[GA4-overføring] Iboende forskjeller mellom Universal Analytics og Google Analytics 4

Det er viktig at du er klar over at det finnes avvik i antallet konverteringer registrert i henholdsvis Universal Analytics (UA) og Google Analytics 4 (GA4). Dette kommer av iboende forskjeller mellom de to plattformene som kan gjøre det vanskelig å sammenligne konverteringsvolumet.

Her er noen av de viktigste forskjellene mellom UA og GA4:

1. Datamodell: UA bruker en øktbasert datamodell, mens GA4 har en hendelsesbasert datamodell. Dette betyr at GA4 sporer hver brukerinteraksjon som en enkelthendelse, i stedet for å gruppere dem sammen etter økt.
  2. Måling: UA måler ulike enheter og plattformer hver for seg. I GA4 får du forbedrede målingsfunksjoner, slik at du kan samle inn mer omfattende data fra ulike enheter og plattformer.
  3. Maskinlæring: GA4 bygger på AI-baserte løsninger som fyller inn hullene i konverteringsdata ved hjelp av konverterings- og atferdsmodellering. Dermed får du et mer helhetlig bilde av resultatene, uten at dette går på akkord med personvernet. Disse teknologiene er ikke tilgjengelige i UA-områder.
  4. Datapersonvern: For å holde tritt med stadig nye personvernregler har GA4 gjort en rekke forbedringer for at du skal kunne bygge tillit hos brukerne og vise at du tar personvernet på alvor. Disse endringene gjør at du nå kan slette brukerdata og administrere regler for oppbevaring av data, samtykkemodus for overholdelse av personvernforordningen samt et forbedret system for oppbevaring av data.

Neste trinn: Korriger forskjeller i oppsettet som kan føre til konverteringsavvik

Du kan gjennomgå denne listen over avvik i registrerte konverteringer for å se hvor forskjellene oppstår, og hvordan du kan få at antallet GA4-konverteringer til å nærme seg antallet i UA.