Optimeringstips för Performance Max för generering av potentiella kunder

Performance Max använder Googles AI för att hjälpa dig att få fler konverteringar och öka värdet med hjälp av budgivning, inriktning, annonsmaterial och attribution. Funktionen är utformad för att ge bra resultat för en mängd olika marknadsföringsmål och mediekanaler. Därför rekommenderar vi att du använder följande tips för att skapa effektiva Performance Max-kampanjer för generering av potentiella kunder för bästa möjliga resultat.

I den här artikeln beskriver vi rekommenderade metoder för Performance Max-kampanjer för generering av potentiella kunder.

Du hittar fler rekommenderade metoder här:

Kampanjinställning

• Kampanjens varaktighet: Kör dina kampanjer i minst sex veckor så att Googles AI har tid att lära sig och välja ut tillräckligt med data för att jämföra resultatet.
  • Val av konverteringsmål: Använd konverteringsmål för generering av potentiella kunder som Kontakter, Skicka in formulär för potentiella kunder, Boka tid, Registrering, Begär offert, Importerade potentiella kunder, Kvalificerade potentiella kunder eller Konverterade potentiella kunder för att förbättra ditt skydd mot ogiltig aktivitet. Dina konverteringsmål är en av de signaler vi använder för att stärka våra förebyggande system.

Budgivning och automatisering

• Värdebaserad budgivning: Om du spårar värden på potentiella kunder kan du använda värdebaserade budstrategier för att värdera offline- och onlinekonverteringar på rätt sätt och maximera värdet på potentiella kunder.
Obs! När du använder import av offlinekonverteringar måste du importera konverteringar med tilldelade värden och använda mål-ROAS på lämpligt sätt.
  • Konverteringsbaserad budgivning: Om du tillmäter alla potentiella kunder lika stort värde kan du använda konverteringsbaserad Smart Bidding för att värva så många kunder som möjligt.
    • Maximera konverteringar ger så många konverteringar som möjligt inom din angivna budget.
    • Maximera konverteringar med mål ger så många konverteringar som möjligt till en viss mål-CPA.
  • Ange mål: Om du använder budstrategin Maximera konverteringar eller Mål-CPA (tCPA) väljer du den konverteringsåtgärd som är längst ned i tratten och som har tillräcklig frekvens, till exempel kvalificerade eller konverterade potentiella kunder. Ange sedan ett värde på tCPA som är nära eller lika med det högsta belopp som du är villig att betala för en potentiell kund av den här typen. Märk den konvertering som du skapar för ditt huvudmål som Primär och andra konverteringar från potentiella kunder (mål) som Endast observation.
  • Konverteringsvärderegler: Med konverteringsvärderegler kan du ange vilket värde konverteringarna har för ditt företag. Det gör att du kan justera värden på konverteringshändelser baserat på villkor som geografisk plats, enhet och målgrupp med budgivning vid auktion i realtid.
  • Förbättrade konverteringar för potentiella kunder: Vi rekommenderar att du använder förbättrade konverteringar för potentiella kunder. Med den här funktionen kan du förbättra kvaliteten på potentiella kunder genom att importera mer noggrann konverteringsdata från offlinehändelser till ditt konto. Denna data kan användas för optimering genom automatisering. Läs mer om förbättrade konverteringar för potentiella kunder och våra andra lösningar för import av offlinekonverteringar.

Annonsmaterial

• Uppdatera annonsmaterialet: Annonsmaterialet är det effektivaste verktyget när du vill förbättra resultatet och anpassa din kampanj för att marknadsföra nya produkter eller erbjudanden. Fokusera på att tillhandahålla unikt innehåll som du uppdaterar ofta för att få bästa möjliga resultat.
  • Tillgångar till målgruppssignaler: Lägg till en ny tillgångsgrupp om du vill anpassa annonser till en annan målgrupp. Målgruppssignalerna begränsar inte inriktningen och tillgångsgruppen visas också för andra än den angivna målgruppen. För att få bästa möjliga resultat bör du tillhandahålla unikt innehåll som engagerar målgruppen och koppla tillgångarna till rätt målgruppssignaler.
  • Lägg till fler tillgångar: Vi rekommenderar att du lägger till nya tillgångar eller uppdaterar befintliga om du vill fortsätta att nå ut till nya användare när ditt marknadsföringsbudskap utvecklas. Med fler tillgångar kan vi skapa fler potentiella annonsformat för olika kanaler och användare.

Formulär för potentiella kunder

• Information: Fråga bara efter information som är absolut nödvändig. Onödigt detaljerade formulär leder till lägre slutförandefrekvens och därmed högre CPA.
  • Uppmaning: Uppmaningen ska antingen leda besökare till webbplatsen för att fylla i formuläret eller få dem att fylla i formuläret direkt via annonsformatet (Upptäck, YouTube, söktillägg).
  • Frågor: Använd kvalificeringsfrågor och friktion (till exempel reCAPTCHA) i formulär för potentiella kunder. Om du använder Googles formulär för potentiella kunder kan du välja kvalificeringsfrågor för att säkerställa kvaliteten på den potentiella kunden innan hen skickar in formuläret.
Obs! Detta bidrar till att förbättra kvaliteten på potentiella kunder nedströms men kan medföra högre kostnad per potentiell kund (CPL).

Rapporter

• Annonsstyrka: Du hittar annonsstyrkan genom att klicka på Annonser på rullgardinsmenyn Kampanj på sidmenyn till vänster och sedan granska kolumnen Annonsstyrka. Mätvärdet varierar från Dålig till Utmärkt. Använd indikatorn Annonsstyrka för att avgöra om en tillgångsgrupp har ställts in för att ge bästa möjliga resultat.

Målgruppssignaler

• Målgruppssignal: Performance Max bygger på Googles AI. Använd relevanta målgruppslistor som signaler för att förkorta tiden det tar för Google AI att starta upp och förbättra kampanjens resultat. Använd remarketinglistor, anpassad köpavsikt, kundmatchning och liknande segment som signaler.
  • Befintliga potentiella kunder: Utgå från befintliga potentiella kunder och snabba upp automatiseringen med hjälp av Kundmatchning och målgruppsdata från första part. Dessa listor ger Google AI en stark signal om vilka dina befintliga kunder är och hur du ska kunna nå både dem och liknande kunder. Du kan även använda kundmatchningslistor för att automatiskt skapa liknande målgrupper och hitta kunder som liknar dina befintliga.