Vanliga frågor om Performance Max-experiment

I den här artikeln beskriver vi vanliga frågor om Performance Max-experiment på sidan Experiment.

Experimentinställningar

1. Vad är jämförbara kampanjer?
  2. Hur väljs jämförbara kampanjer ut?
  3. Kan jag redigera inställningarna för jämförbara kampanjer?
  4. Påverkas befintliga kampanjer av att jag kör experimentet?
  5. Kan jag ändra trafikfördelningen mellan bas- och provgruppen?
  6. Kan Performance Max-experiment köras tillsammans med andra pågående experiment i kontot (till exempel annonsvarianter, utkast och andra typer av experiment)?
  7. Kan jag ändra budgetarna för mina Performance Max-kampanjer eller jämförbara kampanjer medan ett experiment körs?
  8. Påverkas experimentgruppen av ändringar i basgruppen?
  9. Förväntas jämförbara kampanjer förändras under experimentets gång?
  10. Funktionen Ökningsexperiment syns på fliken Labs för användare som loggar in direkt på ett underordnat konto, men inte för användare som går vidare till det underordnade kontot från ett MCC-konto. Är funktionen för ökningsexperiment för Performance Max tillgänglig för MCC-användare?
  11. Hur påverkas mina befintliga kampanjer när de ingår i ett experiment?
  12. Hur stor budget bör jag använda för Performance Max-kampanjer?
  13. Bör jag fördubbla min Performance Max-kampanjbudget eftersom kampanjen bara körs på 50 % av den kvalificerade trafiken?
  14. Hur och när sker uppdelningen av användare mellan de två experimentgrupperna?

Tekniska överväganden

1. Är ökningsexperiment tillgängliga för alla marknadsföringsmål?
  2. Fungerar ökningsexperiment för Performance Max när det har stöd för SA360 Floodlight?

Experimentresultat

1. Min experimentstatus visar att resultaten inte är entydiga. Hur lång tid tar det att få säkerställda resultat?
  2. Varför ser experimentresultaten inte ut att innehålla data från de första sju dagarna?
  3. Kan jag se hur många konverteringar eller hur stort konverteringsvärde mina jämförbara kampanjer genererade i provgruppen?

Experimentinställningar

Vad är jämförbara kampanjer?

Jämförbara kampanjer är kampanjer som liknar Performance Max-kampanjen och kan visas i samma annonsutrymme som Performance Max-kampanjer. De ingår i experimentets kontroll- och provgrupper.

Hur väljs jämförbara kampanjer ut?

Jämförbara kampanjer väljs automatiskt för experimentet utifrån faktorer som:

• Matchande domännamn
  • Minst ett överlappande konverteringsmål
  • Överlappande platser.

Detta är nödvändigt för att experimentet ska få rätt inställningar.

Kan jag redigera valen för jämförbara kampanjval?

Efter att experimentet har startat tar det en dag innan listan har fyllts med automatiskt valda jämförbara kampanjer för experimentet. När listan över jämförbara kampanjer har fyllts kan du redigera inställningarna för jämförbara kampanjer upp till sju dagar efter experimentets startdatum. Följ stegen nedan för att göra ändringarna.

1. Klicka på kampanjerna i kolumnen Jämförbara kampanjer för respektive experiment.
  2. Klicka på Redigera.
  3. Välj de jämförbara kampanjer som du vill lägga till eller ta bort.
  4. Klicka på Klart.

Påverkas befintliga kampanjer av att jag kör experimentet?

Resultatet för befintliga kampanjer påverkas inte negativt av experiment. När du placerar kampanjer i en bas- respektive provgrupp ser du helt enkelt vilka som tog emot Performance Max-trafik och vilka som inte gjorde det. Google mäter hur den befintliga kampanjtrafiken påverkas när kampanjen i provgruppen körs tillsammans med Performance Max. Du bör även se eventuella effekter av den ändrade trafikfördelningen.

