Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

[GA4] App-campagnes migreren om Google Analytics 4 te gebruiken

Google Analytics 4 biedt uitgebreide, privacygerichte analyses om op één plaats inzicht te krijgen in het gedrag van gebruikers op websites en in apps. Met de AI-gestuurde inzichten kunt u ook uw campagneprestaties optimaliseren. Lees meer over de voordelen en de functies die u kunt gebruiken via Google Analytics 4.

In deze handleiding wordt het proces beschreven van de overstap van een andere conversiebron naar Google Analytics 4 (GA4) met de Google Analytics voor Firebase-SDK.

Hoewel GA4 wordt aanbevolen voor de beste prestaties van uw advertenties, kunnen deze instructies over het algemeen worden gebruikt om tussen ondersteunde app-SDK's te migreren door dezelfde stappen te volgen met de andere SDK, overal waar GA4 is geschreven.

Op deze pagina

Voordat u begint

• Voordat u het migratieproces start, kunt u het beste eerst de stappen volgen om de prestaties van uw app-campagne te meten en te optimaliseren met Google Analytics 4.
  • U moet de Google Analytics voor Firebase-SDK al gebruiken.
  • U moet GA4 hebben gekoppeld aan alle Google Ads-accounts die zijn gekoppeld aan app-analyse van derden.
  • U heeft al minimale gebeurtenissen aan de app toegevoegd, deze als conversies hebben gemarkeerd en de gebeurtenissen hebben geïmporteerd in Google Ads.

Bepalen welke gebeurtenissen en campagnes u wilt migreren

Voor migratie raden we u aan alle aangepaste gebeurtenissen die u met uw SDK van derden bijhoudt, bijvoorbeeld AppsFlyer of Adjust, te implementeren op dezelfde of zo nauwkeurig mogelijke wijze.

Zorg ervoor dat u alle gebeurtenissen implementeert die u wilt gebruiken voor campagnebiedingen, zowel in app-campagnes voor installaties, in app-campagnes voor engagement als in webcampagnes met app-doelen.

Een aangepast rapport maken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het dropdownmenu Inzichten en rapporten in het sectiemenu.
  2. Klik op Rapporteditor.
  3. Klik + Aangepast.
  4. Selecteer de rapportindeling Tabel.
  5. Stel de periode in op Afgelopen 30 dagen.
  6. Voeg de volgende rijen toe:
    1. Campagne
    2. Campagnetype
    3. Conversieactie
    4. Conversiebron
  7. Voeg de volgende kolommen toe:
    1. Conversies
  8. Klik op de knop Filter Filter.
  9. Kies Conversiebron en selecteer App-analyse van derden.
  10. Klik op Toepassen.

In dit rapport vindt u een lijst van alle campagnes die in de afgelopen 30 dagen geld hebben uitgegeven en welke conversiegebeurtenissen ze hebben uitgegeven. U kunt deze gebruiken als richtlijn voor waarschijnlijke conversiegebeurtenissen die u opnieuw wilt maken met de Google Analytics voor Firebase SDK en welke campagnes u wilt migreren.

Bepalen welke doelgroepen u wilt migreren

Voor de beste prestaties moeten alle engagementcampagnes die u naar GA4 migreert ook doelgroepsegmenten vervangen met een andere bron om segmenten op basis van GA4-signalen te gebruiken.

In dit gedeelte maakt u een lijst van campagnes met de segmenten die ze targeten. Deze worden opnieuw gemaakt op basis van GA4-signalen.

Een aangepast rapport maken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het dropdownmenu Inzichten en rapporten in het sectiemenu.
  2. Klik op Rapporteditor.
  3. Klik + Aangepast.
  4. Selecteer de rapportindeling Tabel.
  5. Stel de periode in op Afgelopen 30 dagen.
  6. Voeg de volgende rijen toe:
    1. Campagne
    2. Campagnetype
    3. Doelgroepsegment
    4. Type doelgroepsegment
  7. Voeg de volgende filters toe:
    1. Type doelgroepsegment:
      • Onder 'Hoe ze interactie hebben gehad met uw bedrijf'
      1. Aangepaste gecombineerde segmenten
      2. App-gebruikers
  8. (Optioneel) Filter ook op alleen de campagnes die zijn aangemerkt voor migratie als u bepaalt welke gebeurtenissen en campagnes u wilt migreren.
  9. Klik op Toepassen.

