Driftsavgifter i konton med nigeriansk naira som valuta som visar annonser utanför Nigeria

Från och med 1 januari 2024 omfattas Google Ads-konton med nigeriansk naira som betalningsvaluta av driftsavgifter om annonser visas för användare utanför Nigeria. Den nya tilläggsavgiften är kopplad till driftskostnader associerade med marknadsförhållandena i Nigeria.

De nya driftsavgifterna tas endast ut för utgifter som härrör från annonsexponeringar eller klick från användare utanför Nigeria. Exempel: Om du spenderar 100 ₦ i Google Ads under januari, varav 90 ₦ kommer från annonser som visats i det nigerianska territoriet och de återstående 10 ₦ kommer från annonser som visats utanför Nigeria, tas driftsavgiften endast ut på 10 ₦. Om driftsavgiftens nivå i januari till exempel är 100 % blir den nya extraavgiften 10 ₦. Det innebär att det totala beloppet som ska betalas för januari månad blir 110 ₦ plus tillämpliga skatter.

Hur stora blir driftsavgifterna

Nivån för denna avgift kan justeras efter behov, utifrån marknadsförhållandena i Nigeria. Den aktuella nivån för driftsavgifter för kommande månader är tillgänglig nedan och uppdateras varje månad.

01/2024: 50%

02/2024: 1%

03/2024: 1%

04/2024: 1%

05/2024: 1%

06/2024: 1%

07/2024Kostnaden för Driftsavgifter fastställs varje månad. Den uppdateras här när den blir tillgänglig.

När faktureras driftsavgifter?

Månadsvis fakturering

Om ditt annonskonto använder nigerianska naira och visar annonser utanför Nigeria ser du en debitering som kallas driftsavgifter som läggs till utöver dina Google Ads-kostnader en gång i slutet av varje månad när din faktura har genererats. De faktiska driftsavgifterna visas på din faktura och finns också tillgängliga i slutet av månaden på sidan Transaktioner i ditt Google Ads-konto under raden Driftsavgifter.

Dessa avgifter läggs till utöver din kontobudget, om du har angett en sådan. Om du till exempel har en budget på 100 ₦ och har 60 ₦ i driftsavgifter debiteras du 160 ₦ (plus eventuella skatter, till exempel moms, som kan gälla i ditt rättskipningsområde). Läs mer om hur du justerar din kontobudget

Observera att eventuella skatter som kan gälla i ditt rättskipningsområde, till exempel moms, även tillämpas på den nya avgiften.

Ytterligare information

En kampanj som riktar in sig på ett visst rättskipningsområde, till exempel Nigeria, kan visa annonser för användare utanför Nigeria eftersom ditt företag kan finnas på en plats av intresse för dessa användare. Det är därför ditt ansvar som annonsör att se till att dina inriktningsinställningar för en kampanj är korrekta så att dina annonser visas i rätt rättskipningsområden. Google varken återbetalar eller ger något tillgodohavande för kostnader som tillkommit på grund av klick och exponeringar som är giltiga enligt dina inriktningsinställningar för en kampanj.

Om du vill kontrollera i vilka rättskipningsområden dina annonser visas kan du skapa en anpassad rapport i plats- och avståndsrapporter. Gör så här:

1. Skapa en fördefinierad avståndsrapport.
  2. Ta bort alla standardrader.
  3. Lägg till raden Land/område (användarplats).
  4. Sök efter kostnader utanför Nigeria.

Om du inte vill att ditt NGN-konto ska visa annonser utanför Nigeria uppdaterar du platsalternativen så att du bara inriktar dig på Närvaro: Personer som befinner sig på eller regelbundet besöker dina inriktade platser.
Se hur du uppdaterar platsalternativen

Om du inte är registrerad i Nigeria och inte har för avsikt att ditt Google Ads-konto ska använda NGN (nigerianska naira) som betalningsvaluta ska du migrera dina kampanjer till ett nytt konto med en annan valuta än nigerianska naira. (Du kan inte ändra valutan för ett befintligt konto.)
Se hur du kopierar dina kampanjer till ett nytt konto
Se hur du lägger till flera kontobudgetar samtidigt i dina nya konton (för konton med månadsvis fakturering)