Om «Her ble det vist annonser»-rapporten

I «Her ble det vist annonser»-rapporten kan du se mer statistikk om annonseplasseringene dine for å finne ut hvilke kanaler, videoer og nettsteder annonsene dine er vist på. Du finner denne rapporten under «Innhold» på fanen «Her ble det vist annonser» i navigasjonsmenyen til venstre, og den kan inneholde data på konto-, kampanje- og annonsegruppenivå.

Denne artikkelen har svar på vanlige spørsmål om «Her ble det vist annonser»-rapporten.

Merk: Ikke bruk rapporten som en uttømmende liste over annonseplasseringer eller som et nøyaktig bilde av kostnadene du faktureres med. Plasseringer der annonsene bare er vist et par ganger, er kanskje ikke med i rapporten. Og selv om ugyldig trafikk fjernes fra de fleste andre rapporter, blir den kanskje ikke fjernet fra rapporten «Her ble det vist annonser». Finn ut mer om administrering av ugyldig trafikk.

Vanlige spørsmål

1. Hva er en plassering?

YouTube: Plasseringer er videoene og kanalene der annonsene er vist. Plasseringer rapporteres bare for annonser som vises på videosiden på YouTube (in-stream-annonser og annonser i «Se senere»-videoer på YouTube). Annonser som ikke vises på YouTube-videosiden (f.eks. i Startside-feeden på YouTube), rapporteres som «youtube.com» i rapporten «Her ble det vist annonser».

Merk: Annonser kan ikke vises på kanalsider, men hvis du målretter annonser mot en kanalplassering, kan annonsene vises i alle videoer (når de spilles av på videosiden) i en kanal som kan ha annonser.

Positiv plasseringsmålretting kan ikke brukes i alle undertyper av videokampanjer. Finn ut hvordan du viser bannerannonser på YouTube

• Displaynettverket: Plasseringer er appene, sidene og nettstedene i Displaynettverket der annonsene er vist.

• Appannonser: Plasseringene inkluderer YouTube-videoer (TrueView), nettsider (GDN) og mobilapper (AdMob) der annonsene er vist.

2. Hva representerer YouTube.com-plasseringen?

YouTube-annonser som ikke vises på YouTube-videosiden (f.eks. i Startside-feeden på YouTube), rapporteres som «youtube.com» i rapporten «Her ble det vist annonser».

3. Hvordan kan jeg se YouTube-plasseringer på videonivå? For øyeblikket ser jeg bare plasseringer på kanalnivå.

Når du åpner rapporten for første gang, får du beregninger på YouTube-kanalnivå. Hvis du vil se rapportering på videonivå, kan du klikke i avmerkingsboksen ved siden av de aktuelle kanalnavnene og deretter på Se detaljer. Siden lastes inn på nytt, og den oppdaterte siden har kun rapportering om kanalene du valgte med avmerkingsbokser, samt en «Plassering (gruppe)»-kolonne (kanalen) og en «Plassering (detalj)»-kolonne (videoen). Hvis du vil se all tilgjengelig rapportering på videonivå, kan du merke av i avmerkingsboksen ved navnet på plasseringskolonnen for å velge alle avmerkingsboksene og deretter velge Se detaljer.

Rapportering på videonivå er tilgjengelig for alle YouTube-auksjonskampanjer og -reservasjonskampanjer som innfrir minstekravene til antall interaksjoner eller avspillinger for rapportering.

4. Jeg målretter annonser mot en YouTube-plassering, men ser ingen tilknyttede visninger (eller avspillinger), verken i kampanjerapporteringen eller i rapporten «Her ble det vist annonser».

Avgrenset målretting, for eksempel mot enkeltplasseringer, kan føre til svært lav annonsetrafikk. I tillegg finnes det flere andre mulige årsaker til at det ikke blir vist annonser i en gitt plassering, avhengig av innstillingene for inntektsgenerering som brukes av den som laster opp videoen, samt andre signaler. Hvis du ser at en gitt plassering ikke har noen registrerte visninger, er det ikke særlig nyttig å feilsøke grunnene til dette. Vi fraråder deg å anta at målretting av annonser mot enkeltplasseringer alltid fører til et betydelig antall visninger.

5. Hva betyr «øvrig» i de totale beregningene inndelt etter kampanjetype?

«Totalt – øvrig» er forskjellen mellom det totale antallet plasseringer som rapporteres i «Her ble det vist annonser», og det totale antallet for kontoen, kampanjen eller annonsegruppen (avhengig av den aktive visningen). Denne forskjellen kan skyldes flere faktorer, blant annet annonser som ikke ble vist på YouTube eller i Google Displaynettverk, rapporteringsfiltre brukt i rapporten «Her ble det vist annonser», eller plasseringer som ikke innfridde minstekravene til antallet visninger eller interaksjoner.

