Slå ihop flera uppgraderade kampanjer till en Performance Max-kampanj

När du uppgraderar kvalificerade kampanjer till Performance Max blir varje uppgraderad kampanj en separat Performance Max-kampanj. Du kan välja att behålla kampanjerna separata. I så fall visas de bredvid varandra på samma sätt som flera sök- eller displaykampanjer skulle göra.

Tänk dock på följande om du vill slå ihop flera uppgraderade kampanjbudgetar till en befintlig Performance Max-kampanj:

1. Se till att de uppgraderade och ursprungliga Performance Max-kampanjerna har samma inställningar, inklusive följande:
  2. Om de båda kampanjerna är identiska bör resultatet av dem bli samma när du flyttar över budgeten från en uppgraderad Performance Max-kampanj till en annan. Om du planerar att själv flytta över budgeten rekommenderar vi att du gör det i steg om 20 % per vecka för att få en smidig övergång.

Vanliga frågor

Bör jag slå ihop flera Performance Max-kampanjer i mitt konto?

Det är visserligen bättre att ha så få kampanjer som möjligt i ett konto, men det är tillåtet att ha flera Performance Max-kampanjer om detta ligger i linje med dina mål (till exempel separata inställningar, mål eller budgetar). Det kan förekomma vissa förändringar i resultatet mellan kampanjerna, men resultatet på kontonivå bör inte påverkas negativt. Performance Max-kampanjer i samma konto konkurrerar inte med varandra, och kampanjen med högst annonsrankning deltar i auktionen.

Bör jag flytta över mina DSA- eller GDA-kampanjbudgetar manuellt till en befintlig Performance Max-kampanj?

Också små skillnader i kampanjinställningarna kan ha stor inverkan på resultatet och göra det svårt att diagnostisera resultatavvikelser. Därför rekommenderar vi att du väntar tills du ser en rekommendation i ditt konto om att kampanjen är kvalificerad för uppgradering till Performance Max. Med uppgraderingsverktyget kan du enkelt uppgradera kampanjer utan potentiella fel för att främja kontinuitet i resultaten. Dessutom kan du jämföra resultatet före och efter uppgraderingen. Om du vill slå ihop dina resulterande Performance Max-kampanjer efter att dina kampanjer har uppgraderats rekommenderar vi att du flyttar över budgeten i steg om 20 % för att få en smidig övergång.

Hur interagerar uppgraderade kampanjer med befintliga Performance Max-kampanjer i mitt konto?

Beroende på kampanjinställningarna för den uppgraderade kampanjen och den befintliga Performance Max-kampanjen kan dessa kampanjer vara kvalificerade eller inte kvalificerade att visa annonser för samma användare. Om kampanjerna är kvalificerade för samma trafik eftersom de har liknande inställningar och inriktning visas annonsen med högst annonsrankning, precis som för alla andra kampanjer med viss överlappning.