Tips om optimalisering av Performance Max for generering av potensielle salg

Performance Max bruker Google AI i forbindelse med attribusjon, målretting, budgivning og markedsføringsinnhold for at du skal få flere konverteringer og høyere verdier. Dette kampanjeformatet fungerer godt for mange mediekanaler og markedsføringsmål. Derfor anbefaler vi at du følger tipsene nedenfor for å konfigurere effektive og resultatoptimaliserte Performance Max-kampanjer for generering av potensielle salg.

Denne artikkelen presenterer anbefalte fremgangsmåter for Performance Max-kampanjer for generering av potensielle salg.

I tillegg kan du lese gjennom de

Kampanjekonfigurering

• Kampanjers løpetid: Kjør kampanjer i minst 6 uker for å gi Google AI nok tid og data til å sammenligne resultater på et fornuftig grunnlag.
  • Valg av konverteringsmål: Bruk konverteringsmål knyttet til generering av potensielle salg, for eksempel henvendelser, skjemaer for potensielle salg sendt inn, avtaler bestilt, registreringer, pristilbud forespurt, importerte potensielle salg, kvalifiserte potensielle kunder eller konverterte potensielle salg, slik at du er bedre beskyttet mot ugyldig aktivitet. Konverteringsmål er et av signalene vi bruker i arbeidet med å styrke de forebyggende systemene våre.

Budgivning og automatisering

• Verdibasert budgivning: Hvis du sporer verdier av potensielle salg, kan du tilordne konverteringer både på og utenfor nettet de rette verdiene og maksimere verdien av de potensielle salgene ved å bruke verdibaserte budstrategier.
    • Med maksimer konverteringsverdien får du så høy konverteringsverdi som mulig med budsjettet du har til rådighet.
    • Maksimer konverteringsverdien med mål-ROAS gir deg høyest mulig konverteringsverdi samtidig som du holder deg innenfor et mål for avkastningen på annonsekostnadene (mål-ROAS). Vi anbefaler denne budstrategien hvis du har minst 15 konverteringer i løpet av de siste 30 dagene.
Merk: Når du bruker importering av konverteringer utenfor nettet, må du sørge for å importere konverteringene som er tilordnet verdier, og bruke mål-ROAS i tråd med dette.
  • Konverteringsbasert budgivning: Hvis du verdsetter potensielle salg likt, kan du bruke den konverteringsbaserte smarte budgivningen til å maksimere antallet potensielle salg.
    • Maksimer antall konverteringer genererer så mange konverteringer som mulig innenfor budsjettet du har til rådighet.
    • Hensikten med maksimer antall konverteringer er at du skal få så mange konverteringer som mulig, samtidig som du holder deg på en gitt mål-CPA.
  • Fastsettelse av mål: Hvis du bruker maksimer antall konverteringer eller mål-CPA som budstrategi, må du velge den konverteringshandlingen som er lengst ned i trakten og har en tilstrekkelig god frekvens, for eksempel kvalifiserte potensielle kunder eller konverterte potensielle salg. Deretter angir du en mål-CPA som er lik eller omtrent lik det høyeste beløpet du er villig til å betale for et potensielt salg av denne typen. Merk konverteringen du oppretter for hovedmålet, som «primær», og merk andre konvertering fra potensielle kunder (mål) som «Bare observasjon».
  • Regler for konverteringsverdier: Med regler for konverteringsverdier kan du bedre uttrykke verdien konverteringer utgjør for bedriften, samt justere verdiene av konverteringshendelser i sanntid basert på betingelser, blant annet enhet, målgrupper og geografisk posisjon, på budgivningstidspunktet i auksjoner.
  • Optimaliserte konverteringer for potensielle salg: Vi anbefaler at du bruker optimaliserte konverteringer for potensielle salg. Når du bruker optimaliserte konverteringer for potensielle salg, heves kvaliteten på de potensielle salgene ved at presise konverteringsdata fra hendelser utenfor nettet importeres til kontoen din, noe som kan gi deg optimaliserte kampanjer ved hjelp av automatisering. Finn ut mer om optimaliserte konverteringer for potensielle salg og de andre løsningene for importering av konverteringer utenfor nettet.

Markedsføringsinnhold

• Oppdatering av markedsføringsinnhold: Reklamer er det mest effektive verktøyet hvis du vil generere gode resultater og tilpasse kampanjer for å markedsføre nye tilbud eller produkter. For å få optimale resultater bør du fokusere på å lage unikt innhold som oppdateres ofte.
  • Elementer til målgruppesignaler: Legg til en elementgruppe til hvis du vil vise skreddersydde annonser til en annen målgruppe. Du ser kanskje at målgruppesignalene ikke begrenser målrettingen, og at elementgruppen også vises til folk utenfor målgruppen. For å maksimere resultatene må du bruke unikt innhold som engasjerer målgruppene og knytter elementer til de rette målgruppesignalene.
  • Legg til flere elementer: For at du også fremover skal tiltrekke deg nye brukere, anbefaler vi at du legger til nye eller oppdaterer eksisterende elementer i takt med at budskapet i markedsføringen endres. Jo flere elementer du har, desto flere annonseformater kan du potensielt bruke for ulike kanaler og brukere.

Skjema for potensielle salg

• Informasjon: Be bare om nødvendig informasjon. Eventuelle tilleggsspørsmål fører bare til at færre fullfører skjemaet, og dermed går CPA-en opp.
  • Handlingsfremmende oppfordring: Den handlingsfremmende oppfordringen bør enten sende folk til nettstedet, der de kan fylle ut skjemaet, eller be folk om å fylle ut skjemaet via selve annonseformatet (Discovery, YouTube, søkeutvidelse).
  • Spørsmål: Bruk kvalifiserende spørsmål og friksjon (f.eks. reCAPTCHA) i skjemaer for potensielle salg. Hvis du bruker et skjema for potensielle salg fra Google, kan du velge kvalifiserende spørsmål for å sile ut de potensielle salgene som har høyest kvalitet, før skjemaet sendes inn.
Merk deg at dette kan bidra til å heve kvaliteten på nedstrøms potensielle salg, men øke kostnaden per potensielt salg (CPL).

Rapportering

• Annonsekvalitet: Se annonsekvaliteten ved å klikke på Annonser i Kampanje-rullegardinmenyen i sidemenyen til venstre og deretter sjekke Annonsekvalitet-kolonnen. Beregningen for annonsekvalitet kan ha verdier fra «dårlig» til «utmerket» og indikerer om elementgrupper blir lønnsomme eller ikke.

Målgruppesignaler

• Målgruppesignaler: Performance Max er basert på Google AI. Bruk relevante målgruppelister som signaler for å forkorte innlæringsfasen til Google AI og oppnå bedre kampanjeresultater. Bruk Kundematch, remarketinglister, lignende segmenter og egendefinerte intensjonsmålgrupper som signaler.
  • Eksisterende potensielle salg: Bruk eksisterende potensielle salg, og fremskynd automatiseringen med Kundematch og førsteparts målgruppedata. For Google AI er disse listene et sterkt signal på hvem de eksisterende kundene dine er, og hvordan det er mulig å nå ut til disse kundene og lignende kunder. Du kan også bruke Kundematch-lister til å sette sammen målgrupper automatisk som ligner på de eksisterende målgruppene.