Om diagnostik av offlinedata

Med diagnostik av offlinedata kan du felsöka offlinedata som du importerar till Google. Sidan för diagnostik av offlinedata är en enda plats där du kan visa relevant och sammanfattad information om dina importerade konverteringar och justeringar. På sidan för diagnostik av offlinedata kan du bedöma om din uppladdade data innehåller fel som förhindrar att dina offlinekonverteringar rapporteras. Med diagnostik av offlinedata kan du kontrollera kvaliteten och historiken för din offlinedata.

Visa diagnostik av offlinedata

Om du vill se diagnostik för offlinekonverteringar öppnar du sidan Konverteringsöversikt i ditt konto.

1. Visa statuskolumnen för en konverteringsåtgärd med offlinedata.
  2. Håll muspekaren över offlinedatakvaliteten. En beskrivning med information om konverteringens datakvalitet visas.
  3. Klicka på Öppna diagnostik.

På den här sidan

Fördelar

• Enhetlig plats: Du kan se diagnostikinformation för dina importerade konverteringar och justeringar på ett enda ställe oavsett importmetod.
  • En källa: Den övergripande datakvaliteten visas med prioriterade varningar som hjälper dig att identifiera vad och var du ska åtgärda dem.
  • Felsökningssteg: Varningar visar tydlig felsökning som hjälper dig att lösa eventuella problem.
  • Validering: Historiken visar dina uppladdade händelser över tid och antalet händelser med fel.

Datakvalitet och varningar

Datakvalitet sammanfattar effektiviteten hos den offlinedata som kommer in i kontot. Effektiviteten mäts som hur välformulerad och giltig data är. Välformulerad data innebär att de offlinehändelser som kommer in är korrekt formaterade. Giltig data innebär att Google Ads kan bearbeta den på rätt sätt.

Läs mer om hur du ser till att din data är korrekt och giltig i avsnittet Förbättra diagnostik för offlinekonverteringar nedan.

Typer av datakvalitet

Det finns fem typer av datakvalitet för diagnostikdata offline: Mycket bra, Bra, Åtgärd krävs och Inga aktuella data.

Mycket bra

Mycket bra innebär att minst 90 % eller mer av data om dina offlinekonverteringshändelser har rätt format och är giltig. Du ser inga varningar på den här datakvalitetsnivån eftersom uppladdningarna anses vara helt optimerade.

Bra

Bra innebär att mellan 70 och 90 % av data om dina offlinekonverteringshändelser har rätt format och är giltig. Du kan fortfarande se varningar på den här datakvalitetsnivån, men dina uppladdningar har en bra status. Dessa varningar handlar om förbättringar som inte påverkar konverteringsrapporteringen avsevärt.

Åtgärd krävs

Under 70 % av data om offlinekonverteringshändelser har rätt format och är giltig. Du måste kontrollera den data du matar in för att se till att den kan användas effektivt i Google Ads och uppfylla formateringskraven. Denna datakvalitetsnivå visar varningar som bör åtgärdas. De kan avsevärt förbättra din konverteringsrapportering.

Inga aktuella data

Inga aktuella data betyder att inga händelser har tagits emot under de senaste 28 dagarna. Det kan också betyda att det finns andra problem med den data som du importerar. Denna data kräver omedelbara åtgärder för att se till att den inte påverkar konverteringsrapporteringen och budgivningen negativt.

Aviseringar

Aviseringar visar om det finns fel i data som du har importerat. Aviseringar grupperas efter typ av fel. Varje feltyp ordnas i fallande ordning efter hur mycket av din data som påverkas.

Aviseringar visar om data påverkas på grund av att den har felaktigt format eller är ogiltig. Möjliga fel är dubbletter av konverteringar med samma åtgärder, konverteringsåtgärder som inte följer specifika policyer eller konverteringsåtgärder som har skapats alltför nyligen.

Historik

I panelen Historik visas uppladdade händelser och händelser med fel över tid. Du kan ställa in att historikpanelen ska visa trender per dag eller per jobb.

Med inställningen Per dag kan du visa totala trender för datakvalitet över tid, med procentandel av fel. Du kan enkelt identifiera avvikelser och problem som kan påverka din offlinediagnostik. Med inställningen Per dag kan du se trendhistorik för de senaste sju dagarna eller de senaste 30 dagarna.

Med inställningen Per jobb kan du visa datakvalitet och fel för varje jobb. Ett jobb avser en grupp av en eller flera offlinekonverteringshändelser som laddas upp till Google Ads. Jobben listas efter det nyaste till höger och det äldsta till vänster. Med inställningen Per jobb kan du se de senaste sju eller 30 jobb som du har överfört till kontot.

Förbättra diagnostiken för offlinedata

Hur effektiv diagnostiken för offlinedata är beror på kvaliteten på din data. Utan indata av hög kvalitet kan resultatet av diagnostiken av offlinedata påverkas allvarligt, vilket begränsar användbarheten på lång sikt. Din offlinedata mäts utifrån om den har rätt format, hur giltig datan är och om den följer integritetsskyddande åtgärder.

Rätt format

Offlinedata med rätt format innebär att du följer korrekt formatering när du matar in den i ditt konto. Till exempel måste uppgifter som kan kopplas till en specifik person hashas när du matar in den. Om den data du lägger till inte har korrekt format använder Google den inte.

Giltig

Giltig offlinedata innebär att Google Ads på rätt sätt kan bearbeta den data du matar in. Du måste till exempel se till att de offlinehändelser du matar in kan spåras korrekt för att diagnostiken ska bli korrekt.

Integritetsskyddande åtgärder

Se till att uppgifterna du anger följer Google Ads integritetspolicy. Om du till exempel använder appar måste din offlinedata följa ATT-policyn (App Tracking Transparency).