Over vervaltermijnen voor toegang tot uw Google Ads-account

Met een vervaltermijn voor toegang geeft u mensen tijdelijke toegang tot uw Google Ads-account. Met deze functie stelt u een vervaldatum voor de toegang tot uw account in, wat het makkelijker maakt om tijdelijke gebruikers te beheren.

Op deze pagina

Voordelen

U kunt af en toe tijdelijke gebruikers aan uw Google Ads-account willen toevoegen om uiteenlopende redenen, zoals advies. U kunt een datum instellen waarop de toegang van deze tijdelijke gebruikers automatisch stopt. Deze functie maakt het beheer van uw account makkelijker en u hoeft zich geen zorgen te maken dat u de toegang van andere gebruikers handmatig moet verwijderen. U hoeft zich ook minder zorgen te maken over ongeautoriseerde toegang tot uw accounts als u vervaldatums instelt voor tijdelijke gebruikers.

Met deze functie krijgen gebruikers een melding als hun toegang bijna verloopt of is verlopen. Als beheerder van uw Google Ads-account krijgt u 7 dagen vóór en 1 dag vóór de tijdelijke toegang van een account verloopt een e-mail. Zo kunt u de tijdelijke toegang verlengen voordat die verloopt.

Iedereen aan wie u een vervaltermijn voor toegang tot uw account heeft toegewezen, krijgt ook 7 dagen vóór en 1 dag vóór de toegang afloopt een e-mail. Zo geeft u hen tijd om op uw account te werken en zorgt u dat ze weten wanneer hun toegang verloopt.

Als de toegang van een gebruiker verloopt, wordt die gebruiker verwijderd uit uw Google Ads-account. U en andere beheerders van uw account krijgen een melding als ze worden verwijderd.

Vervaldatums voor toegang instellen en wijzigen

Voer de stappen hieronder uit om een vervaldatum voor toegang in te stellen voor een nieuwe gebruiker.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Toegang en beveiliging.
  3. Klik op de plusknop .
  4. Voer het e-mailadres van de genodigde in.
  5. Er verschijnt een datumprompt op de pagina. Voer de gewenste vervaldatum voor de gebruiker in. De standaard vervaldatum is ingesteld op Nooit.
  6. Selecteer het toegangsniveau voor de nieuwe gebruiker.
  7. Klik op Uitnodiging sturen.
  8. Nadat de gebruiker uw e-mailuitnodiging heeft geaccepteerd, krijgt u een melding in uw account. Als u de uitnodiging wilt intrekken, klikt u in de kolom Acties op Intrekken.

Voer de stappen hieronder uit om de vervaldatum te wijzigen.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Toegang en beveiliging.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de vervaldatum van een gebruiker in de kolom Toegang verloopt. Klik dan op het potloodje Instelling bewerken, potloodje om een nieuwe vervaldatum voor de gebruiker te selecteren. Ze krijgen een e-mail met de nieuwe vervaldatum.

Als u de vervaldatum van gebruikers in uw account wijzigt, heeft dat geen gevolgen voor hun toegangsniveau.

Opmerking: Elke datum vanaf de huidige kalenderdag is beschikbaar als vervaldatum voor toegang. De toegang verloopt om 23:59 uur op de datum die u heeft geselecteerd. De gebruikte tijdzone is de tijdzone van uw account.

Vervaltermijn voor gebruikerstoegang

Google Ads stuurt u en de betreffende gebruikers 7 dagen vóór en 1 dag vóór de toegang verloopt een e-mail. Gebruikers van wie de toegang is verlopen, staan niet meer vermeld in de tabel op de pagina Toegang en beveiliging.

Als de toegang van een gebruiker verloopt, wordt die gebruiker verwijderd uit uw Google Ads-account. U of een andere beheerder moet de gebruiker opnieuw uitnodigen als nieuwe gebruiker.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met de gebruikers als hun toegang verloopt?

Als de toegang van een gebruiker verloopt, wordt die gebruiker verwijderd uit uw Google Ads-account. Dit betekent dat die persoon geen wijzigingen meer kan aanbrengen in uw account en geen informatie meer kan bekijken. U moet deze persoon opnieuw toevoegen als nieuwe gebruiker om de toegang te herstellen.

Welke tijdzone wordt gebruikt voor de vervaltermijn voor toegang?

De vervaltermijn voor toegang wordt berekend met de tijdzone die door uw account wordt gebruikt. Als u samenwerkt met mensen in andere tijdzones, herinnert u ze dat hun vervaldatum voor toegang is gebaseerd op de tijdzone van uw account, niet op die van hen.

Wat zijn de standaardinstellingen en wijzigingen in de gebruikerstabel?

Standaard wordt 'Vervaltermijn voor gebruikerstoegang' ingesteld op Nooit. De gebruikerstabel bevat nu een extra kolom: Toegang verloopt.