Retningslinjer for tredjepartstjenester til kliksporing

Google indfører begrænsninger vedrørende behandling af ansøgninger om certificering af kliksporingsværktøjer, hvilket indebærer, at Googles teams fremover kun behandler sådanne ansøgninger inden for et bestemt kvartal.

Her er de konkrete tidshorisonter:

• I 2023 tager Google imod nye ansøgninger frem til den 1. december, og der bliver derefter ikke behandlet flere ansøgninger i den resterende del af 2023.
  • I 2024 og fremover åbner Google for ansøgninger i tredje kvartal, dvs. fra den 1. juli til den 30. september.

Google Gennemskueligt certificeringsprogram for kliksporing hjælper med at beskytte brugerne mod misbrug ved kliksporing ved at aktivere gennemsigtighed for kliksporing. Nedenfor kan du se de retningslinjer, du skal overveje for at overholde kravene om gennemskuelig omdirigering.

Retningslinjer for kliksporing

Angiv en synlig forespørgselsparameter

Kliksporingswebadresser skal have en synlig forespørgselsparameter, der angiver det næste øjeblikkelige hop i omdirigeringskæden. Denne parameter skal følges i stedet for at bruge et andet omdirigeringsmål, der er konfigureret på backend. Parameterværdien kan være i webadressekodet format. Det anbefales, at udbydere af kliksporing samarbejder med Google om at identificere de korrekte gennemsigtighedsparametre og give Google besked på forhånd, før der foretages opdateringer af disse parametre.

Eksempel

Sporingswebadresse: https://tracker.com/?redirection_url=https://example.org/

Hvis det er nødvendigt, kan en anden parameter bruges til at bede serveren om at respektere parameteren. Den sekundære parameter skal angives før parameteren for gennemsigtighed for at sikre ensartet adfærd.

Eksempel

Sporingswebadresse: https://tracker.com/?force_transparent=true&redirection_url=https://example.org/

Sørg for, at alle forventede webadressestier er gennemskuelige

Gennemsigtighedsparametre skal fungere på alle stier, der bruges i Google Ads-webadresser. Brug af stier, hvor gennemsigtighedsparametrene ikke fungerer efter behov, medfører fjernelse af certificeringsstatussen.

Eksempel

✅ https://tracker.com/click?redirection_url=https://example.org/ omdirigerer til parameterværdien)

❌ https://tracker.com/non_transparent_click?redirection_url=https://example.org/ (omdirigerer ikke til parameterværdien)

Udfør yderligere validering

Kliksporingstjenesten kan udføre yderligere validering på serversiden for at blokere uventede mål for omdirigering og hjælpe med at afhjælpe udnyttelse af omdirigeringer.

Undgå uspecificerede domæner med kliksporing

Den næste omdirigering af hop bør ikke fortsætte via uspecificerede klikdomæner eller underdomæner med undtagelse af dem, som din organisation ejer og driver.

• Hvis der er behov for et mellemliggende hop til at omdirigere brugere til interne systemer, f.eks. i tilfælde af migrering eller anskaffelse, skal udbyderen af kliksporing spore ejerskab og kontrol over det næste hop-domæne. Det næste hop-domæne bør ikke ændre omdirigeringens art, og det skal ikke kunne styres af kliksporingsbrugerne (annoncører).
  • Protokolovergange fra http til https på samme domæne er tilladt.

Det er tilladt at indlejre andre kliksporingsværktøjer i din parameter, men hver indlejret tracker skal også være certificeret, og de respektive leverandører er ansvarlige for deres egen anvendelse. Vi anbefaler, at du koder de indlejrede værdier for at sikre, at de fungerer korrekt.

Tilføj delvise ændringer

Kliksporingstjenesten kan delvist ændre omdirigeringsmålet ved at tilføje yderligere, ikke-udenlandske parametre eller udvide makroer i omdirigeringswebadressen, så længe de tilføjede parametre er specifikke for kliksporingstjenesten og ikke ændrer omdirigeringsmålet for indlejrede webadresser til kliksporing.

Eksempel

Sporingswebadresse: https://tracker.com/?redirection_url=https://example.org/

Faktisk omdirigeringsmål:

✅ https://eksempel.org/click_id=12345 (under forudsætning af click_id) er en standardparameter, der tilføjes for alle tracker.com-kunder)

❌ https://eksempel.org/omdirigeringsmål=https://another.com/ (forudsat at omdirigeringsmålet faktisk er gennemsigtighedsparameteren for eksempel.org)

Konfigurer underdomæner

Du har mulighed for at konfigurere underdomæner på det primære domæne til brug for kliksporing. Du kan knytte dem til udbydere af kliksporingstjenester, som du vælger. Du kan også konfigurere kliksporing direkte på dine landingssider (f.eks. som pixels). Disse eksempler på brug er tilladt og påvirkes ikke af disse retningslinjer.

Annoncørunderdomæner med CNAME-registreringer, der henviser til dine certificerede domæner, behøver ikke selv at være certificeret, så længe underdomænet er tilknyttet det domæne, der er angivet i annoncens endelige webadresse.

Eksempel

Endelig webadresse: https://eksempel.org

Sporingswebadresser

✅ https://tracker.example.org/?url=https://example.org/

❌ https://exampletracker.com/?url=https://example.org/

Ellers skal annoncøren certificere sit underdomæne individuelt. Hvis det er tilfældet for dig og dine partnere, anbefaler vi, at du i stedet overvejer at hoste underdomæner på dit domæne for at minimere udgifterne til certificering.

Eksempel

Endelig webadresse: https://eksempel.org

Sporingswebadresse: https://example.tracker.com/?redirection_url=https://example.org/

Bemærk! Google overvåger løbende listen over certificerede kliksporingsudbydere for at sikre, at de overholder certificeringskravene. Hvis kravene ikke overholdes, kan det føre til en fratagelse af certificering og fjernelse fra listen over certificerede kliksporingsværktøjer. Annoncer, der bruger kliksporing, som ikke længere opfylder certificeringskravene, bliver afvist.

Områder uden for repræsentantens arbejdsområde

Følgende eksempler på brug kræver i øjeblikket ikke certificering: