Voorbereiden op de beëindiging van advertenties in Bedrijfsprofiel

We begrijpen dat het belangrijk is om uw bedrijf te promoten. We willen u helpen potentiële klanten waar dan ook te bereiken met campagnes die uw bedrijf promoten op onder andere Google Zoeken en YouTube om uw specifieke advertentiedoelen te halen.

We vragen u daarom over te stappen op Google Ads, waarmee u meer controle over uw advertenties heeft. In Google Ads kunt u slimme campagnes gebruiken om uw advertenties aan potentiële klanten te tonen op onder meer Google Zoeken, Google Maps en YouTube. Net zoals advertenties in Bedrijfsprofiel. U kunt dan ook resultaten behalen op basis van uw campagnedoel, zoals meer telefoontjes, winkelbezoeken of website-aankopen, met meer controle over zoekwoorden en advertentiecomponenten. Daarvoor zijn wel wat extra instellingen nodig, maar we zijn ervan overtuigd dat die u meer flexibiliteit geven.

In dat kader ondersteunen we vanaf eind oktober 2023 geen advertenties meer in Bedrijfsprofiel. Als u wilt blijven adverteren met Google, moet u een nieuwe campagne maken in Google Ads.

Uw advertenties in Bedrijfsprofiel worden vanaf eind oktober niet meer getoond. U krijgt een volledige terugbetaling als u nog een saldo heeft in uw account. U kunt uw historische gegevens nog steeds bekijken op het dashboard van uw bedrijfsprofiel door naar uw bedrijfsprofiel op Google Zoeken te gaan en de aanbeveling 'Uw dashboard bekijken' voor uw advertenties in Bedrijfsprofiel te zoeken. We sturen u ook een e-mail met een link naar uw dashboard, die u altijd kunt gebruiken.

Teruggavebeleid

Zo vraagt u een terugbetaling aan via uw dashboard:

1. Ga naar uw Google Bedrijfsprofiel.
  2. Selecteer Advertentie-instellingen.
  3. Klik onder Betaling op Terugbetaling aanvragen.

Of u nu een terugbetaling aanvraagt of niet: als het account wordt gesloten, krijgt u een terugbetaling. Dit gebeurt later dit jaar automatisch.