[GA4:ään siirtyminen] Universal Analyticsin ja Google Analytics 4:n luontaiset erot

On tärkeää ymmärtää, että Universal Analyticsin (UA) ja Google Analytics 4:n (GA4) välillä on konversioeroja, jotka johtuvat näiden kahden alustan luontaisista eroista. Tämä saattaa vaikeuttaa konversiomäärien vertailua.

Tässä on joitakin tärkeimpiä eroja UA:n ja GA4:n välillä:

1. Datamalli: UA käyttää istuntopohjaista ja GA4 tapahtumapohjaista datamallia. Tämä tarkoittaa, että GA4 seuraa jokaista käyttäjäinteraktiota yksittäisenä tapahtumana sen sijaan, että se ryhmittelisi interaktioita istunnon mukaan.
  2. Mittaus: UA mittaa eri laitteita ja alustoja erikseen. GA4:ssä on tehostettuja mittausominaisuuksia, jotka mahdollistavat kattavamman datankeruun useilla laitteilla ja alustoilla.
  3. Koneoppiminen: GA4:ssä on tekoälyä hyödyntäviä ratkaisuja, jotka täyttävät konversiodatassa olevat aukot toiminnan ja konversioiden mallinnuksen avulla. Näin voit saada kattavamman kuvan tuloksistasi käyttäjien tietosuojaa vaarantamatta. Nämä teknologiat eivät ole käytettävissä UA-mittauskokonaisuuksissa.
  4. Datan yksityisyys: Yksityisyyttä koskevien vaatimusten muuttuessa GA4:ään on tehty useita parannuksia, joiden avulla voit lisätä käyttäjien luottamusta ja osoittaa sitoutumistasi datan yksityisyyteen. Parannuksiin kuuluvat esimerkiksi mahdollisuus poistaa käyttäjädataa ja muuttaa datansäilytyskäytäntöjä, suostumustila GDPR-asetuksen noudattamiseksi ja parannettu datansäilytysjärjestelmä.

Seuraavaksi: Muokkaa asetuksia, jotka saattavat aiheuttaa konversioeroja

Tästä konversioerojen listasta näet, mistä erot johtuvat ja miten voit tuoda GA4:n ja UA:n konversiomäärät lähemmäksi toisiaan.