6. Hvorfor ser jeg plasseringer med én avspilling, men null visninger?

Du kan se dette hvis en visning ble fjernet fordi den ble klassifisert som ugyldig trafikk, mens det senere ble fastslått at den ikke var ugyldig. Under slike omstendigheter legger vi ikke tilbake visningene i rapporteringen igjen. Denne prosessen resulterer som regel i at det rapporteres én eller flere avspillinger, selv om antallet visninger er null.

7. Hvorfor inneholder rapporten plasseringer som jeg ikke målretter mot direkte?

Denne rapporten viser plasseringer du målretter mot direkte (manuelle plasseringer), samt plasseringene der annonsene ble vist via andre målrettingsmetoder (automatiske plasseringer). Hvis du for eksempel målretter mot kvinner (demografisk målretting) og vi viser en annonse til en kvinne som ser på en video du ikke målretter mot manuelt, registreres denne visningen som en «automatisk plassering». Finn ut mer om YouTube-annonser og avspillingsberegninger.

8. Hvorfor inneholder ikke rapporten om Google Ads-plasseringer alle plasseringer?

Plasseringer vises bare hvis de oppfyller visse minstekrav til antallet visninger eller interaksjoner.

9. Hvorfor vises «ukjent» i video-ID-ene og metadataene om video-ID-ene (kanalnavn, kanal-ID, videonavn, nettadresse)?

Videoer på YouTube kan bli slettet eller fjernet av ulike grunner, for eksempel brudd på retningslinjer, endringer i personverninnstillinger eller fordi skaperen slettet videoen fra sin egen konto.

Hvis en video som annonsene fra kampanjen ble vist i, blir slettet eller fjernet etter at annonsene ble vist, blir den aktuelle plasseringen merket som «Ukjent kanal» i plasseringsrapporten, og den registreres med de tilhørende visningene.

10. Samsvarer antall visninger i rapporten med antallet visninger jeg blir fakturert for?

Nei. De fleste andre rapporter oppdateres for å fjerne beviselig ugyldig trafikk (som ikke faktureres kontoen din), men rapporten «Her ble det vist annonser» oppdateres ikke regelmessig, så den kan inneholde ugyldig trafikk. Sjekk fakturaene dine for å finne ut hvor mange fakturerte visninger du har.

Derfor skal ikke antallet visninger i denne rapporten anses som det endelige tallet. Antallet fakturerbare visninger finner du på fakturaene dine. Finn ut mer om ugyldig trafikk.

11. Hvorfor har videoer eller plasseringer et annet språk enn det kampanjens språkmålretting skulle tilsi?

Du kan oppleve at teksten på noen nettsteder eller lydinnholdet i noen videoer er på andre språk, selv om du bare målretter mot engelsk. Grunnen til dette er at språkmålrettingen velger språket brukeren har, ikke språket som brukes i innholdet på nettstedet hen har åpnet. Språkmålrettingen avgjør brukerens språk hovedsakelig ut fra nettleserinnstillingene.

12. Hvordan bør jeg bruke denne rapporten?

I rapporten «Her ble det vist annonser» kan du finne ut om innholdet der annonsene dine vises, passer til merkevarebudskapet ditt. Men du bør være forsiktig med å tolke resultatene ut fra rapporten. På grunn av det store antallet plasseringer og de relativt få visningene per plassering er resultatdataene i rapporten som regel ikke statistisk signifikante. Selv om det kan se ut som om en plassering er lønnsom, kan dette rett og slett skyldes stor variasjon i rapporten. Derfor fraråder vi deg å overoptimalisere kampanjene basert på resultatene i denne rapporten, siden det kan føre til betydelig begrensning av beholdningen der kampanjene kan vises, og dårligere totalresultater.

13. Jeg ser merkelige app- eller plasseringsnavn. Hva betyr dette?

Du ser sannsynligvis en «uformatert plassering i app». Dette påvirker apper med ugyldige appnavn, noe som fører til at plasseringer vises i rapporten.

Tre typer apper merkes på denne måten:

1. nye apper
  2. ikke-oppførte apper (dvs. apper som er fjernet fra Play-butikken / App Store)
  3. apper som ikke er lagt til i noen butikk ennå, men som tester annonser med AdMob

14. Hvorfor samsvarer ikke konverteringsrelaterte beregninger i «Her ble det vist annonser»-rapporten med de andre rapportene?

«Her ble det vist annonser»-rapportene blir bare renset for nettsøppel hvis nettsøppelet oppdages umiddelbart. Mesteparten av nettsøppelet blir altså ikke trukket fra i denne rapporten, fordi den kan komme flere dager senere. Dette er et kjent problem, og konverteringer er enda mer utsatt for dette. Konverteringsdata kan leveres og bli renset for nettsøppel mye senere. Det er altså svært lite sannsynlig at konverteringer er renset for nettsøppel.