Elementtiryhmäraportointi

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Elementtien optimointi on Maksimitulokset‑kampanjoiden avain menestykseen. Voit arvioida kampanjan toimivuutta ja maksimoida tulokset tarkistamalla kampanjoidesi tulosmittarit elementtiryhmätasolla.

Kun olet tarkistanut elementtiryhmätason tulosdatan, ymmärrät paremmin, miten elementtiryhmäsi lähestyvät kampanjatason tavoitteitasi. Tämä data yhdessä elementti‑ tai yhdistelmäraporttien kanssa voi auttaa sinua parantamaan ja lisäämään elementtejä, jotka saavuttavat tuloksia kampanjallesi. Lue lisää Maksimitulokset‑kampanjoiden elementtiraporteista.

Huom. Elementtiryhmät, joilla on korkeampi CPA‑hinta tai matalampi ROAS auttavat silti kampanjatavoitteiden saavuttamisessa, emmekä suosittele elementtiryhmien poistamista näiden tietojen perusteella. Lue lisää kampanjan optimoimisesta marginaaliselle ROI:lle keskimääräisen ROI:n sijaan.

Sisällys:

Ennen kuin aloitat

Sinulla on oltava Maksimitulokset‑kampanja, jotta voit nähdä elementtiryhmäraportin. Lue lisää Maksimitulokset‑kampanjoista.

Näin se toimii

Saat elementtiryhmäraportin näkyviin seuraavasti:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat‑kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse Kampanjat‑sivulta sitä Maksimitulokset‑kampanjaa, jonka tietoja haluat katsoa.
  5. Klikkaa Elementtiryhmät‑välilehteä.
  6. Vaihda oikeasta yläkulmasta Yhteenveto‑näkymä Taulukko‑näkymäksi.
    • Huom. Taulukossa näkyy oletuksena "Konv.pros.", "Konversiot" ja "Hinta/konv."
  7. Jos haluat nähdä lisää sarakkeita, klikkaa Sarakkeet‑painiketta ja valitse Muokkaa sarakkeita. Voit selata saatavilla olevia mittareita ja lisätä ne sarakkeiksi raporttiin klikkaamalla Käytä.

Elementtiryhmäraportin sisältö

Voit tutkia elementtiryhmäraporttiasi Google Adsissa, jotta näet mittarit ja datan, joiden avulla voit parantaa elementtejäsi ja mainontastrategiaasi. Osa mittareista sisältyy raporttiin oletusarvoisesti. Jos haluat lisätä tai poistaa mittareita, klikkaa Sarakkeet‑kuvaketta, valitse Muokkaa sarakkeita ‑vaihtoehto ja valitse ja tallenna ne mittarit, jotka haluat nähdä raportissasi.

Suositellut mittarit

Google suosittelee tiettyjen mittareiden käyttöä, jotta saat hyödyllistä tietoa elementtiryhmäraportistasi. Jos et ole varma, mistä aloittaa ottaessasi käyttöön elementtiryhmäraportointia, harkitse seuraavien mittareiden lisäämistä.

Konversiot

Konversiot ovat tapahtumia, jotka lasketaan, kun käyttäjä reagoi mainokseesi tai maksuttomaan tuotelistaukseesi ja tekee sen jälkeen jotakin, jonka olet määrittänyt yrityksesi kannalta arvokkaaksi.

Mittaamalla konversioitasi saat paremman käsityksen siitä, kuinka moni asiakas reagoi näkemäänsä mainokseen, joka on muodostettu Maksimitulokset‑elementtiryhmän elementeistä.

Konversioarvo (jos mitattu)

Jos konversiotavoitteesi mittaavat myös konversioarvoa, tämä voi auttaa sinua mittaamaan ja optimoimaan mainoskampanjoiden todellisen liiketoimintavaikutuksen entistä tarkemmin.

Konversioprosentti

Konversioprosentti on keskimääräinen konversioiden määrä mainosinteraktiota kohden. Voit mitata konversioprosentteja käyttämällä tililläsi konversioseurantaa.

Konversioprosenttia mittaamalla voit vertailla elementtiryhmäsi eri elementtejä ja varmistaa, että tehokkaimmat elementit näkyvät edelleen.

Hinta per konversio

Konversiokohtainen hinta kertoo, mitä kukin konversio maksaa keskimäärin. Tämä lasketaan jakamalla konversioiden kokonaishinta Konversiot‑sarakkeessa näkyvällä luvulla.

Konversiokohtaista hintaa mittaamalla voit vertailla elementtiryhmäsi eri elementtejä toisiinsa ja varmistaa, että käyttämäsi raha tuottaa tuloksia.

Parhaat käytännöt

Jotta saat suurimman mahdollisen hyödyn elementtiryhmäraportin datasta, muista seuraavat asiat:

• Jatka arviointeja kampanjatasolla: Suosittelemme, että jatkat kampanjoiden tulosten arviointia kampanjatasolla, koska algoritmin optimoinnissa käytetään konversiotavoitteita.
  • Arvioi konversiomittarit tarkasti: Suosittelemme, että pysyt tarkkaavaisena, kun arvioit keskimääräistä toimintakohtaista hintaa (CPA) tai konversioarvoa/hinta (ROAS) elementtiryhmätasolla, koska elementtiryhmät, joilla on korkeampi CPA‑hinta tai matalampi ROAS auttavat kampanjatavoitteiden saavuttamisessa. Maksimoimalla elementtisi ja elementtiryhmäsi voit luoda paremmin menestyvän kampanjan. Lue lisää kampanjan optimoimisesta marginaaliselle ROI:lle keskimääräisen ROI:n sijaan.
  • Hyödynnä lisävinkkejä Google Adsissa: Tutustumalla Google Adsin yleisötilastoihin elementtiryhmäraportin ohella voit saada paremman käsityksen elementtiesi ja elementtiryhmiesi tuloksista, kuten siitä, millaisiin yleisöihin mainoksesi vetoavat.