Om diagnostikk for data utenfor nettet

Med diagnostikk for data utenfor nettet kan du feilsøke dataene du importerer til Google utenfor nettet. På siden for diagnostikk for data utenfor nettet har du tilgang til relevant, oppsummert informasjon for de importerte konverteringene og justeringene dine. På siden for diagnostikk for data utenfor nettet kan du vurdere om de opplastede dataene dine inneholder feil som gjør at det ikke kan rapporteres om konverteringer utenfor nettet. Med diagnostikk for data utenfor nettet kan du sjekke kvaliteten og loggen for dataene dine utenfor nettet.

Se diagnostikk for data utenfor nettet

Du kan se diagnostikk for konverteringer utenfor nettet ved å gå til siden med konverteringssammendrag i kontoen din.

1. Se statuskolonnen for en konverteringshandling basert på data utenfor nettet.
  2. Hold markøren over kvaliteten på data utenfor nettet. Det vises et verktøytips med detaljer om konverteringens datakvalitet.
  3. Klikk på Gå til diagnostikkpanelet.

På denne siden

Fordeler

• Samlet sted: Du kan se diagnostikkinformasjonen for de importerte konverteringene og justeringene dine på ett sted, uavhengig av importeringsmetoden du har brukt.
  • Én kilde: Du ser én samlet datakvalitet med prioriterte varsler, slik at du kan finne ut hva og hvor problemet er, så det kan løses.
  • Feilsøkingstrinn: Varsler inneholder tydelige feilsøkingstrinn, slik at det blir enklere å løse eventuelle problemer.
  • Validering: I loggen ser du hendelsene du har lastet opp over tid, og antallet hendelser med feil.

Datakvalitet og varsler

Datakvaliteten oppsummerer hvor effektive dataene utenfor nettet som du har lagt inn i kontoen din, er. Effektiviteten måles ut fra om dataene har riktig format og om de er gyldige. Hvis dataene har riktig format, betyr det at hendelsene utenfor nettet som du har lagt inn, har riktig format. Gyldige data betyr at Google Ads kan behandle dem på riktig måte.

Du kan lese mer om hvordan du påser at dataene dine både har riktig format og er gyldige, i delen Få bedre diagnostikk for konverteringer utenfor nettet nedenfor.

Ulike typer datakvalitet

Det finnes fire typer datakvalitet for diagnostikkdata for bruk utenfor nettet: utmerket, god, handling kreves og ingen nye data.

Utmerket

«Utmerket» betyr at minst 90 % av dataene om konverteringshendelsene dine utenfor nettet har riktig format og er gyldige. Med dette datakvalitetsnivået ser du ingen varsler, siden opplastingene dine anses for å være fullstendig optimalisert.

God

«God» betyr at 70–90 % av dataene om konverteringshendelsene dine utenfor nettet har riktig format og er gyldige. Med dette datakvalitetsnivået kommer du fortsatt til å se varsler, men opplastingene dine er i god stand, og disse varslene omhandler forbedringer som ikke har betydelig innvirkning på konverteringsrapporteringen din.

Handling kreves

«Handling kreves» betyr at mindre enn 70 % av dataene om konverteringshendelsene dine utenfor nettet har riktig format og er gyldige. Du må kontrollere dataene du legger inn, for å påse at de kan brukes i Google Ads på en effektiv måte, og at de er i tråd med formateringskravene. Med dette datakvalitetsnivået ser du varsler som bør håndteres, og som kan ha betydelig innvirkning på konverteringsrapporteringen din.

Ingen nye data

«Ingen nye data» betyr at ingen hendelser er mottatt de siste 28 dagene. Det kan også bety at det er andre problemer med dataene du importerer. Vi må iverksette tiltak umiddelbart for å påse at disse dataene ikke får innvirkning på konverteringsrapporteringen din og budgivningsresultatene dine.

Varsler

Via varsler blir du informert hvis det finnes feil i dataene du har importert. Varsler grupperes etter feiltype. Hver feiltype er sortert i synkende rekkefølge etter hvor stor andel av dataene dine som er berørt.

Varslene indikerer om dataene er berørt fordi de ikke har riktig format, eller fordi de er ugyldige. Eksempler på mulige feil er dupliserte konverteringer med de samme handlingene, konverteringshandlinger som ikke er i tråd med bestemte retningslinjer, eller konverteringshandlinger som er opprettet for nylig.

Logg

I loggpanelet kan du se opplastede hendelser og hendelser som har hatt feil over tid. Du kan angi at loggpanelet skal vise trender etter dag eller jobber.

Ved å velge «Etter dag»-innstillingen kan du se trender for samlet datakvalitet over tid samt prosentandelen av feil. Du kan enkelt identifisere avvik og problemer som kan ha innvirkning på diagnostikken din for data utenfor nettet. Ved å velge «Etter dag»-innstillingen kan du se trendloggen for enten de siste 7 dagene eller de siste 30 dagene.

Ved å velge «Etter jobb»-innstillingen kan du se datakvaliteten og feilene for hver jobb. En jobb er en gruppe bestående av én eller flere konverteringshendelser utenfor nettet som er lastet opp til Google Ads. Jobber vises med den nyeste til høyre og den eldste til venstre. Ved å velge «Etter jobb»-innstillingen kan du se de siste 7 eller de siste 30 jobbene du har lastet opp til kontoen din.

Få bedre diagnostikk for data utenfor nettet

Hvor effektiv diagnostikken for dataene dine utenfor nettet er, avhenger av kvaliteten på dataene dine. Hvis du ikke legger inn data av høy kvalitet, kan resultatene fra diagnostikken for dataene dine utenfor nettet bli dårligere. Dermed blir diagnostikken mindre nyttig i den langsiktige planleggingen din. Dataene dine utenfor nettet måles ut fra om formatet deres er riktig, hvor gyldige dataene er, og om de er i tråd med personvernreglene.

Riktig format

Hvis dataene dine utenfor nettet har riktig format, betyr at du brukte riktig formatering da du la dem inn i kontoen din. Personlig identifiserende informasjon må for eksempel være hashet når du legger den inn. Hvis dataene du legger til, ikke har riktig format, bruker ikke Google dataene.

Gyldig

Når dataene utenfor nettet er gyldige, kan Google Ads behandle dataene du legger inn, på riktig måte. Du må for eksempel påse at hendelsene utenfor nettet som du legger inn, kan spores på riktig måte slik at diagnostikken blir nøyaktig.

Personverntiltak

Påse at dataene du legger inn, er i tråd med personvernreglene for Google Ads. Hvis du for eksempel bruker apper, må dataene dine utenfor nettet være i tråd med retningslinjene for innsyn i appsporing (ATT – App Tracking Transparency).

Linker til relatert innhold