Om erbjudandetillgångar för appkampanjer

Med erbjudandetillgångar för appkampanjer kan du göra dina annonser mer innehållsrika genom att framhäva reor och erbjudanden under en angiven begränsad tid för personer som söker efter de bästa fynden på ditt företag.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med erbjudandetillgångar för appkampanjer och hur de visas med dina appannonser.

Obs! Erbjudandetillgångar för appkampanjer blir tillgängliga under de kommande månaderna. Kontakta din kontoansvariga.

På den här sidan

Så visas de

Erbjudandetillgångar visas i särskilda appkampanjformat som är avsedda att fånga potentiella kunders uppmärksamhet. För närvarande kan erbjudandetillgångar för appkampanjer visas i Googles Display-nätverk och på YouTube.

Erbjudandetillgångar drivs av Google AI. Erbjudandetillgångar kan hjälpa annonsörer att förbättra sina resultat genom att optimera hur och när de visas i display- och YouTube-format. Du behöver inte lägga till kampanjinformation och anpassat annonsmaterial manuellt i varje kampanj.

Example promotion assetExample promotion asset

Användningsområde

Kunder letar ständigt efter de bästa erbjudandena på webben. Därför är kampanjer ett effektivt sätt att öka försäljningen med hjälp av rabatter eller andra incitament Använd erbjudandetillgångar för att locka kunder som söker efter specialerbjudanden, reakampanjer eller kanske vill installera en app som är relevant för ditt företag. Helger och viktiga säsongshändelser som julhandeln, mellandagsrean och Black Friday, är bra tillfällen att använda erbjudandetillgångar för att marknadsföra din app.

Med erbjudandetillgångar kan du enkelt informera dina kunder om aktuella kampanjer, oavsett om det är en rabatt i kronor eller procent på dina produkter eller tjänster. Du kan också ta med eventuella krav i erbjudandet, som utgiftsgränser eller kupong- eller rabattkoder för en angiven tidsperiod.

Fördelar

• Framhäver erbjudandetillgångar med annonsformat för flera kanaler.
  • Ger enhetliga och snygga annonser utan krångel med anpassat annonsmaterial i varje instans med hjälp av AI från Google.
  • Använd funktionen för start- och slutdatum för att vara säker på att budskapet är relevant och aktuellt.
  • Flexibilitet att tillämpa dina kampanjuppgifter baserat på dina behov på annonsgrupps-, kampanj- eller kontonivå.

Kontonivåer

Du kan lägga till erbjudandetillgångar på annonsgrupps-, kampanj- eller kontonivå.

Obs! Om erbjudandetillgångar läggs till på kontonivå tillämpas de automatiskt på alla kvalificerade kampanjer där erbjudandetillgångar stöds.

Om du skapar erbjudandetillgångar på olika nivåer används den som är mest specifik. Om du till exempel lägger till erbjudandetillgångar i en annonsgrupp visas de tillgångarna i stället för erbjudandetillgångar på kampanj- eller kontonivå. På samma sätt har tillgångar på kampanjnivå företräde framför tillgångar på kontonivå.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skapa erbjudandetillgångar för befintliga appkampanjer

Steg 1 av 2: Skapa erbjudandetillgångar

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Annonser och tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på plusknappen Add och välj Erbjudande.
  5. Från rullgardinsmenyn Lägg till väljer du att lägga till erbjudandetillgången i
    • Konto: Alla annonsgrupper i alla kampanjer
    • Kampanj: Alla annonsgrupper i valda kampanjer
    • Annonsgrupp: I de valda annonsgrupperna.
  6. (Valfritt) Välj vilket tillfälle erbjudandet gäller.
  7. Välj språk och valuta för erbjudandet.
  8. Välj något av följande som Kampanjtyp:
    • Rabattbelopp
    • Procent rabatt
    • Upp till belopp-rabatt
    • Upp till procent-rabatt
  9. Ange namnet på den produkt eller tjänst du erbjuder.
  10. Ange appens länk till Google Play Butik eller Appbutik som Slutlig webbadress. Om du planerar att även använda denna erbjudandetillgång med sök- eller Performance Max-kampanjer ska du ange en relevant slutlig webbadress som även kan användas för dessa annonser.
  11. Välj Kampanjinformation och ange eventuella krav för erbjudandet, till exempel kampanjkod eller utgiftsgräns.
  12. (Valfritt) För Visade kampanjdatum väljer du ett startdatum och ett slutdatum med erbjudandetillgångarna i annonsen. De valda kampanjdatumen används för att visa användare vilka datum som erbjudandet gäller.
Obs! Erbjudandetillgångar för tillfällen med samma annonsgrupp, kampanj eller konto föredras framför erbjudandetillgångar utan tillfällen. Erbjudandetillgångar som är tidsbegränsade måste skapas eller redigeras inom sex månader från startdatumet för att kunna visas.

