Square Online: uw Google-tag instellen

U kunt gedragsgegevens over uw site meten met Google Analytics en Google Ads. Voer de stappen in dit artikel uit om uw Google Analytics- en Google Ads-accounts in te stellen met Square Online.

Voordat u begint

U heeft uw Google-tag-ID nodig.

De instructies om de Google-tag in te stellen met Square Online zijn anders voor tag-ID's die beginnen met AW- (meestal Google Ads-accounts) en tag-ID's die beginnen met G- (meestal Google Analytics-property's).

Als u een tag heeft die begint met AW-

An animation showing how to add new code using Square Online.
  1. Log in op uw Square-account.
  2. Klik in het menu in het linkerdeelvenster op Online en selecteer Online in het pop-upmenu.
  3. Klik op de pagina Online op Settings (Instellingen) en selecteer in het dropdownmenu de optie Tracking Tools (Trackingtools).
  4. Klik in de rij 'Add custom header code' (Aangepaste kopcode toevoegen) op Add new code (Nieuwe code toevoegen).
  5. Geef in het pop-upvenster 'Add custom header code' (Aangepaste kopcode toevoegen) een naam voor uw aangepaste code en plak de Google-tag in het vak Custom code (Aangepaste code).

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

6. Bevestig onder 'Where would you like to place this code?' (Waar wilt u deze code plaatsen?) dat de code in het <head>-gedeelte is geplaatst.
    An illustration showing how to add custom header code using Square Online.
  7. Klik op Save (Opslaan).

Als u een tag heeft die begint met G-

An animation showing how to add new code using Square Online.
  1. Log in op uw Square-account.
  2. Klik in het menu in het linkerdeelvenster op Online en selecteer Online in het pop-upmenu.
  3. Klik op de pagina Online op Settings (Instellingen) en selecteer in het dropdownmenu de optie Tracking Tools (Trackingtools).
  4. Geef uw tag-ID op onder Google Analytics. De aangebrachte wijzigingen worden automatisch opgeslagen.
    A screenshot showing the tracking tools in Square Online.