Sobre l'informe "On s'han mostrat els anuncis"

Utilitzeu l'informe "On s'han mostrat els anuncis" per obtenir més informació sobre els emplaçaments dels anuncis, com ara per saber en quins canals, vídeos o llocs web s'han mostrat els vostres anuncis. L'informe es pot trobar a la pestanya "On s'han mostrat els anuncis" que hi ha a "Contingut", al menú de navegació de l'esquerra, i es pot consultar al nivell de compte, de campanya o de grup d'anuncis.

Aquest article respon les preguntes més habituals sobre l'informe "On s'han mostrat els anuncis".

Nota: l'informe no és una llista exhaustiva dels emplaçaments dels vostres anuncis ni reflecteix la facturació de manera precisa. Els emplaçaments en què els vostres anuncis només s'hagin mostrat un parell de vegades pot ser que no s'incloguin a l'informe. A més, tot i que el trànsit no vàlid es treu de la majoria dels altres informes, és possible que no es tregui de l'informe "On s'han mostrat els anuncis". Obteniu més informació sobre com podeu gestionar el trànsit no vàlid.

Preguntes més freqüents

1. Què és un emplaçament?

YouTube: els emplaçaments són els canals i els vídeos en què s'han mostrat els vostres anuncis. Només es recull informació sobre els emplaçaments dels anuncis que es mostren a la pàgina de visualització de YouTube (anuncis in‐stream i anuncis de les recomanacions per a després de YouTube). Els anuncis que no es publiquen a la pàgina de visualització de YouTube (p. ex., el feed de la pàgina d'inici de YouTube) s'inclouen com a "youtube.com" a l'informe "On s'han mostrat els anuncis".

Nota: els anuncis no es poden mostrar en pàgines de canals, però si utilitzeu un emplaçament de canal per a la segmentació, els podeu difondre en tots els vídeos (quan es miren a la pàgina de visualització) d'un canal apte per incloure anuncis.

La segmentació positiva per emplaçament no està disponible per a tots els subtipus de campanya de vídeo. Obteniu informació sobre com podeu mostrar un anunci de display a YouTube.

• Xarxa de Display: els emplaçaments són els llocs web, les pàgines o les aplicacions en què s'han mostrat els vostres anuncis a la Xarxa de Display.

• Anuncis d'aplicació: els emplaçaments són els vídeos de YouTube (TrueView), les pàgines web (Xarxa de Display de Google) i les aplicacions mòbils (AdMob) en què s'han mostrat els vostres anuncis.

2. Què representa l'emplaçament youtube.com?

Els anuncis de YouTube que no es publiquen a la pàgina de visualització de YouTube (com ara el feed de la pàgina d'inici de YouTube) s'inclouen com a "youtube.com" a l'informe "On s'han mostrat els anuncis".

3. Com puc veure emplaçaments de YouTube al nivell de vídeo? Actualment només veig els emplaçaments al nivell de canal.

La primera vegada que obriu l'informe, obtindreu mètriques al nivell de canal de YouTube. Si voleu veure informes al nivell de vídeo, podeu fer clic a les caselles de selecció que hi ha al costat dels noms dels canals i, a continuació, a Mostra els detalls. La pàgina s'actualitzarà i la pàgina nova només inclourà informes dels canals que heu seleccionat mitjançant la casella de selecció i una columna "Emplaçament (grup)", que és el canal, així com una columna "Emplaçament (detall)", que és el vídeo. Si voleu veure tots els informes disponibles al nivell de vídeo, marqueu la casella de selecció "Selecciona-ho tot" que hi ha al costat del nom de la columna d'emplaçament i, a continuació, seleccioneu Mostra els detalls.

Els informes al nivell de vídeo estan disponibles en totes les campanyes per reserva i de subhasta de YouTube per a emplaçaments de vídeo que tinguin el nombre mínim d'interaccions o de visualitzacions requerit per als informes.

4. Oriento els anuncis a un emplaçament de YouTube i no veig cap impressió (ni visualització) associada als informes de la campanya ni a l'informe "On s'han mostrat els anuncis".

La segmentació restringida, com ara els emplaçaments individuals, pot fer que el trànsit d'anuncis sigui molt baix. A més, en funció de la configuració de monetització de l'usuari que ha penjat el vídeo i d'altres senyals, hi ha diversos motius pels quals pot ser que no es pugui difondre cap anunci en un emplaçament determinat. Si no veieu impressions en un emplaçament determinat, és millor que no dediqueu temps a intentar resoldre el problema. Us recomanem que no doneu per fet que la segmentació per emplaçaments individuals sempre difon un nombre significatiu d'impressions.

5. Què significa "Altres" en els recomptes totals per tipus de campanya?

"Total: altres" és la diferència entre els emplaçaments totals de què s'informa a On s'han mostrat els anuncis i els totals del compte, de la campanya o del grup d'anuncis (segons la visualització actual). Aquesta diferència es pot deure a diversos factors, com ara els anuncis que no s'han publicat a YouTube o la Xarxa de Display de Google, els filtres d'informes aplicats a l'informe "On s'han mostrat els anuncis" o els emplaçaments que no han arribat als llindars mínims d'impressions o d'interaccions.

6. Per què veig emplaçaments amb una visualització però cap impressió?

És possible que observeu això si una impressió s'ha tret perquè s'ha classificat com a trànsit no vàlid, però les revisions posteriors han determinat que no era trànsit no vàlid. No tornarem enrere i afegirem les impressions als informes. Normalment, aquest procés fa que es mostrin una o diverses visualitzacions als informes, encara que no hi hagi cap impressió.

7. Per què a l'informe veig emplaçaments als quals no oriento cap anunci directament?

Aquest informe mostra els emplaçaments als quals orienteu anuncis directament (emplaçaments manuals), així com els emplaçaments en què els vostres anuncis s'han mostrat mitjançant altres mètodes de segmentació (emplaçaments automàtics). Per exemple, si segmenteu per dones (segmentació demogràfica) i difonem un anunci a una dona que mira un vídeo que no heu inclòs a la segmentació manualment, aquesta impressió seria un "Emplaçament automàtic". Obteniu més informació sobre els anuncis de YouTube i les mètriques de visualització.

8. Per què l'informe d'emplaçaments de Google Ads no mostra tots els emplaçaments?

Els emplaçaments només es mostren si compleixen determinats llindars mínims d'impressions o d'interaccions.

9. Per què veig "desconegut" als identificadors de vídeo i a les metadades dels meus identificadors de vídeo (nom del canal, identificador del canal, nom del vídeo i URL)?

Els vídeos de YouTube es poden suprimir o treure per diversos motius, com ara infraccions de les polítiques o canvis en la configuració de privadesa, o bé perquè el creador ha suprimit el vídeo del seu compte.

Si un vídeo en què s'ha difós la campanya se suprimeix o es treu després d'haver-se difós durant un temps, l'informe d'emplaçaments mostrarà aquest emplaçament com a "Canal desconegut" i inclourà les impressions en aquesta classificació.

10. Els recomptes d'impressions de l'informe reflecteixen les impressions de la meva facturació?

No. Tot i que la majoria dels altres informes s'actualitzen per treure el trànsit no vàlid detectat (que no es factura al compte), l'informe "On s'han mostrat els anuncis" no s'actualitza regularment i pot incloure trànsit no vàlid. Podeu consultar les factures per veure les impressions facturades.

Per tant, els recomptes d'impressions d'aquest informe no s'haurien de considerar definitius. Consulteu les factures per obtenir un recompte fiable de les impressions facturables. Consulteu més informació sobre el trànsit no vàlid.

11. Per què els emplaçaments o els vídeos estan en un idioma diferent del de la segmentació per idioma de la campanya?

És possible que vegeu que altres llocs web o l'àudio del vídeo estan en altres idiomes, encara que només segmenteu per català. Això passa perquè la segmentació per idioma selecciona l'idioma de l'usuari, no el contingut del lloc web que està veient. La segmentació per idioma determina l'idioma de l'usuari principalment a partir de la configuració del navegador.

12. Com hauria d'utilitzar aquest informe?

L'informe "On s'han mostrat els anuncis" us pot ajudar a saber si el contingut que inclouen els vostres anuncis és adequat per al missatge de la vostra marca. Tanmateix, per motius de rendiment, heu d'anar amb compte a l'hora d'interpretar l'informe. A causa del gran nombre d'emplaçaments i del nombre relativament baix d'impressions per emplaçament, les dades de rendiment de l'informe no solen ser estadísticament significatives. Encara que pugui semblar que un emplaçament té un bon rendiment, és probable que això sigui només un efecte de l'alta variància de l'informe. Per tant, no és recomanable optimitzar en excés les campanyes en funció dels resultats de l'informe, ja que això pot limitar molt l'inventari disponible per a les vostres campanyes i, en conseqüència, generar resultats menys eficients en general.

13. Veig noms d'aplicacions i d'emplaçaments estranys. Què vol dir?

Probablement esteu veient un "emplaçament d'aplicació sense format". Això afecta les aplicacions que tenen noms no vàlids, la qual cosa fa que es mostrin emplaçaments a l'informe.

Hi ha tres tipus d'aplicacions que poden tenir aquesta denominació:

1. Aplicacions noves.
  2. Aplicacions retirades (és a dir, aplicacions que s'han tret de Play Store o de l'App Store).
  3. Aplicacions que encara no són a la botiga però que estan provant anuncis amb AdMob.

14. Per què no coincideixen les mètriques relacionades amb les conversions de l'informe "On s'han mostrat els anuncis" amb cap altre informe?

Els informes "On s'han mostrat els anuncis" només es descarten si el correu brossa es detecta immediatament, amb la qual cosa la majoria del contingut brossa no es resta d'aquest informe, ja que pot arribar dies més tard. Es tracta d'un problema conegut i les conversions en són més susceptibles. Les dades de conversió poden arribar i es poden suprimir del contingut brossa molt més tard, la qual cosa significa que és molt poc probable que les conversions se suprimeixin al contingut brossa.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now