Optimeringstips för Performance Max-kampanjer för onlineförsäljning (inte shopping)

Performance Max använder Googles AI för att hjälpa dig att få fler konverteringar och öka värdet med hjälp av budgivning, inriktning, annonsmaterial och attribution. Funktionen är utformad för att ge bra resultat för en mängd olika marknadsföringsmål och mediekanaler. Därför rekommenderar vi att du använder följande tips för att ställa in dina Performance Max-kampanjer för onlineförsäljning (inte shopping) för bästa möjliga resultat.

I den här artikeln beskriver vi rekommenderade metoder för Performance Max-kampanjer för onlineförsäljning (inte shopping).

Du hittar fler metodtips här:

Kampanjinställning

• Kampanjens varaktighet: Kör dina kampanjer i minst sex veckor så att Googles AI har tid att lära sig och handplocka tillräckligt med data för att jämföra resultatet.
  • Målgruppssignal: Performance Max bygger på Googles AI. Använd relevanta målgruppslistor som signaler för att påskynda uppstarten för Googles AI och förbättra kampanjens resultat. Använd remarketinglistor, anpassade segment med köpavsikt, kundmatchning och liknande segment som signaler.
Som meddelats den 1 november 2022 flyttas Liknande målgrupper över till mer hållbara lösningar. Ändringar påbörjades den 1 maj 2023 som påverkar hur liknande segment används i Google Ads. Läs mer om ändringarna i målgruppsinriktning.
  • Tillgångar: Använd så många tillgångar som möjligt. Lägg till minst 20 texttillgångar (15 rubriker, fem beskrivningar), minst sju bildtillgångar (tre liggande bilder, tre kvadratiska bilder och en stående bild) och minst en videotillgång (antingen din egen eller en som skapats med verktyget Skapa videor i samband med att du skapar kampanjen) till din tillgångsgrupp. Läs mer om hur du skapar en tillgångsgrupp.
  • Tillgångsgrupp: Dela upp tillgångsgrupper efter innehållskategori/tema/språk eller målgrupp. Du kan ha flera tillgångsgrupper i samma kampanj.

Annonsmaterial

• Annonsmaterial av hög kvalitet: Annonsmaterialet är det effektivaste verktyget när du vill förbättra resultatet och anpassa din kampanj för att marknadsföra nya produkter eller erbjudanden. Fokusera på att tillhandahålla unikt innehåll för att få bästa möjliga resultat.
  • Uppdatera annonsmaterialet strategiskt: Annonsmaterialet är det effektivaste verktyget när du vill förbättra ditt resultat och det gör det möjligt att anpassa dina annonser till relevanta målgrupper.
    • Uppstarttid: Ge tillgångarna en chans att komma igång med att förbättra resultatet. Vänta tre till fyra veckor så att resultaten och insikterna kan utvecklas innan du optimerar mixen av annonsmaterial.
    • Lågpresterande tillgångar: En bra tumregel är att kontrollera tillgångarnas betyg en gång i kvartalet och uppdatera specifika inaktuella eller lågpresterande tillgångar efter behov. Du kan byta ut tillgångar med statusen Låg efter 3–4 veckor, men tänk på att ändringar som görs för ofta kan medföra variationer i resultatet.
    • Veckoslutsreor: Starta kampanjen två till tre veckor i förväg och uppdatera sedan tillgångarna regelbundet. Börja med mer allmänt annonsmaterial om butiken och arbeta dig fram till mer specifikt annonsmaterial om rean. Med den här strategin kan du köra tidsbaserade kampanjer utan att kompromissa med resultatet.
  • Visuellt annonsutrymme: Kunder använder visuella källor online för att hämta inspiration till sina köp. Inrikta dig på nya kunder med visuellt annonsutrymme.

Rapporter

• Annonsstyrka: Du hittar annonsstyrkan genom att klicka på Annonser i rullgardinsmenyn Kampanj i sidmenyn till vänster och sedan granska kolumnen Annonsstyrka. Mätvärdet varierar från Dålig till Utmärkt. Använd indikatorn Annonsstyrka för att avgöra om en tillgångsgrupp har ställts in för att ge bästa möjliga resultat.