Tänk på att inrikta dig på samma produkter i både den vanliga Shopping-kampanjen och Performance Max-kampanjen så att du kan testa resultatet av båda kampanjerna på rätt sätt. Se även till att produkterna som inriktas i de båda kampanjerna inte inriktas av några andra kampanjer utanför experimentet. På så sätt kan du vara säker på att experimentet inte stör befintliga kampanjer i kontot.

Kan jag ändra trafikfördelningen mellan bas- och provgruppen?

Alternativ för trafikfördelning är tillgängliga för Shopping-kampanjer och Performance Max-kampanjer, men inte för experiment som inte är ökningsexperiment i Google Merchant Center.

Kan Performance Max-experiment köras tillsammans med andra pågående experiment i kontot (till exempel annonsvarianter, utkast och andra typer av experiment)?

Ja, det är tekniskt möjligt att köra andra typer av experiment i samma konto. Vi rekommenderar dock att du undviker detta om det är möjligt.

Kan jag ändra budgetarna för mina Performance Max-kampanjer eller jämförbara kampanjer medan ett experiment körs?

Ja, det kan du. Vi rekommenderar dock att du gör så få ändringar som möjligt medan experimentet pågår.

Påverkas experimentgruppen av ändringar i basgruppen?

Du kan göra ändringar i kampanjer. Google väljer då automatiskt ändringarna för jämförbara kampanjer och tillämpar dem på bas- och provgruppen. Vi rekommenderar dock att du inte gör ändringar medan experimentet pågår.

Förväntas jämförbara kampanjer förändras under experimentets gång?

Ja, detta är förväntat om du ändrar konverteringsmål, domän eller plats i kampanjen. Om du lägger till eller tar bort kampanjer eller gör ovanstående ändringar i befintliga kampanjer kan det hända att ytterligare jämförbara kampanjer läggs till eller tas bort.

Funktionen Ökningsexperiment syns på fliken Labs för användare som loggar in direkt på ett underordnat konto, men inte för användare som går vidare till det underordnade kontot från ett MCC-konto. Är funktionen för ökningsexperiment för Performance Max tillgänglig för MCC-användare?

MCC-användare som vill använda verktyget måste lägga till MCC-kontot på godkännandelistan. Annars kan de bara komma åt verktyget på underkontonivå.

Hur påverkas mina befintliga kampanjer när de ingår i ett experiment?

Inställningarna för befintliga kampanjer påverkas inte av att kampanjerna deltar i experimentet. Kom ihåg:

• Befintliga Performance Max-kampanjer som ingår i ett experiment kan få mindre trafik eftersom kampanjen bara körs på 50 % av den kvalificerade trafiken. När experimentet avslutas återgår Performance Max-trafiken till nivån före experimentet om du kör Performance Max-kampanjen.
  • Alla nya Performance Max-kampanjer som skapas som en del av experimentet får ökad trafik om kampanjen körs på 100 % av trafiken.

Hur stor budget bör jag använda för Performance Max-kampanjer?

Ju större din Performance Max-budget är och ju högre dina utgifter är jämfört med de totala utgifterna i ditt konto, desto större är sannolikheten för att du ser statistiskt signifikanta resultat.

Bör jag fördubbla min Performance Max-kampanjbudget eftersom kampanjen bara körs på 50 % av den kvalificerade trafiken?

Välj en budget som passar dig under experimentet trots den begränsade trafiken. Även om annonserna bara visas för 50 % av den kvalificerade trafiken kan det hända att hela budgeten förbrukas. Kom ihåg att du kan fördubbla din budget (upp till gränsen per dag) precis som för fristående kampanjer.

Hur och när sker uppdelningen av användare mellan de två experimentgrupperna?

Användarna delas upp i början av experimentet. Googles system säkerställer att fördelningen blir mer eller mindre jämn mellan båda experimentgrupperna. Experimentet begränsas inte till enbart inloggade användare, men inloggade användare underlättar en ren uppdelning. Vi kan inte garantera resultatet med utloggade användare, men fördelningen bör vara ungefär samma i båda experimentgrupperna.