Dit rapport bevat een lijst van alle doelgroepsegmenten die momenteel door uw campagnes worden getarget. Voor de beste prestaties moeten campagnes die worden gemigreerd naar GA4-biedingen, ook alle getargete doelgroepsegmenten vervangen om segmenten op basis van GA4-gebeurtenissen te gebruiken.

Maak voor elk segment in de lijst een dubbel segment en een nieuw segment met dezelfde regels, maar met Firebase als bron, beide met een lidmaatschapsduur van 7 dagen. Zodra deze zijn ingevuld, vergelijkt u de lidmaatschapsgrootten van de 2 segmenten. Volg de handleiding om nieuwe segmenten te maken en validaties uit te voeren wanneer u doelgroepen vergelijkt.

App-conversies vergelijken

Maak geen nieuwe campagnebiedingen op Firebase-gebeurtenissen om te vergelijken met campagnebiedingen op SDK-gebeurtenissen van derden. Als deze campagnes dezelfde gebruikers aantrekken, kunnen ze tegen elkaar bieden. Dit leidt tot slechte prestaties van beide campagnes.

1. Gebruik de lijst met conversies die zijn verzameld toen u de gebeurtenissen en campagnes die u wilde migreren heeft bepaald.
  2. Zorg ervoor dat de vermelde conversies zijn geïmplementeerd in uw app en geïmporteerd in Google Ads.
  3. Volg de handleiding voor uw app-attributiepartner (AAP) in dit artikel om verschillen die vanuit uw AAP naar Google Ads worden gestuurd tot een minimum te beperken.
  4. Vergelijk de vermelde conversies zoals dit artikel wordt beschreven en volg de stappen om de verschillen te verkleinen.
  5. Als u tevreden bent met het verschil tussen de conversies, gaat u verder met Campagne- en doelgroepmigratie. Als u engagementcampagnes migreert, gaat u verder met Doelgroepen vergelijken.

Doelgroepen vergelijken

Het vergelijken van doelgroepgrootten moet volgen op conversievergelijkingen, omdat door het oplossen van problemen met de validatie van uw conversiegebeurtenissen ook problemen die kunnen leiden tot afwijkingen in lidmaatschap van doelgroepsegmenten kunnen worden opgelost.

Als u wilt valideren dat de signalen van de conversiegebeurtenis dezelfde lidmaatschappen invullen voor uw doelgroepsegmenten, maakt u dubbele segmenten met exact dezelfde regels en een nieuw doelgroepsegment op basis van GA4-signalen met een lidmaatschapsduur van 7 dagen. Controleer het invullen van lidmaatschappen van beide segmenten op afwijkingen. Volg de gedetailleerde instructies hieronder.

Opmerking: Deze nieuwe segmenten worden niet gebruikt voor targeting, alleen voor validatie. In plaats daarvan veranderen de oorspronkelijke segmenten van bron.

Nieuwe doelgroepsegmenten maken voor validatie

1. Aan de hand van de lijst met getargete doelgroepsegmenten die u heeft verzameld toen u heeft welke doelgroepen u wilde migreren, zijn er 2 typen segmenten: App-gebruikers en Aangepaste gecombineerde segmenten. Alleen de segmenten App-gebruikers moeten opnieuw worden gemaakt en gevalideerd. Deze segmenten in de aangepaste gecombineerde segmenten worden gemigreerd.
  2. Maak nieuwe app-gebruikerssegmenten met dezelfde regels.
    1. Open elk bestaand segment en bewerk het.
    2. Maak een nieuw gebruikerssegment.
    3. Selecteer Analytics-platform en zorg dat het bestaande segment dat u opnieuw maakt overeenkomt met het bestaande segment.
    4. Zorg voor overeenkomst met de regels uit het bestaande segment.
    5. Kies bij vooraf invullen de optie Starten met een leeg segment.
    6. (Optioneel) Voeg een onderscheidende naam toe aan de naam of beschrijving van het segment om het segment alleen voor validatie te markeren, omdat deze segmenten niet worden gebruikt voor targeting.
    7. Klik op Opslaan.
  3. Volg dezelfde stappen als in de 2e stap om nog een segment te maken, maar selecteer Firebase als analyseplatform.
    An illustration that shows how to add a new audience segment for app users in Google Ads.

