Tips om optimalisering av Performance Max-kampanjer for nettsalg (ikke Shopping)

Performance Max bruker Google AI i forbindelse med attribusjon, målretting, budgivning og markedsføringsinnhold for at du skal få flere konverteringer og høyere verdier. Dette kampanjeformatet fungerer godt for mange mediekanaler og markedsføringsmål. Derfor anbefaler vi at du følger tipsene nedenfor for å konfigurere effektive Performance Max-kampanjer for nettsalg (ikke Shopping).

Denne artikkelen presenterer anbefalte fremgangsmåter for Performance Max-kampanjer for nettsalg (ikke Shopping).

I tillegg kan du lese gjennom de

Kampanjekonfigurering

• Kampanjers løpetid: Kjør kampanjer i minst 6 uker for å gi Google AI nok tid og data til å sammenligne resultater på et fornuftig grunnlag.
  • Målgruppesignaler: Performance Max er basert på Google AI. Bruk relevante målgruppelister som signaler for å forkorte innlæringsfasen til Google AI og oppnå bedre kampanjeresultater. Bruk Kundematch, remarketinglister, lignende segmenter og egendefinerte intensjonsmålgrupper som signaler.
Som vi kunngjorde 1. november 2022, blir lignende målgrupper overført til mer holdbare løsninger. Endringene som trådte i kraft 1. mai 2023, påvirker måten lignende segmenter brukes på i Google Ads. Finn ut mer om endringene i målretting.
  • Elementer: Bruk så mange elementer som mulig. Legg til minst 20 tekstelementer (15 overskrifter, 5 beskrivelser), minst 7 bildeelementer (3 bilder i liggende format, 3 kvadratiske bilder og 1 bilde i stående format) og minst 1 videoelement (legg til ditt eget eller et opprettet via Video Creation-verktøyet når du oppretter kampanjen) i elementgruppen. Finn ut hvordan du oppretter elementgrupper.
  • Elementgruppe: Bruk ulike elementgrupper inndelt etter innholdets tema, språk, kategori eller målgruppe – du kan ha flere i den samme kampanjen.

Markedsføringsinnhold

• Markedsføringsinnhold av høy kvalitet: Reklamer er det mest effektive verktøyet hvis du vil generere gode resultater og tilpasse kampanjer for å markedsføre nye tilbud eller produkter. For å få optimale resultater bør du fokusere på å lage unikt innhold.
  • Strategisk oppdatering av markedsføringsinnhold: Reklamer er det mest effektive verktøyet hvis du vil generere gode resultater og vise skreddersydde annonser til relevante målgrupper.
    • Innlæringsfase: Kjør elementene i minst 3–4 uker slik at resultatene får «satt seg» og du har nok statistikk til å optimalisere miksen av reklamekomponenter.
    • Lite lønnsomme elementer: En god tommelfingerregel er å sjekke vurderingene som gis de ulike elementene, hvert kvartal, slik at du kan oppdatere utdaterte eller lite lønnsomme elementer etter behov. Du kan erstatte svake elementer etter 3–4 uker, men husk at hyppige endringer kan føre til resultatsvingninger.
    • Helgetilbud: Start kampanjen 2–3 uker i forveien, og oppdater deretter reklamene regelmessig for å flytte fokus fra generelle reklamer for butikken til mer salgsrettede reklamer. Med denne strategien kan du markedsføre tidsavgrensede tilbud uten at det går på bekostning av resultatene.
  • Visuell beholdning: Kunder lar seg gjerne inspirere til å shoppe av bilder de ser. Derfor bør du bruke bilder i annonser du målretter mot nye kunder.

Rapportering

• Annonsekvalitet: Se annonsekvaliteten ved å klikke på Annonser i Kampanje-rullegardinmenyen i sidemenyen til venstre og deretter sjekke Annonsekvalitet-kolonnen. Beregningen for annonsekvalitet kan ha verdier fra «dårlig» til «utmerket» og indikerer om elementgrupper blir lønnsomme eller ikke.