Om tidsbegrenset tilgang til Google Ads-kontoer

Tidsbegrenset tilgang betyr at du kan gi folk midlertidig tilgang til Google Ads-kontoen din. Med denne funksjonen kan du angi en utløpsdato for tilgangen du gir andre til kontoen, og dermed blir det enklere å administrere midlertidige brukere.

På denne siden

Fordeler

Du inviterer kanskje av og til midlertidige brukere til Google Ads-kontoen din av ulike årsaker, for eksempel konsultasjoner. Med tidsbegrenset tilgang kan du angi en dato når brukerens midlertidige tilgang til kontoen automatisk utløper. Denne funksjonen forenkler kontoadministreringen ved at du slipper å fjerne andre brukeres tilgang manuelt. I tillegg kan du redusere sjansene for uautorisert tilgang til kontoene dine når du angir utløpsdatoer for tilgangen som gis midlertidige brukere.

Med tidsbegrenset tilgang blir dessuten brukerne varsler når tilgangstiden er i ferd med å utløpe, eller når den er utløpt. Som administrator for Google Ads-kontoen mottar du en e-post 7 dager før – og 1 dag før – den midlertidige tilgangen til kontoen utløper. Dermed kan du forlenge tilgangsperioden etter behov og i god tid før den utløper.

De du har gitt tilgang til kontoen, mottar også en e-post både 7 dager før og 1 dag før tilgangen utløper. Dermed vet de hva de har av gjenstående tid til å jobbe med kontoen, og når tilgangen utløper.

Når brukeres tilgang utløper, fjernes de fra Google Ads-kontoen. Du og andre kontoadministratorer mottar varsler når de blir fjernet.

Angi og endre utløpsdatoer for tilgang

Følg denne fremgangsmåten for å angi utløpsdatoer for nye brukeres tilgang:

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilgang og sikkerhet.
  3. Klikk på plussknappen .
  4. Skriv inn e-postadressen til den inviterte personen.
  5. En datomelding vises på siden. Skriv inn utløpsdatoen du vil angi for brukeren. Standard utløpsdato er «Aldri».
  6. Velg tilgangsnivået for den nye brukeren.
  7. Klikk på Send invitasjon.
  8. Når personen godtar e-postinvitasjonen, får du et varsel i kontoen. Hvis du vil trekke tilbake invitasjonen, kan du klikke på Opphev i Handlinger-kolonnen.

Følg denne fremgangsmåten for å endre utløpsdatoen:

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilgang og sikkerhet.
  3. Hold markøren over utløpsdatoen til en bruker i «Tilgangen utløper»-kolonnen, og klikk på blyantikonet Rediger-innstilling (blyantikon) som vises, for å velge brukerens nye utløpsdato. Brukeren mottar en e-post med den nye utløpsdatoen.

Hvis du endrer brukeres utløpsdato i kontoen din, endres ikke tilgangsnivået de er gitt.

Merk: Du kan velge en hvilken som helst dato fra og med dagens dato som utløpsdato. Tilgangen utløper kl. 23:59 på datoen du velger. Klokkeslettet er angitt i tidssonen du bruker i kontoen din.

Brukertilgang som utløper

Google Ads sender e-poster til deg og de berørte brukerne 7 dager før og 1 dag før tilgangen deres utløper. Brukere med utløpt tilgang vises ikke lenger i tabellen på «Tilgang og sikkerhet»-siden.

Når brukeres tilgang utløper, fjernes de fra Google Ads-kontoen. Du eller en annen administrator må invitere dem på nytt – som nye brukere.

Vanlige spørsmål

Hva skjer med brukerne når tilgangen deres utløper?

Når brukeres tilgang utløper, fjernes de fra Google Ads-kontoen. Dette innebærer at de ikke lenger kan gjøre endringer eller se informasjon i kontoen. Du må legge dem til på nytt – som nye brukere – for å gjenopprette tilgangen.

Hvilken tidssone gjelder for utløp av tilgang?

Det er tidssonen i kontoen det gis tilgang til, som brukes for å beregne utløpstiden for tilgangen. Hvis du samarbeider med personer i andre tidssoner, må du huske å minne dem på at utløpsdatoen for tilgangen deres er basert på tidssonen i kontoen din, ikke tidssonen deres.

Hva er standardinnstillingene og endringene i brukertabellen?

Som standard er utløpsdatoen for brukertilgang angitt som «Aldri», og nå har brukertabellen en ekstra kolonne kalt «Tilgangen utløper».

Linker til relatert innhold