Optimeringstips för Performance Max-kampanjer för detaljhandelsannonsörer

Performance Max använder Googles AI för att hjälpa dig att få fler konverteringar och öka värdet med hjälp av budgivning, inriktning, annonsmaterial och attribution. Funktionen är utformad för att ge bra resultat för en mängd olika marknadsföringsmål och mediekanaler. Därför rekommenderar vi att du följer metodtipsen nedan för att skapa effektiva Performance Max-kampanjer för detaljhandelsannonsörer

I den här artikeln beskriver vi rekommenderade metoder för Performance Max-kampanjer för detaljhandelsannonsörer som använder ett Merchant Center-flöde och har mål för onlineförsäljning.

Du hittar fler metodtips här:

Kampanjinställning

• Kampanjens varaktighet: Kör dina kampanjer i minst sex veckor så att Googles AI har tid att lära sig och handplocka tillräckligt med data för att jämföra resultatet.
  • Målgruppssignal: Performance Max bygger på Googles AI. Använd relevanta målgruppslistor som signaler för att påskynda uppstarten för Googles AI och förbättra kampanjens resultat. Använd remarketinglistor, anpassade segment med köpavsikt, kundmatchning och liknande segment som signaler.

Testa Performance Max-kampanjer

• Kampanjprioritering: Performance Max-kampanjer har företräde framför befintliga Smart Shopping-kampanjer som innefattar samma produkter i samma konto. När din Performance Max-kampanj börjar köras kan utgifterna i sådana Shopping-kampanjer minska (oavsett fördelningen av budgeten) och Performance Max-kampanjen öka i stället.
  • Budget: För att minska eventuella problem med resultatet rekommenderar vi att du ställer in liknande budgetar för dina Performance Max-kampanjer som för dina befintliga Smart Shopping-kampanjer. Då kan du vara säker på att Performance Max-kampanjerna fångar upp tidigare Shopping-annonsutrymme.
  • Pausa kampanjer: När din Performance Max-kampanj väl har börjat köras rekommenderar vi att du pausar din Smart Shopping-kampanj så att Performance Max-kampanjen kan ta över den fullt ut.
  • Uppstarttid: Det kan ta två till tre dagar innan Performance Max-kampanjen har expanderat och tagit över hela annonsutrymmet från Smart Shopping-kampanjen.

Överlappande uppgiftsgrupper

• Vi rekommenderar att du inriktar alla tillgångsgrupper på olika produkter (till exempel Produkter A–L i tillgångsgrupp 1 och Produkter M–Ö i tillgångsgrupp 2).