Webflow: Google-tagin käyttöönotto

Voit mitata sivustoosi liittyvää käyttäytymisdataa Google Adsilla ja Google Analyticsilla. Seuraamalla tässä artikkelissa olevia ohjeita voit ottaa tagin käyttöön Google Ads- tai Google Analytics ‐tililläsi. Lue lisää tagin asentamisesta sivustotyökalun tai sisällönhallintajärjestelmän avulla.

Ennen kuin aloitat

Tarvitset Google-tagitunnuksen.

Kun otat Google-tagia käyttöön, sinun on seurattava eri ohjeita riippuen siitä, onko tagitunnuksen alussa "AW-" (yleensä Google Ads ‑tileillä) vai "G-" (yleensä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksissa). Seuraa alla olevia tagikohtaisia ohjeita.

Jos tagin alussa on "AW-"

Jos haluat ottaa Google-tagin käyttöön tällä tavalla, sinulla on oltava maksullinen sivustopaketti ("site plan"). Lue lisää Webflow-paketeista ja niiden hinnoista.

1. Kirjaudu Webflow-tilillesi.
  2. Etsi hallintapaneelista sivustokortti, jota haluat muokata.
  3. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Settings (Asetukset).
    Animaatio siitä, miten asetuksiin pääsee Webflow'n avulla
  4. Lisää Google-tagisi Custom code (Oma koodi) ‐välilehden head-osioon.

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

5. Klikkaa Save changes (Tallenna muutokset).

Jos tagin alussa on "G-"

1. Kirjaudu Webflow-tilillesi.
  2. Etsi hallintapaneelista sivustokortti, jota haluat muokata.
  3. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja sitten Settings (Asetukset).
    Animaatio siitä, miten asetuksiin pääsee Webflow'n avulla
  4. Klikkaa Settings-sivulta Integrations (Integroinnit) ja lisää tagitunnus Google Analytics ‑kohdassa olevaan kenttään.
    Kuvakaappaus Webflow'n Google Analytics ‐osiosta
  5. Klikkaa Save changes (Tallenna muutokset).