[GA4-migrering] Skillnader mellan Universal Analytics och Google Analytics 4

Det är viktigt att förstå att det förekommer avvikelser i antalet registrerade konverteringar mellan Universal Analytics (UA) och Google Analytics 4 (GA4). Anledningen är skillnader mellan de båda plattformarna som kan göra det svårt att jämföra antalet konverteringar.

Här är några av de viktigaste skillnaderna mellan UA och GA4:

1. Datamodell: UA använder en sessionsbaserad datamodell medan GA4 använder en händelsebaserad. Det innebär att GA4 spårar varje användarinteraktion som en enskild händelse i stället för att gruppera dem per session.
  2. Mätning: UA mäter olika enheter och plattformar separat. GA4 har förbättrade mätningsfunktioner som möjliggör mer omfattande datainsamling på flera enheter och plattformar.
  3. Maskininlärning: GA4 bygger på AI-baserade lösningar som fyller luckorna i konverteringsdata med hjälp av beteende- och konverteringsmodellering. På så sätt får du en mer komplett bild av ditt resultat utan att kompromissa med användarnas integritet. Dessa tekniker är inte tillgängliga i UA-egendomar.
  4. Dataintegritet: I takt med de höjda kraven på integritet har GA4 gjort flera förbättringar för att hjälpa dig att skapa förtroende hos användarna och visa ditt engagemang för dataintegritet. Exempel på dessa förbättringar är möjligheten att radera användaruppgifter och hantera datalagringspolicyer, samtyckesläge för GDPR-efterlevnad och ett förbättrat datalagringssystem.

Nästa avsnitt: Åtgärda skillnader i konfigurationen som kan orsaka konverteringsavvikelser

Den här listan över konverteringsavvikelser visar var skillnaderna uppstår och hur du kan få antalet räknade GA4-konverteringar att stämma bättre överens med motsvarande data i UA.