Over promotiecomponenten voor app-campagnes

Promotiecomponenten voor app-campagnes kunnen meer waarde toevoegen aan uw advertenties door uw verkopen en promoties gedurende een bepaalde periode onder de aandacht te brengen van mensen die op zoek zijn naar de beste deals die uw bedrijf aanbiedt.

In dit artikel worden de voordelen van promotiecomponenten voor app-campagnes uitgelegd en hoe ze bij uw app-advertenties worden getoond.

Opmerking: Promotiecomponenten voor app-campagnes komen in de komende maanden beschikbaar. Neem contact op met uw accountbeheerder.

Op deze pagina

Hoe ze worden weergegeven

Promotiecomponenten worden getoond in specifieke indelingen voor app-campagnes die de aandacht van potentiële klanten trekken. Op dit moment komen promotiecomponenten voor app-campagnes in aanmerking voor weergave in het Google Display Netwerk en op YouTube.

Promotiecomponenten worden mogelijk gemaakt door AI van Google. Promotiecomponenten kunnen de resultaten voor adverteerders maximaliseren door te optimaliseren hoe en wanneer ze worden getoond in display- en YouTube-indelingen. U hoeft uw promotiegegevens en aangepast advertentiemateriaal niet handmatig toe te passen op elke campagne die u uitvoert.

Example promotion assetExample promotion asset

Wanneer te gebruiken

Kopers zijn altijd op zoek naar de beste deals online. Promoties zijn een krachtige manier om de verkoop een boost te geven door kortingen of andere incentives aan te bieden. Gebruik promotiecomponenten om consumenten aan te spreken die op zoek zijn naar speciale aanbiedingen of uitverkoopacties, of die een app willen installeren die relevant is voor uw bedrijf. Feestdagen en belangrijke seizoensgebonden gebeurtenissen, zoals oudejaarsavond, Black Friday en Thanksgiving, zijn ideaal om promotiecomponenten te gebruiken voor de promotie van uw app.

Met promotiecomponenten kunt u uw klanten makkelijk informeren over uw nieuwste promoties, of dat nu een financiële of procentuele korting is voor uw producten of services. U kunt ook de benodigde vereisten voor de promotie opnemen, zoals kortingsbonnen of kortingscodes voor een bepaalde periode of een bestedingslimiet.

Voordelen

• Brengt promotiecomponenten onder de aandacht via advertentie-indelingen voor meerdere kanalen.
  • Zorgt met behulp van AI-integratie van Google voor samenhangende, mooie advertenties zonder dat u elke keer aangepast advertentiemateriaal hoeft te maken.
  • Geeft u een start- en einddatumfunctie om uw promotieperiode te definiëren, zodat de boodschap op het juiste moment relevant is.
  • Flexibiliteit om uw promotiegegevens toe te passen op basis van uw behoeften op advertentiegroep-, campagne- of accountniveau.

Accountniveaus

U kunt promotiecomponenten toevoegen op advertentiegroep-, campagne- of accountniveau.

Opmerking: Als promotiecomponenten worden toegevoegd op accountniveau, worden ze automatisch toegepast op alle in aanmerking komende campagnes waarvoor promotiecomponenten worden ondersteund.

Als u promotiecomponenten op verschillende niveaus maakt, wordt de meest specifieke gebruikt. Dus als u promotiecomponenten toevoegt aan een advertentiegroep, worden die componenten getoond in plaats van de promotiecomponenten op campagne- of accountniveau. Componenten op campagneniveau overschrijven op dezelfde manier componenten op accountniveau.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Promotiecomponenten maken voor bestaande app-campagnes

Stap 1 van 2: Maak promotiecomponenten

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Advertenties en componenten in het gedeeltemenu.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op de plusknop Add en selecteer Promotiecomponent.
  5. Kies in het dropdownmenu Toevoegen aan of u het promotiecomponent wilt toevoegen aan:
    • Account: Alle advertentiegroepen van alle campagnes
    • Campagne: Alle advertentiegroepen van geselecteerde campagnes
    • Advertentiegroep: De geselecteerde advertentiegroepen
  6. (Optioneel) Selecteer de gelegenheid voor uw promotie.
  7. Selecteer de taal en valuta voor de promotie.
  8. Kies een van de volgende opties om als uw promotietype te tonen:
    • Geldkorting
    • Percentagekorting
    • Korting in geldbedrag
    • Korting in procenten
  9. Voer de naam in van het product of de service die u aanbiedt.
  10. Geef de Google Play Store- of App Store-link van uw app op als de uiteindelijke URL. Als u deze promotiecomponent ook wilt gebruiken met campagnes in het zoeknetwerk of in Performance Max-campagnes, geeft u een relevante uiteindelijke URL op die ook voor die advertenties kan worden gebruikt.
  11. Selecteer Promotiedetails en geef eventuele vereisten voor uw promotie op, zoals een promotiecode of bestedingslimiet.
  12. (Optioneel) Voor 'Weergegeven promotiedatums' selecteert u een start- en einddatum met de promotiecomponenten in uw advertentie. Deze geselecteerde promotiedatums worden gebruikt om gebruikers te laten zien welke datums in aanmerking komen voor de promotie.
Opmerking: Promotiecomponenten voor gelegenheden binnen dezelfde advertentiegroep, dezelfde campagne of hetzelfde account krijgen de voorkeur boven promotiecomponenten die niet voor gelegenheden zijn bedoeld. Promotiecomponenten die voor een bepaalde gelegenheid zijn bedoeld, moeten binnen 6 maanden na de startdatum worden gemaakt of bewerkt om in aanmerking te komen voor weergave.

