Vanlige spørsmål om Performance Max-eksperimenter

I denne artikkelen svarer vi på vanlige spørsmål om Performance Max-eksperimenter på Eksperimenter-siden.

Eksperimentinnstillinger

1. Hva er sammenlignbare kampanjer?
  2. Hvordan velges sammenlignbare kampanjer?
  3. Kan jeg endre valgene av sammenlignbare kampanjer?
  4. Blir eksisterende kampanjer påvirket av at eksperimenter kjøres?
  5. Kan jeg endre oppdelingen av trafikken mellom grunn- og testkampanjen?
  6. Kan Performance Max-eksperimenter kjøres samtidig som andre eksperimenter i kontoen (f.eks. utkast, annonsevarianter og andre typer eksperimenter)?
  7. Kan jeg endre budsjettene i Performance Max eller sammenlignbare kampanjer mens eksperimentet kjøres?
  8. Har endringer i grunnkampanjen noen innvirkning på eksperimentgrenen?
  9. Forventes det endringer i sammenlignbare kampanjer mens eksperimentet kjøres?
  10. Brukere som logger seg på en underordnet konto direkte, kan se funksjonen for økningseksperimenter på Prøvefunksjoner-fanen, men det kan ikke brukere som er logget på en MCC-konto når de åpner den underordnede kontoen. Kan MCC-brukere kjøre Performance Max-økningseksperimenter?
  11. Hvordan påvirkes de eksisterende kampanjene mine av at de er med i et eksperiment?
  12. Hvor mye penger bør jeg sette av til Performance Max-kampanjer?
  13. Bør jeg doble budsjettet for Performance Max-kampanjen siden kampanjen bare kjøres mot 50 % av den kvalifiserte trafikken?
  14. Når og hvordan skjer oppdelingen av trafikken mellom de to grenene?

Tekniske vurderinger

1. Kan økningseksperimenter brukes uansett markedsføringsmål?
  2. Kan det kjøres økningseksperimenter på Performance Max-kampanjer som har Floodlight-støtte i SA360?

Eksperimentresultater

1. Statusen for eksperimentet viser at resultatene er ufullstendige. Hvor lang tid tar det å få sikre resultater?
  2. Hvor omfatter ikke resultatene fra eksperimentet data fra de første 7 dagene?
  3. Kan jeg se hvor mange konverteringer eller hvor høy konverteringsverdi de sammenlignbare kampanjene genererte i testgrenen?

Eksperimentinnstillinger

Hva er sammenlignbare kampanjer?

Sammenlignbare kampanjer er kampanjer som ligner på den aktuelle Performance Max-kampanjen, og som kan vises i den samme beholdningen som Performance Max-kampanjer. De inngår i kontroll- og testgruppene i eksperimentet.

Hvordan velges sammenlignbare kampanjer?

Sammenlignbare kampanjer velges automatisk for eksperimentet basert på faktorer som

• samsvarende domenenavn
  • minst ett overlappende konverteringsmål
  • overlappende steder

Dette er nødvendig for å sikre at eksperimentoppsettet blir korrekt.

Kan jeg endre valgene av sammenlignbare kampanjer?

Det tar omtrent en dag etter at eksperimentet er startet, før listen over sammenlignbare kampanjer som automatisk ble tatt med i eksperimentet, blir fylt ut. Når listen er ferdig utfylt, kan du velge å endre hvilke kampanjer det skal sammenlignes med, i opptil 7 dager etter startdatoen for eksperimentet. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre slike endringer:

1. Klikk på kampanjene i «Sammenlignbare kampanjer»-kolonnen for det aktuelle eksperimentet.
  2. Klikk på Rediger.
  3. Velg de sammenlignbare kampanjene du vil legge til eller fjerne.
  4. Klikk på Ferdig.

Blir eksisterende kampanjer påvirket av at eksperimenter kjøres?

Resultatene fra eksisterende kampanjer påvirkes ikke av eksperimenter. Når du deler kampanjer inn i grunn- og testkampanjer, merker du bare hvilke som henholdsvis har og ikke har Performance Max-trafikk. Google måler hva som skjer når den eksisterende kampanjetrafikken i testgrenen kjøres sammen med Performance Max, og eventuelle svingninger i trafikken skal plukkes opp av dette.

Sørg for at du målretter annonser mot de samme produktene både i den standard Shopping-kampanjen og i Performance Max-kampanjen, så du kan teste resultatene fra begge kampanjene presist. Påse også at produktene som markedsføres i de to kampanjene, ikke markedsføres via kampanjer utenfor eksperimentet. Dermed unngår du at eksperimentet påvirker resultatene fra eksisterende kampanjer i kontoen.

Kan jeg endre oppdelingen av trafikken mellom grunn- og testkampanjen?

Oppdeling av trafikken er mulig hvis du måler Shopping-kampanjer opp mot Performance Max-kampanjer, men ikke i økningseksperimenter som ikke er relatert til Google Merchant Center.

Kan Performance Max-eksperimenter kjøres samtidig som andre eksperimenter i kontoen (f.eks. utkast, annonsevarianter og andre typer eksperimenter)?

Ja, det er teknisk mulig å kjøre andre typer eksperimenter i den samme kontoen. Men vi anbefaler at du gjør dette så lite som mulig.

Kan jeg endre budsjettene i Performance Max eller sammenlignbare kampanjer mens eksperimentet kjøres?

Ja, det kan du. Men rent generelt anbefaler vi at du gjør så få endringer som mulig mens eksperimentet kjøres.

Har endringer i grunnkampanjen noen innvirkning på eksperimentgrenen?

Ja, du kan gjøre endringer i kampanjer, og deretter velger Google disse automatisk i sammenlignbare kampanjer og bruker dem i både grunn- og testkampanjen. Men vi fraråder deg å gjøre endringer mens eksperimentet kjøres.

Forventes det endringer i sammenlignbare kampanjer mens eksperimentet kjøres?

Det kan forventes dersom endringene i kampanjen er knyttet til sted, domene eller konverteringsmål. Hvis kampanjer fjernes eller legges til, eller om de ovennevnte endringene gjøres i eksisterende kampanjer, kan flere sammenlignbare kampanjer bli fjernet eller lagt til.

Brukere som logger seg på en underordnet konto direkte, kan se funksjonen for økningseksperimenter på Prøvefunksjoner-fanen, men det kan ikke brukere som er logget på en MCC-konto når de åpner den underordnede kontoen. Kan MCC-brukere kjøre Performance Max-økningseksperimenter?

For at en MCC-bruker skal kunne bruke verktøyet, må MCC-kontoen være satt på godkjenningslisten. Ellers har hen bare tilgang på underkontonivå.

Hvordan påvirkes de eksisterende kampanjene mine av at de er med i et eksperiment?

Eksisterende kampanjeinnstillinger påvirkes ikke av dette. Merk:

• Trafikken til eventuelle eksisterende Performance Max-kampanjer som inngår i et eksperiment, kan falle ettersom annonsene i kampanjene bare vises til 50 % av den kvalifiserte trafikken. Når eksperimentet avsluttes, skal Performance Max-trafikken gå tilbake til de tidligere nivåene hvis du publiserer Performance Max-kampanjen.
  • Nye Performance Max-kampanjer som er opprettet som en del av dette eksperimentet, får et oppsving i trafikken hvis de kjøres mot 100 % av trafikken.

Hvor mye penger bør jeg sette av til Performance Max-kampanjer?

Jo høyere Performance Max-budsjettet ditt er, og jo mer av det totale kontoforbruket det utgjør, desto større sjanse har du til å få statistisk signifikante resultater.

Bør jeg doble budsjettet for Performance Max-kampanjen siden kampanjen bare kjøres mot 50 % av den kvalifiserte trafikken?

Fastsett et budsjett du er komfortabel med å bruke på eksperimentet, uavhengig av den reduserte trafikken. Selv om annonsene bare vises til 50 % av den kvalifiserte trafikken, kan hele budsjettet bli brukt opp. Husk at du kan doble budsjettet (den daglige grensen), akkurat som i frittstående kampanjer.

Når og hvordan skjer oppdelingen av trafikken mellom de to grenene?

Brukerfordelingen gjøres på starten av eksperimentet, og Googles systemer forsøker å treffe en god balanse mellom de to grenene. Selv om eksperimentet ikke er begrenset til bare påloggede brukere, blir oppdelingen mer presis med påloggede brukere. For avloggede brukere gis det ingen garantier, men oppdelingen skal være lik i begge grenene.

Tekniske vurderinger

Kan økningseksperimenter brukes uansett markedsføringsmål?

Per nå kan økningseksperimenter bare kjøres av annonsører som har nettsalg (uten tilknyttet feed), butikksalgsmål (utenfor nettet) eller generering av potensielle salg som markedsføringsmål. Økningseksperimenter støttes ikke i Performance Max med tilknyttede GMC-feeder.

Kan det kjøres økningseksperimenter på Performance Max-kampanjer som har Floodlight-støtte i SA360?

Inntil videre tilbys økningseksperimenter bare i Google Ads. Annonsører må opprette, administrere og lese sammendragsrapportering om eksperimenter i Google Ads-grensesnittet.

Eksperimentresultater

Statusen for eksperimentet viser at resultatene er ufullstendige. Hvor lang tid tar det å få sikre resultater?

Vi anbefaler at du kjører eksperimenter i minst 4–6 uker.

Hvor omfatter ikke resultatene fra eksperimentet data fra de første 7 dagene?

Vi anbefaler at du kjører eksperimenter i minst 4–6 uker, og dataene fra de første 7 dagene forkastes for å ta høyde for eksperimentets innjusteringsperiode. Dermed kan du være trygg på at du evaluerer begge grenene på en rettferdig måte. Hvis du for eksempel har et eksperiment som startes 1. desember, og sluttdatoen er 31. desember, inneholder siden med eksperimentresultater bare data fra tidsrommet 8.–31. desember. Men du skal kunne se statistikk om alle kampanjene fra den ønskede datoperioden i den overordnede kampanjetabellen.

Kan jeg se hvor mange konverteringer eller hvor høy konverteringsverdi de sammenlignbare kampanjene genererte i testgrenen?

Nei. Du kan bare se samlede konverteringer og samlet CPA, ROAS, forbruk og konverteringsverdi for grenene. Målet med eksperimentet er at du skal se hvor mange ekstra konverteringer eller hvor mye ekstra konverteringsverdi som kan tilskrives Performance Max-kampanjen.

Her er noen anbefalte fremgangsmåter som svar på eksperimentresultater:

Eksperimentresultater Konklusjon og anbefalinger
Testgrenen genererte flere konverteringer eller høyere konverteringsverdi til samme eller bedre CPA eller ROAS enn kontrollgrenen.

Hvis du kjører Performance Max-kampanjer sammen med sammenlignbare kampanjer, kan du få flere konverteringer til omtrent den samme avkastningen.

Anbefaling: Start Performance Max-kampanjen, og skaler budsjettene for å få bedre dekning og effektive konverteringer til den aktuelle avkastningen.

Testgrenen genererte flere konverteringer eller høyere konverteringsverdi til svakere CPA eller ROAS enn kontrollgrenen.

Hvis du har angitt en mål-CPA eller mål-ROAS i Performance Max-kampanjen, bør du evaluere hvorvidt disse verdiene kan sammenlignes med mål i andre resultatbaserte kampanjer.

• Hvis målene ikke er sammenlignbare, bør testen justeres. Automatiseringen i Performance Max forsøker alltid å nå de aktuelle CPA- eller ROAS-målene innenfor det aktuelle budsjettet.
    • Anbefaling: Fortsett testingen etter at du har justert CPA- eller ROAS-målet.
  • Hvis målene er sammenlignbare, kan dette resultatet komme av at Performance Max genererte ekstra konverteringer, noe som kan ha ført til økt forbruk.
    • Anbefaling: Fortsett å kjøre Performance Max-kampanjer som en del av den overordnede strategien for flere kanaler.

Hvis mål-CPA eller mål-ROAS ikke er angitt i Performance Max-kampanjen, men sammenlignbare kampanjer har dette, kan resultatene fra testgrenen virke svakere enn de faktisk er.

• Anbefaling: Kjør eksperimentet på nytt med et målsett (du kan starte med den gj.sn. CPA- eller ROAS-en i kontoen).