Spor anropsklikk fra annonser og elementer

Du kan spore konverteringer fra klikk på anropsannonser, anropselementer og ringeknappen i adresseelementer uten å bruke et Google-viderekoblingsnummer. Konverteringssporing som bruker anropsklikk, telles konverteringer basert på den anslåtte varigheten av en telefonsamtale etter at noen har klikket på annonsen. På denne måten kan du bruke konverteringssporingen til å optimalisere annonsene uten å bruke et Google-viderekoblingsnummer.

Merk: Dette alternativet er foreløpig ikke tilgjengelig i alle kontoer.

Fordeler

Ut fra anropsklikk fra annonser og elementer kan du danne deg et godt bilde av hvor godt annonsene, kampanjene, søkeordene og annonsegruppene dine fungerer. Ved å spore slike konverteringer kan du

• investere smartere i annonser
  • øke avkastningen
  • dra nytte av automatiske budstrategier
  • optimalisere kampanjer i tråd med forretningsmålene dine

Krav

• En Google Ads-konto: Har du ikke noen konto ennå? Registrer deg for å få en Google Ads-konto.
  • Et anropselement eller adresseelement med anropsfunksjonalitet eller en anropsannonse: Du må ha minst ett av disse elementene eller én annonse.
  • Potensielle salg fra telefonsamtaler: «Potensielle salg fra telefonsamtaler» må angis som konverteringsmål på kontonivå.

Veiledning

Hvis bedriftsnummeret du har oppgitt, inneholder en landskode som ikke kan brukes i Google-viderekoblingsnumre, eller om samtalerapportering er slått av i kontoen din, blir det automatisk opprettet konverteringer fra anropsklikk i annonser så fort du får den første telefonsamtalen innledet via en annonse. Men hvis du ikke vil bruke denne konverteringstypen i optimaliseringene av den smarte budgivningen, eller om du ikke vil at denne typen skal rapporteres i det hele tatt, kan du slå av funksjonen ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slå av budoptimalisering for anropsklikk fra annonser og elementer

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på Endre målet under «Potensielle salg fra telefonsamtaler».
  5. Velg Sekundær handling (bare observer) under «Optimaliseringsalternativer for konverteringshandlingen».
  6. Klikk på Lagre endringer.

Slå av rapportering av anropsklikk fra annonser og elementer

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av konverteringshandlingen der du vil slå av rapportering, under «Potensielle salg fra telefonsamtaler».
  5. Klikk på Fjern.
  6. Klikk på Lagre endringer.

Linker til relatert innhold