Steg 2 av 2: Schemalägg erbjudandetillgången

1. Utöka Avancerade alternativ och ställ in Schemaläggning för tillgångar om du vill ändra datum och tider för när erbjudandetillgången kan visas.
    • Du kan också använda Dagar och timmar om du vill välja mer specifika dagar och tider då tillgången ska kunna visas.

Datum för schemaläggning för tillgångar är när du vill att dina erbjudandetillgångar ska visas för potentiella kunder. De kampanjdatumen som visas är när kampanjen är kvalificerad för potentiella kunder. Om Visade kampanjdatum anges men datum för schemaläggning av tillgångar inte visas, kan erbjudandetillgången fortsätta visas utanför kampanjperioden för visningserbjudande tills erbjudandetillgången stoppas eller pausas.

Exempel:

En annonsör har en säsongsbetonad kampanj som hen vill köra under den andra veckan av augusti. För att annonsören ska ha tillräckligt med tid på sig att marknadsföra erbjudandet och skapa stort användarintresse bestämmer hen sig för att börja köra kampanjen från början av augusti. I det här fallet använder annonsören schemaläggning för tillgångar för att framhäva erbjudandet under de första två veckorna i augusti. Visade kampanjdatum är bara inställda på den andra veckan i augusti (när erbjudandet är tillgängligt).

Skapa erbjudandetillgångar för en ny appkampanj

Steg 1 av 2: Skapa erbjudandetillgångar

1. Klicka på Skapa Create Button i sidmenyn till vänster i ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Kampanj.
  3. Välj Appkampanj som kampanjmål och klicka på Fortsätt.
  4. Scrolla ned till Kampanjer på sidan Annonstillgångar på sidan Annonsgrupp.
  5. Klicka på + Erbjudanden.
  6. Klicka på Add Ny kampanj i fönstret Kampanjer på annonsgruppsnivå.
  7. (Valfritt) Välj vilket tillfälle erbjudandet gäller.
  8. Välj språk och valuta för erbjudandet.
  9. Välj något av följande som Kampanjtyp:
    • Rabattbelopp
    • Procent rabatt
    • Upp till belopp-rabatt
    • Upp till procent-rabatt
  10. Ange namnet på den produkt eller tjänst du erbjuder.
  11. Ange appens länk till Google Play Butik eller Appbutik som Slutlig webbadress. Om du planerar att även använda denna erbjudandetillgång med sök- eller Performance Max-kampanjer ska du ange en relevant slutlig webbadress som även kan användas för dessa annonser.
  12. Välj Kampanjinformation och ange eventuella krav för erbjudandet, till exempel kampanjkod eller utgiftsgräns.
  13. (Valfritt) För Visade kampanjdatum väljer du ett startdatum och ett slutdatum för visning med erbjudandetillgångarna i annonsen. De valda kampanjdatumen används för att visa användare vilka datum som erbjudandet gäller.
Obs! Erbjudandetillgångar för tillfällen med samma annonsgrupp föredras framför erbjudandetillgångar utan tillfällen. Erbjudandetillgångar som är tidsbegränsade måste skapas eller redigeras inom sex månader från startdatumet för att kunna visas.

Steg 2 av 2: Schemalägg erbjudandetillgången

1. Utöka Avancerade alternativ och ställ in Schemaläggning för tillgångar om du vill ändra datum och tider för när erbjudandetillgången kan visas.
    • Du kan också använda Dagar och timmar om du vill välja mer specifika dagar och tider då tillgången ska kunna visas.

Datum för schemaläggning för tillgångar är när du vill att dina erbjudandetillgångar ska visas för potentiella kunder. De kampanjdatumen som visas är när kampanjen är kvalificerad för potentiella kunder. Om Visade kampanjdatum anges men datum för schemaläggning av tillgångar inte visas, kan erbjudandetillgången fortsätta visas utanför kampanjperioden för visningserbjudande tills erbjudandetillgången stoppas eller pausas.

Exempel:

En annonsör har en säsongsbetonad kampanj som hen vill köra under den andra veckan av augusti. För att annonsören ska ha tillräckligt med tid på sig att marknadsföra erbjudandet och skapa stort användarintresse bestämmer hen sig för att börja köra kampanjen från början av augusti. I det här fallet använder annonsören schemaläggning för tillgångar för att framhäva erbjudandet under de första två veckorna i augusti. Visade kampanjdatum är bara inställda på den andra veckan i augusti (när erbjudandet är tillgängligt).

Lägga till befintliga erbjudandetillgångar i en ny appkampanj

1. Klicka på Skapa Create Button i sidmenyn till vänster i ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Kampanj.
  3. Välj Appkampanj som kampanjmål och klicka på Fortsätt.
  4. Scrolla ned till Kampanjer på sidan Annonsgrupp i avsnittet Annonstillgångar.
  5. Klicka på + Erbjudanden.
  6. Välj de erbjudandetillgångar som du vill lägga till i fönstret Kampanjer på annonsgruppsnivå. Klicka på Använd.
Obs! Erbjudandetillgångar som läggs till på kontonivå tillämpas också.