hur dessa kampanjer fungerar och hur du skapar dem i ditt Google Ads-konto.

På den här sidan

Fördelar med Videovisningar

• Det är enkelt att skapa kampanjer eftersom du inte längre behöver tänka på format eller formatkombinationer.
  • Få större avkastning på investeringen (ROI) med fler potentiella visningar med samma budget, eftersom dina videor kan visas i olika annonsformat med hjälp av Googles AI.
  • Stärk övervägandet av ditt varumärke genom att visa dina annonser när tittare surfar och upptäcker, tittar på innehåll i långt format och ser på och upptäcker innehåll i kort format.

Så fungerar Videovisningar

Vissa videoannonser ger bättre resultat när du använder vissa annonsformat. Videovisningskampanjen använder videoannonser i flerformat som kombinerar dina videoannonser med olika annonsformat för att avgöra var de ger bäst resultat.

Om du inte vill använda videoannonser i flerformat kan du fortfarande använda överhoppningsbara in stream-annonser eller videoflödesannonser i separata annonsgrupper. Om du använder olika annonsgrupper med samma inställningar kan det dock leda till att dina annonser konkurrerar med varandra och minskar det totala antalet potentiella visningar som din kampanj kan få. Genom att använda videoannonser i flerformat kan du vara säker på att dina annonser visas i alla format i en annonsgrupp och maximerar det totala antalet visningar som du kan få.

Shorts-annonser är bara tillgängliga för kampanjer med annonser i flerformat, i en kombination med in stream- och videoflödesannonser.

Annonsformat för Videovisningar

• Överhoppningsbara in stream-annonser spelas upp före, under eller efter andra videor. Efter fem sekunder har användarna möjlighet att hoppa över resten av annonsen. För att det ska räknas som en visning måste användaren titta på videoannonsen i minst 30 sekunder eller till slutet av annonsen om den är kortare än 30 sekunder.
  • Videoflödesannonser visas som miniatyrer och består av en videobild och lite text. Användaren kan titta på en automatisk uppspelning av videoannonsen i nivå med texten eller klicka på miniatyren för att se videoannonsen spelas upp i ett större fönster. För att det ska räknas som en visning måste användaren klicka på miniatyren eller titta på den automatiska uppspelningen av annonsen i minst tio sekunder eller till slutet av annonsen om den är kortare än tio sekunder.
    • Obs! I de flesta fall räknas inte videoflödesannonser som visningar såvida inte någon klickar på annonsen. Med Videovisningar räknas en visning när en videoflödesannons spelas upp automatiskt i minst tio sekunder eller till slutet av annonsen om den är kortare än tio sekunder. Det ökar det totala antalet kampanjvisningar och kan ge dig mer information om vem som tittar på dina annonser, så att du kan förbättra resultatet för framtida kampanjer.
  • Shorts-annonser spelas upp i YouTube Shorts, YouTubes flöde för videor i kort format. Användarna kan hoppa över annonsen när som helst. För att det ska räknas som en visning måste användarna titta på videoannonsen i minst tio sekunder eller till slutet av annonsen, om den är kortare än tio sekunder.

Läs mer om videoannonsformat.

Budstrategi

Budstrategin för Videovisningar är Målkostnad per visning (CPV). Med Mål-CPV anger du det genomsnittliga beloppet som du är villig att betala för varje visning som kampanjen får.

Utifrån den mål-CPV du anger optimerar vi buden så att du får så många visningar som möjligt. Vissa visningar kan kosta mer eller mindre än målkostnaden. Läs mer om budgivning med CPV (kostnad per visning).

Om du väljer att inte använda videoannonser i flerformat övergår budstrategin till Högsta kostnad per visning (Högsta CPV). Med Högsta CPV anger du det högsta beloppet som du är villig att betala för varje visning som kampanjen får.

Skapa en videovisningskampanj

Titta på vår Google Ads-instruktionsvideo om du vill veta mer om hur du skapar en videovisningskampanj.

Google Ads Tutorials: Video View Campaigns

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  5. Välj Övervägande av produkt och varumärke som kampanjmål.
  6. Välj kampanjtypen Video.
  7. Välj Videoräckvidd som kampanjens undertyp.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Ge kampanjen ett namn.
  10. Mål-CPV väljs automatiskt i avsnittet Budstrategi. Det gör att du kan ange det genomsnittliga beloppet som du är villig att betala för en visning.
    • Obs! När du väljer att inte använda videoannonser i flerformat väljs Högsta CPV automatiskt som budstrategi. Med Högsta CPV anger du det högsta belopp du är villig att betala varje gång din annons visas.
  11. Ange ytterligare information om kampanjen, till exempel budget.
  12. Ställ in kampanjinriktningen för att nå personer som söker efter ditt varumärke eller företag.
  13. Kryssrutan i avsnittet Videoannonser med flerformat är markerad som standard. Avmarkera kryssrutan om du vill välja att inte använda videoannonser i flerformat.
    • Obs! När du väljer bort videoannonser i flerformat kan du bara använda in stream-annonser eller videoflödesannonser. Shorts-annonser är endast tillgängliga för kampanjer med annonser i flerformat. Om du väljer bort videoannonser i flerformat för att i stället använda formatspecifika annonser kan det minska antalet visningar för din budget.
  14. Skapa dina annonser. I kampanjundertypen Videovisningar kan du lägga till upp till fem videor. Utifrån den video som du lägger till rekommenderar vi att du lägger till videor i olika riktningar för att få fler visningar.
  15. Granska dina kampanjinställningar. Om allt ser bra ut klickar du på Fortsätt till kampanjen.
  16. Klicka på Skapa kampanj.

Riktlinjer för annonsmaterial

Rekommenderat Godtar även Informationstexter
Upplösning

1080p (Full HD)

Rekommenderat antal pixlar (px) för HD:

• 1 920 × 1 080 px (horisontell)
  • 1 080 × 1 920 px (vertikal)
  • 1 080 × 1 080 px (kvadrat)

720p (Standard HD)

Minsta antal pixlar:

• 1 280 × 720 px (horisontell)
  • 720 × 1 280 px (vertikal)
  • 480 × 480 px (kvadrat)

Minsta antal pixlar för SD:

• 640 × 480 px (horisontell)
  • 480 × 640 px (vertikal)
  • 480 × 480 px (kvadrat)
För bästa möjliga kvalitet rekommenderar vi att du inte använder SD.
Bildformat
  • 16:9 för horisontell
  • 9:16 för vertikal
  • 1:1 för kvadrat
  • 4:3 (SD) för horisontell
  • 2:3 (SD) (vertikal)
För bästa möjliga kvalitet rekommenderar vi att du inte använder SD.
Filformat .MPG (MPEG-2 eller MPEG-4) .WMV, .AVI, .MOV och .FLV .MPEG-1, .MP4, .MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm och HEVC (h265) Ljudfiler som MP3-, WAV- eller PCM-filer godtas inte.
Filstorlek ≤ 256 GB

Formatsammansättning

• Överhoppningsbar in stream
  • Videoflöde
  • Shorts

Rekommenderade riktningar och annonslängder

• Minst en horisontell på 60 sekunder till 3 minuter, en horisontell på 15 sekunder och en vertikal på 10 till 60 sekunder
  • Överhoppningsbar in stream: horisontell på ≥ 5 sekunder
  • Flödesannons: ≥ 5 sekunder
  • Om du använder rekommenderade riktningar och annonslängder kan du visa annonser i alla kvalificerade annonsutrymmen.
  • Studier visar att annonser på mellan 60 sekunder och 3 minuter ger större lyft för övervägandet än kortare versioner och hjälper dig att berätta din historia.