Nieuwe segmenten vergelijken

1. Nadat u zowel het dubbele segment van derden als het nieuwe Firebase-segment heeft gemaakt, wacht u 7 dagen voordat beide zijn ingevuld.
  2. Open beide segmenten in Doelgroepbeheer.
  3. Stel de periode in op Afgelopen 7 dagen.
  4. Vergelijk de lidmaatschapsgrootte tussen de 2 lijsten.
  5. Voer de volgende controles uit om het verschil te verminderen:
    1. Koppelen
      1. Zorg ervoor dat zowel de AAP als de GA4 rechtstreeks zijn gekoppeld aan het account waarvoor u segmenten probeert te verifiëren.
      2. Koppelen aan Google Ads
    2. Alle conversies worden geïmporteerd
      1. Zorg ervoor dat de overeenkomende Firebase-lijst niet wordt ingevuld met conversies die nog niet zijn gemaakt/geïmporteerd vanuit GA4.
      2. Conversiegebeurtenissen importeren in Google Ads
  6. Nadat u wijzigingen heeft aangebracht om verschillen te verminderen, wacht u nog eens 7 dagen om de wijzigingen in het lidmaatschap te volgen.
  7. Als u tevreden bent met de verschillen in lidmaatschappen, gaat u verder met Campagne- en doelgroepmigratie.

Campagnes en conversiedoelen migreren

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Doelen op accountniveau migreren

1. Bekijk de lijst met app-gebeurtenissen die u wilt migreren in Bepalen welke gebeurtenissen en campagnes u wilt migreren.
  2. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  3. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  4. Klik op Overzicht.
  5. Noteer alle gebeurtenissen in de lijst uit de vorige stap als primaire conversieacties. Bekijk in plaats daarvan welke GA4-gebeurtenissen worden gebruikt.
  6. Stel de primaire doelen van derden in op secundair.
  7. Stel de secundaire doelen voor GA4 in op de primaire doelen.
    An illustration that shows how to set goal and action optimization in Google Ads.

Doelen op campagneniveau migreren

1. Bekijk de lijst met campagnes die bieden op app-gebeurtenissen die u wilt migreren als u heeft bepaalt welke gebeurtenissen en campagnes u wilt migreren.
  2. Ga na of alle campagnes die u wilt migreren, voldoen aan de verwachtingen die u heeft gesteld voor verschillen, zoals bepaald toen u conversies vergeleek.
  3. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  4. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  5. Klik op Overzicht.
  6. Noteer de volledige conversienamen. Als het goed is, heeft u de conversienamen van derden uit de vorige stap al. Noteer de GA4-gebeurtenisnamen waarnaar u wilt migreren.
    An animation showing how to migrate goals in Google Ads.
  7. Bewerk elke campagne in uw lijst door naar Campagnes te gaan.
    1. Open Instellingen en scroll naar Bieden.
    2. Als u installaties meet, selecteert u de GA4-gebeurtenis onder Hoe wilt u het installatievolume bijhouden?
    3. Als u in-app acties wilt meten, zoekt u onder 'Welke acties zijn het belangrijkst voor u?'
      1. naar de volledige GA4-gebeurtenisnaam die in de vorige stap is vermeld.
      2. Verwijder de gebeurtenis van derden door op de x te klikken.
      3. Klik op de GA4-gebeurtenis om deze toe te voegen.
  8. Klik op Opslaan.

Doelgroepsegmenten migreren

De standaardprocedure is om de campagnes om te draaien en de prestaties gedurende een week bij te houden. Als er geen grote problemen zijn, kunt u de doelgroepsegmenten een week later omdraaien.

1. Bekijk de lijst met doelgroepsegmenten die u wilt migreren en de campagnes die deze segmenten targeten van de geïdentificeerde doelgroepen die moeten worden gemigreerd.
    1. Zorg dat elk segment dat wordt gemigreerd, alleen wordt getarget door campagnes die ook worden gemigreerd. Als een segment wordt getarget door zowel een campagne wordt gemigreerd als een campagne die niet wordt gemigreerd, moet er een nieuw segment worden gemaakt met GA4 dat de migrerende campagne moet targeten.
  2. Open elk segment dat u wilt migreren.
  3. Klik rechtsboven op het icoon met 3 stippen en klik op Lijst bewerken.
  4. Noteer de regels onder Acties.
  5. Wijzig de bron in Firebase.
  6. Maak de regels uit stap 3 opnieuw en update eventuele gebeurtenisnamen naar de juiste Firebase-gebeurtenisnaam.
    • Opmerking: Als u stap 4 per ongeluk heeft overgeslagen en de regels verloren gaan bij het wijzigen van de bron, klikt u op Annuleren in plaats van op Opslaan en opnieuw beginnen. De oorspronkelijke regels zijn nog steeds aanwezig.

7. Klik op Opslaan.