Opdateringer af samtykketilstand for trafik i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS)

Denne artikel henvender sig til kunder, som bruger Googles online- og offlineløsninger og modtager data fra slutbrugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS).
Google Ads Tutorials: Maintain tag-based remarketing by capturing consent

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Vælg ikonet for indstillinger Billede af ikonet for YouTube-indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og vælg derefter sprog.

Som en del af Googles fortsatte bestræbelser på at styrke et privatlivsorienteret økosystem for digital annoncering styrker vi håndhævelsen af vores samtykkepolitik for brugere i EU. Annoncører skal overholde samtykkepolitikken i EU for at bruge annoncetilpasning. I 2024 får vores håndhævelser også betydning for målingsfunktioner, og de gælder også for data fra:

• Websites: Tags, som sender data til Google.
  • Apps: SDK'er, der sender data til Google.
  • Datauploads: Værktøjer til upload af data fra andre kilder end Google, f.eks. import af offlinekonverteringer eller butikssalg.

Hvis du vil fortsætte med at bruge funktioner til måling, annoncetilpasning og remarketing, skal du indhente samtykke til brug af personoplysninger fra slutbrugere i EØS og dele samtykkesignaler med Google. Kravene gælder også, hvis du bruger Google Analytics-data sammen med en Google-tjeneste.

Hvis en bruger fra EØS bruger dit website eller din app, og du måler brugeradfærden ved hjælp af Google-tags, skal du overføre slutbrugernes samtykkevalg til Google. Samtykketilstand giver dig mulighed for at justere funktionaliteten af dine Google-tags baseret på den besøgendes interaktion med samtykkebanneret på dit website.

For at hjælpe dig med at indsamle granuleret brugersamtykke har Google opdateret API for samtykketilstand, så den indeholder to yderligere parametre:

Navn Type Beskrivelse

ad_user_data

streng

Angiver samtykke til afsendelse af brugerdata til Google med henblik på annoncering.

ad_personalization

streng

Der gives samtykke til personligt tilpasset annoncering.

Bemærk! Hvis du deaktiverer personligt tilpasset annoncering via allow_ad_personalization_signals, opnår du de samme resultater, som hvis du bruger ad_personalization. Hvis du angiver begge parametre med modstridende værdier, er tilpasning deaktiveret. Implementer ad_personalization for at tage hensyn til brugervalg.

Se referencen for samtykketilstand for at få en oversigt over alle parametre for samtykketilstand.

Næste trin

Hvis du har et samtykkebanner og bruger samtykketilstand

• Hvis du allerede bruger samtykketilstand og ikke deltager i personligt tilpasset annoncering, f.eks. remarketing, behøver du ikke at foretage dig noget.
  • Hvis du i øjeblikket bruger samtykketilstand og har brug for at interagere med personligt tilpasset annoncering:

Hvis du har et samtykkebanner og ikke bruger samtykketilstand

Hvis du indlæser Google-tagget og ikke har implementeret samtykketilstand, skal du implementere samtykketilstand for at bruge alle Googles annonceringsfunktioner:

• Hvis du bruger en Google-certificeret administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform), skal du aktivere samtykketilstand i dine bannerindstillinger.
  • Hvis du forhindrer, at dine Google-tags indlæses, før en bruger interagerer med dit samtykkebanner, kan Google ikke bekræfte brugervalg vedrørende samtykke, og det kan medføre datatab.

Hvis du ikke har et samtykkebanner og ikke bruger samtykketilstand

1. Få flere oplysninger om, hvorfor det er vigtigt at administrere brugersamtykke.
  2. Hvis du bruger forældede tagtyper, skal du opgradere til gtag.js eller Google Tag Manager.
  3. Konfigurer et samtykkebanner på dit website. Hvis du vælger et banner, der leveres af en Google-certificeret partner, skal du sørge for at aktivere samtykketilstand i bannerindstillingerne.

Hvis du beslutter dig for at oprette dit eget banner, skal du implementere samtykketilstand manuelt.