Tekniska överväganden

Är ökningsexperiment tillgängliga för alla marknadsföringsmål?

Ökningsexperiment är för närvarande endast tillgängliga för annonsörer som använder marknadsföringsmålet Onlineförsäljning (utan flöde), Butiksmål (offline) eller Generering av potentiella kunder. Ökningsexperiment kan inte användas med Performance Max med GMC-flöde.

Fungerar ökningsexperiment för Performance Max när det har stöd för SA360 Floodlight?

Verktyget Ökningsexperiment är för närvarande endast tillgängligt i Google Ads. Annonsörer måste skapa, hantera och läsa översiktsrapporter om experiment i Google Ads-gränssnittet.

Experimentresultat

Min experimentstatus visar att resultaten inte är entydiga. Hur lång tid tar det att få säkerställda resultat?

Vi rekommenderar att du kör experimentet i minst fyra till sex veckor.

Varför ser experimentresultaten inte ut att innehålla data från de första sju dagarna?

Vi rekommenderar att du kör experimentet i minst fyra till sex veckor och ignorerar data från de första sju dagarna för att ge experimentet tid att komma igång. Detta säkerställer att du utvärderar båda experimentgrupperna på ett rättvist sätt. Om exempelvis experimentets startdatum är den 1 december och slutdatumet är den 3 december ser du bara data från perioden 8–31 december på sidan Experimentresultat. Du bör dock kunna se statistik för alla kampanjer i kampanjtabellen för önskat datumintervall.

Kan jag se hur många konverteringar eller hur stort konverteringsvärde mina jämförbara kampanjer genererade i provgruppen?

Nej. Du kan bara se sammanställd data om konverteringar, konverteringsvärde, CPA, ROAS och utgifter för grupperna. Syftet med experimentet är att visa hur många fler konverteringar eller hur mycket högre konverteringsvärde du får med Performance Max-kampanjen för kontot som helhet.

Rekommenderade metoder för att vidta åtgärder utifrån experimentresultatet:

Experimentresultat Slutsats och rekommendationer
Provgruppen genererade fler konverteringar eller högre konverteringsvärde med samma eller bättre CPA eller ROAS jämfört med kontrollgruppen.

Genom att köra Performance Max tillsammans med jämförbara kampanjer kan du få ytterligare konverteringar till en jämförbar avkastning på investeringen.

Rekommendation: Kör Performance Max-kampanjen och öka dina budgetar för att få större täckning och fler effektiva konverteringar till denna avkastning på investeringen.

Provgruppen genererade fler konverteringar eller högre konverteringsvärde med lägre CPA eller ROAS än kontrollgruppen.

Om du angav en mål-CPA eller mål-ROAS för Performance Max-kampanjen bör du utvärdera om dessa målbelopp är jämförbara med mål för andra resultatkampanjer.

• Om målbeloppen inte är jämförbara bör du justera experimentet. Automatiseringsfunktionen i Performance Max-kampanjer försöker alltid nå angiven mål-CPA eller mål-ROAS inom budgeten.
    • Rekommendation: Fortsätt experimentet efter att ha justerat mål-CPA eller mål-ROAS.
  • Om målbeloppen är jämförbara kan det bero på att Performance Max genererade ytterligare konverteringar, vilket kan ha förbrukat mer av budgeten.
    • Rekommendation: Fortsätt köra Performance Max-kampanjer som en del av din övergripande strategi för flera kanaler.

Om du inte angav en mål-CPA eller mål-ROAS för Performance Max-kampanjen men däremot för jämförbara kampanjer kan det hända att resultatet för provgruppen ser ut att vara sämre.

• Rekommendation: Kör experimentet en gång till med ett angivet målbelopp (du kan börja med genomsnittlig CPA eller ROAS för kontot).