Driftskostnader i kontoer med nigerianske naira som viser annonser utenfor Nigeria

Fra og med 1. januar 2024 blir driftsgebyrer pålagt Google Ads-kontoer som bruker nigerianske naira som betalingsvaluta, hvis annonser vises til brukere utenfor Nigeria. Dette nye tilleggsgebyret dekker driftsgebyrer relatert til nigerianske markedsforhold.

De nye driftsgebyrene pålegges bare forbruk på annonsevisninger og -klikk knyttet til brukere utenfor Nigeria. Eksempel: Hvis du bruker NGN 100 i Google Ads i januar og NGN 90 av disse kommer fra annonser som vises i Nigeria, mens de resterende NGN 10 er fra annonser vist utenfor Nigeria, er det bare beløpet NGN 10 som pålegges driftsgebyrer. Videre er det slik at hvis driftsgebyrene i januar for eksempel er 100 %, blir verdien av denne tilleggsbelastningen NGN 10, noe som fører til at totalbeløpet som skal betales for januar, er NGN 110 pluss eventuelle gjeldende avgifter.

Hva er satsen for driftsgebyrene?

Satsen for denne belastningen kan justeres etter behov, basert på nigerianske markedsforhold. Den oppdaterte satsen for driftsgebyrer i påfølgende måneder vises nedenfor og kan oppdateres månedlig.

01/2024: 50%

02/2024: 1%

03/2024: 1%

04/2024: 1%

05/2024: 1%

06/2024: 1%

07/2024Satsen for driftsgebyrer fastsettes hver måned og oppdateres her når den foreligger.

Når blir driftsgebyrene fakturert?

Månedlig fakturering

Hvis du bruker nigerianske naira i annonsekontoen din og viser annonser utenfor Nigeria, blir det lagt til et tilleggsgebyr (kalles «driftsgebyrer») i Google Ads-kostnadene dine på slutten av hver måned, når fakturaen din genereres. De faktiske driftsgebyrene vises på den kommersielle fakturaen du mottar, og mot utgangen av måneden fremgår de også under ordrelinjen «Driftsgebyrer» på «Transaksjoner»-siden i Google Ads-kontoen.

Hvis du har konfigurert et kontobudsjett, blir disse gebyrene lagt til kontobudsjettet. