[GA4] Overfør appkampanjer til å bruke Google Analytics 4

Med Google Analytics 4 får du omfattende, personvernfokusert statistikk som hjelper deg med å forstå brukeratferden både på nettet og i apper – alt på ett sted. Den AI-baserte statistikken kan også gjøre det enklere å optimalisere kampanjeresultatene. Finn ut mer om fordelene ved å bruke og funksjonene du får tilgang til i Google Analytics 4.

Denne veiledningen gir oversikt over prosessen for å gå fra en annen konverteringskilde til Google Analytics 4 (GA4) med Google Analytics for Firebase SDK.

• Hvis du kjører eksisterende appkampanjer eller nettkampanjer med appmål, hjelper denne veiledningen deg med å gjennomføre prosessen med mindre avbrudd.
  • Hvis du ikke kjører appkampanjer eller nettkampanjer med appmål i dag, trenger du ikke denne veiledningen. I stedet bør du følge fremgangsmåten for å måle og optimalisere resultater for appkampanjer med Google Analytics 4.

Vi anbefaler GA4 for at du skal oppnå så gode resultater som mulig med annonsene dine. Denne veiledningen kan likevel brukes generelt for overføring til en annen støttet SDK for apper ved å følge den samme fremgangsmåten for den andre SDK-en der det står skrevet «GA4».

På denne siden

Før du begynner

• Før du starter overføringsprosessen, er det best at du følger fremgangsmåten for å måle og optimalisere resultatene for appkampanjer med Google Analytics 4.
  • Du skal allerede bruke Google Analytics for Firebase SDK.
  • Du skal ha knyttet GA4 sammen med alle Google Ads-kontoene som er knyttet sammen med appstatistikk fra tredjeparter.
  • Du skal allerede ha lagt til minimumshendelser i appen, merket dem som konverteringer og importert dem til Google Ads.

Identifiser hendelser og kampanjer du vil overføre

Ved overføring anbefaler vi at du implementerer alle de egendefinerte hendelsene du sporer med tredjeparts SDK-en (f.eks. AppsFlyer eller Edit) – identisk eller mest mulig likt.

Sørg for at du implementerer alle hendelsene du har tenkt å bruke i forbindelse med budgivning i kampanjer, enten det gjelder appkampanjer for installasjoner, appkampanjer for engasjement eller nettkampanjer med appmål.

Opprett egendefinerte rapporter

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. I Google Ads-kontoen din klikker du på Statistikk og rapporter-rullegardinmenyen i delmenyen.
  2. Klikk på Rapportredigereren.
  3. Klikk på + Egendefinert.
  4. Velg Tabell-rapportformatet.
  5. Velg «De siste 30 dagene» som datoperiode.
  6. Legg til disse radene:
    1. Kampanje
    2. Kampanjetype:
    3. Konverteringshandling
    4. Konverteringskilde
  7. Legg til disse kolonnene:
    1. Konverteringer
  8. Klikk på Filter-knappenFilter.
  9. Velg Konverteringskilde, og velg deretter Appanalyse fra tredjepart.
  10. Klikk på Bruk.

I denne rapporten ser du en liste over alle kampanjene som har hatt konverteringer i løpet av de siste 30 dagene, og hvilke konverteringshendelser det er snakk om. Du kan bruke dette som rettesnor for sannsynlige konverteringshendelser du vil gjenskape ved hjelp av Google Analytics for Firebase SDK, og hvilke kampanjer du skal overføre.

Identifiser målgrupper du vil overføre

For at du skal oppnå best mulige resultater, bør alle engasjementskampanjene du overfører til GA4, også erstatte eventuelle målgruppesegmenter som bruker en annen kilde, med segmenter basert på GA4-signaler.

I denne delen forklarer vi hvordan du kan opprette en liste over kampanjer med segmentene de er målrettet mot, som gjenskapes på grunnlag av GA4-signaler.

Opprett egendefinerte rapporter

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. I Google Ads-kontoen din klikker du på Statistikk og rapporter-rullegardinmenyen i delmenyen.
  2. Klikk på Rapportredigereren.
  3. Klikk på + Egendefinert.
  4. Velg Tabell-rapportformatet.
  5. Angi «De siste 30 dagene» som datoperiode.
  6. Legg til disse radene:
    1. Kampanje
    2. Kampanjetype:
    3. Målgruppesegment
    4. Type målgruppesegment
  7. Legg til disse filtrene:
    1. Type målgruppesegment:
      • Under «Hvordan de har hatt interaksjon med bedriften din»
      1. Egendefinerte kombinasjonssegmenter
      2. Appbrukere
  8. (Valgfritt) Filtrer bare på kampanjene som skal overføres, når du identifiserer hendelser og kampanjer du vil overføre.
  9. Klikk på Bruk.

I denne rapporten ser du en liste med alle målgruppesegmentene kampanjene dine er målrettet mot for øyeblikket. For at du skal oppnå best mulige resultater, bør alle kampanjer du overfører til GA4-budgivning, også erstatte eventuelle målrettede målgruppesegmenter med segmenter basert på GA4-hendelser.

For hvert segment i listen oppretter du et duplisert segment samt et nytt segment som har de samme reglene, men har Firebase som kilde – begge med varighet av medlemskapet på 7 dager. Når disse elementene er fylt ut, sammenligner du størrelsen på medlemskapet i de to segmentene. Følg veiledningen for å opprette nye segmenter og foreta kontroller når du sammenligner målgrupper.

Sammenlign appkonverteringer

Ikke angi ny kampanjebudgivning for Firebase-hendelser for å sammenligne dem med kampanjebudgivningen for hendelser i tredjeparts SDK-er. Hvis disse kampanjene tiltrekker seg de samme brukerne, kan kampanjene by mot hverandre, noe som fører til dårlige resultater for begge kampanjene.

1. Bruk listen over konverteringer som ble samlet inn da du identifiserte hendelser og kampanjer for overføring.
  2. Sørg for at de oppførte konverteringene blir implementert i appen din og importert til Google Ads.
  3. Følg veiledningen for appattribusjonspartneren din i denne artikkelen for å minimere avvik i dataene som sendes fra den aktuelle partneren til Google Ads.
  4. Sammenlign de oppførte konverteringene ved å følge denne artikkelen og eventuelle fremgangsmåter for å redusere avvik.
  5. Når du er fornøyd med avviket mellom konverteringene, kan du gå videre til overføring av kampanjer og målgrupper. Hvis du skal overføre engasjementskampanjer, kan du gå videre til Sammenlign målgrupper.

Sammenlign målgrupper

Sammenligningen av målgruppestørrelsene bør gjøres etter sammenligningen av konverteringer. Årsaken er at løsninger på problemer under kontroll av konverteringshendelser også kan løse problemer som fører til avvik i medlemskapet i målgruppesegmenter.

For å bekrefte at signalene for konverteringshendelsen fyller ut de samme medlemskapene i målgruppesegmentene dine, oppretter du dupliserte segmenter med nøyaktig samme regler og et nytt målgruppesegment basert på GA4-signaler med varighet av medlemskapet på 7 dager. Se etter avvik i medlemskapspopulasjonen i begge segmentene. Følg den detaljerte veiledningen nedenfor.

Merk: Disse nyopprettede segmentene brukes ikke til målretting, bare kontroll. I stedet endres kilden for de opprinnelige segmentene.

Opprett nye målgruppesegmenter for kontroll

1. I listen over målrettede målgruppesegmenter som ble samlet inn da du identifiserte målgrupper som skal overføres, finnes det to typer segmenter: appbrukere og egendefinerte kombinasjonssegmenter. Du behøver bare å gjenskape og kontrollere segmentene med appbrukere. Disse segmentene i de egendefinerte kombinasjonssegmentene blir overført.
  2. Opprett nye appbrukersegmenter med de samme reglene.
    1. Åpne hvert enkelt eksisterende segment, og endre det.
    2. Opprett et nytt brukersegment.
    3. Velg Analyseplattform, og legg inn samme plattform som i det eksisterende segmentet du gjenskaper.
    4. Legg inn samme regler som i det eksisterende segmentet.
    5. Velg Start med et tomt segment under forhåndsutfylte alternativer.
    6. (Valgfritt) Legg til et skillende element i navnet eller beskrivelsen av segmentet for å angi at det bare skal brukes til kontroll, siden disse segmentene ikke blir brukt i målretting.
    7. Klikk på Lagre.
  3. Følg den samme fremgangsmåten som i trinn 2 for å opprette et annet segment, men velg Firebase som analyseplattform.
    An illustration that shows how to add a new audience segment for app users in Google Ads.

Sammenlign nye segmenter

1. Etter at du har opprettet både det dupliserte tredjepartssegmentet og det nye Firebase-segmentet, må du vente i 7 dager mens begge fylles ut.
  2. Åpne begge segmentene under «Målgruppestyring».
  3. Angi «De siste 7 dagene» som datoperiode.
  4. Sammenlign størrelsen på medlemskapet i de to listene.
  5. Utfør disse kontrollene for å redusere avviket:
    1. Tilknytning
      1. Sørg for at både appattribusjonspartneren og GA4 er direkte knyttet sammen med kontoen der du skal kontrollere segmentene.
      2. Tilknytt Google Ads.
    2. Alle konverteringene importeres.
      1. Sørg for at Firebase-listen ikke fylles ut med konverteringer som ennå ikke er opprettet eller importert fra GA4.
      2. Importer konverteringshendelser til Google Ads
  6. Etter at du har gjort endringer for å redusere avvik, venter du i 7 dager til for å følge med på endringer i medlemskapet.
  7. Når du er fornøyd med medlemskapsavvikene, kan du gå videre til overføring av kampanjer og målgrupper.

Overfør kampanjer og konverteringsmål

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Overføring av mål på kontonivå

1. Gå tilbake til listen over apphendelser du vil overføre, under Identifiser hendelser og kampanjer du vil overføre.
  2. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  3. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  4. Klikk på Sammendrag.
  5. Merk deg alle hendelsene i listen fra det forrige trinnet som er primære konverteringshandlinger. Merk deg hvilke GA4-hendelser som skal brukes i stedet.
  6. Angi de tredjeparts primære målene som sekundære mål.
  7. Angi de sekundære GA4-målene som primære mål.
    An illustration that shows how to set goal and action optimization in Google Ads.

Overføring av mål på kampanjenivå

1. Gå tilbake til listen over kampanjer som byr på apphendelser du vil overføre, når du har identifisert hendelser og kampanjer du vil overføre.
  2. Bekreft at alle kampanjene som skal overføres, innfrir forventningene dine til avvik, slik det var da du sammenlignet konverteringene.
  3. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  4. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  5. Klikk på Sammendrag.
  6. Noter deg de fullstendige konverteringsnavnene. Du skal allerede ha tredjeparts konverteringsnavnene fra det forrige trinnet. Merk deg navnene på GA4-hendelsene du skal overføre til.
    An animation showing how to migrate goals in Google Ads.
  7. Endre hver enkelt kampanje i listen ved å gå til Kampanjer.
    1. Åpne Innstillinger, og rull til Budgivning.
    2. Hvis du måler installasjoner, velger du GA4-hendelsen under «Hvordan vil du spore installeringsvolumet?».
    3. Hvis du måler handlinger i appen under «Hvilke handlinger er viktigst for deg?»:
      1. Søk etter det fullstendige GA4-hendelsesnavnet som ble nevnt i forrige trinn.
      2. Fjern tredjepartshendelsen ved å klikke på X-en.
      3. Klikk på GA4-hendelsen for å legge den til.
  8. Klikk på Lagre.

Overfør målgruppesegmenter

Standardprosessen er å overføre kampanjene og overvåke resultatene i en uke. Hvis det ikke oppstår større problemer, kan du overføre målgruppesegmentene én uke senere.

1. Gå tilbake til listen over målgruppesegmenter du vil overføre, og kampanjene de målrettes gjennom, fra de identifiserte målgruppene som skal overføres.
    1. Kontroller at hvert segment som skal overføres, bare er målrettet av kampanjer som også skal overføres. Hvis et segment målrettes av både en kampanje som overføres, og en kampanje som ikke overføres, må du opprette et nytt segment med GA4 som målrettes av kampanjen som overføres.
  2. Åpne hvert segment som skal overføres.
  3. Klikk på prikkeikonet øverst til høyre, og klikk på Endre listen.
  4. Merk deg reglene som står oppført under Handlinger.
  5. Endre kilden til «Firebase».
  6. Gjenskap reglene som er nevnt i trinn 3, og oppdater eventuelle hendelsesnavn til riktig Firebase-hendelsesnavn.
    • Merk: Hvis du ved et uhell hopper over trinn 4 og reglene forsvinner ved endring av kilden, klikker du bare på Avbryt i stedet for å lagre og starte på nytt. De opprinnelige reglene er fortsatt lagret.

7. Klikk på Lagre.