Spåra klick för att ringa från annonser och tillgångar

Du kan spåra konverteringar från klick på samtalsannonser, samtalstillgångar och samtalsknappen på adresstillgångar utan att använda Googles vidarekopplingsnummer. Konverteringsspårning med klick för att ringa räknas baserat på ett telefonsamtals uppskattade längd efter att någon har klickat på din annons. Det här gör att du kan optimera dina annonser med hjälp av konverteringsspårning utan att använda Googles vidarekopplingsnummer.

Obs! Det här alternativet är inte ännu tillgängligt i alla konton.

Fördelar

Klick för att ringa från annonser och tillgångar kan ge en bild av hur väl dina sökord, annonser, annonsgrupper och kampanjer fungerar. Spårning av den här konverteringen hjälper dig att:

• investera i annonserna på ett smartare sätt
  • öka avkastningen på investeringen
  • dra nytta av automatiska budstrategier
  • optimera kampanjer efter dina verksamhetsmål.

Krav

• ett Google Ads-konto. Har du inget ännu? Registrera ett Google Ads-konto.
  • Samtalstillgång eller adresstillgång med ett samtalsalternativ eller en samtalsannons: Du behöver minst en.
  • Potentiell kund via telefon: Potentiell kund via telefon ska ställas in som ett konverteringsmål på kontonivå.

Anvisningar

Om ett telefonnummer till företaget som du har angett använder en landskod som inte är kvalificerad för användning med Googles vidarekopplingsnummer, eller om samtalsrapportering har inaktiverats i ditt konto, skapas klick för att ringa från annonskonverteringar automatiskt när du får ditt första telefonsamtal från en annons. Om du inte vill använda den här konverteringstypen i dina Smart Bidding-optimeringar eller inte vill att de ska rapporteras alls kan du inaktivera funktionen genom att följa anvisningarna nedan.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Inaktivera budoptimering för klick för att ringa från annonser och tillgångar

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt.
  4. Klicka på Redigera mål under Potentiell kund via telefon.
  5. Välj Sekundär åtgärd (endast observation) under Optimeringsalternativ för konverteringsåtgärd.
  6. Klicka på Spara ändringar.

Inaktivera rapportering av klick för att ringa från annonser och tillgångar

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt.
  4. Klicka på rutan vid konverteringsåtgärden där du vill inaktivera rapportering under Potentiell kund via telefon.
  5. Klicka på Ta bort.
  6. Klicka på Spara ändringar.