Stap 2 van 2: Plan het promotiecomponent

1. Vouw Geavanceerde opties uit en stel Componentplanning in om de datums en tijden te wijzigen waarop uw promotiecomponent in aanmerking komt voor weergave.
    • U kunt ook 'Dagen en uren' gebruiken om de dagen en tijden te kiezen wanneer uw component in aanmerking kan komen voor weergave.

De componentplanningsdatums zijn de momenten waarop u wilt dat uw promotiecomponenten worden getoond aan potentiële klanten. De weergegeven promotiedatums zijn de periode waarin uw promotie in aanmerking komt voor potentiële klanten. Als er datums voor de promotie worden weergegeven, maar de planningsdatums voor componenten niet, kan de promotiecomponent nog steeds worden weergegeven buiten de periode voor de weergegeven promotieperiode totdat de promotiecomponent wordt stopgezet of onderbroken.

Voorbeeld:

Een adverteerder heeft in de tweede week van augustus een seizoenspromotie die hij wil laten lopen. De adverteerder kiest ervoor om de promotie vanaf augustus te starten, zodat deze voldoende tijd heeft om de aanbieding te promoten en aanzienlijke interesse van gebruikers te genereren. In dit geval gebruikt de adverteerder Componentplanning om de aanbieding voor de eerste 2 weken van augustus onder de aandacht te brengen. De weergegeven promotiedatums zijn alleen ingesteld voor de tweede week van augustus (wanneer de aanbieding beschikbaar is).

Promotiecomponenten maken voor een nieuwe app-campagne

Stap 1 van 2: Maak promotiecomponenten

1. Klik in uw Google Ads-account in het paginamenu aan de linkerkant op de knop Maken Create Button.
  2. Selecteer Campagne.
  3. Selecteer App-promotie als campagnedoel en klik op Doorgaan.
  4. Scroll op de pagina Advertentiegroep, in het segment Advertentiecomponenten, omlaag naar Promoties.
  5. Klik op + Promoties.
  6. Klik in het venster Promoties op advertentiegroepniveau op Add Nieuwe promotie.
  7. (Optioneel) Selecteer de gelegenheid voor uw promotie.
  8. Selecteer de taal en valuta voor de promotie.
  9. Kies een van de volgende opties om als promotietype te tonen:
    • Geldkorting
    • Percentagekorting
    • Korting in geldbedrag
    • Korting in procenten
  10. Voer de naam in van het product of de service die u aanbiedt.
  11. Geef de Google Play Store- of App Store-link van uw app op als de uiteindelijke URL. Als u deze promotiecomponent ook wilt gebruiken met campagnes in het zoeknetwerk of in Performance Max-campagnes, geeft u een relevante uiteindelijke URL op die ook voor die advertenties kan worden gebruikt.
  12. Selecteer Promotiedetails en geef eventuele vereisten voor uw promotie op, zoals een promotiecode of bestedingslimiet.
  13. (Optioneel) Selecteer bij 'Weergegeven promotiedatums' een start- en einddatum om bij uw promotiecomponenten in uw advertentie te tonen. Deze geselecteerde promotiedatums worden gebruikt om gebruikers te laten zien welke datums in aanmerking komen voor de promotie.
Opmerking: Promotiecomponenten voor gelegenheden met dezelfde advertentiegroep krijgen voorrang op promotiecomponenten die niet voor gelegenheden zijn bedoeld. Promotiecomponenten die voor een bepaalde gelegenheid zijn bedoeld, moeten binnen 6 maanden na de startdatum worden gemaakt of bewerkt om in aanmerking te komen voor weergave.

Stap 2 van 2: Plan het promotiecomponent

1. Vouw Geavanceerde opties uit en stel Componentplanning in om de datums en tijden te wijzigen waarop uw promotiecomponent in aanmerking komt voor weergave.
    • U kunt ook 'Dagen en uren' gebruiken om de dagen en tijden te kiezen wanneer uw component in aanmerking kan komen voor weergave.

De componentplanningsdatums zijn de momenten waarop u wilt dat uw promotiecomponenten worden getoond aan potentiële klanten. De weergegeven promotiedatums zijn de periode waarin uw promotie in aanmerking komt voor potentiële klanten. Als er datums voor de promotie worden weergegeven, maar de planningsdatums voor componenten niet, kan de promotiecomponent nog steeds worden weergegeven buiten de periode voor de weergegeven promotieperiode totdat de promotiecomponent wordt stopgezet of onderbroken.

Voorbeeld:

Een adverteerder heeft in de tweede week van augustus een seizoenspromotie die hij wil laten lopen. De adverteerder kiest ervoor om de promotie vanaf augustus te starten, zodat deze voldoende tijd heeft om de aanbieding te promoten en aanzienlijke interesse van gebruikers te genereren. In dit geval gebruikt de adverteerder Componentplanning om de aanbieding voor de eerste 2 weken van augustus onder de aandacht te brengen. De weergegeven promotiedatums zijn alleen ingesteld voor de tweede week van augustus (wanneer de aanbieding beschikbaar is).

Bestaande promotiecomponenten toevoegen aan een nieuwe app-campagne

1. Klik in uw Google Ads-account in het paginamenu aan de linkerkant op de knop Maken Create Button.
  2. Selecteer Campagne.
  3. Selecteer App-promotie als campagnedoel en klik op Doorgaan.
  4. Scroll op de pagina Advertentiegroep van het gedeelte Advertentiecomponenten omlaag naar Promoties.
  5. Klik op + Promoties.
  6. Selecteer in het venster Promoties op advertentiegroepniveau de promotiecomponenten die u wilt toevoegen. Klik op Toepassen.
Opmerking: Promotiecomponenten die op accountniveau worden toegevoegd, worden ook toegepast.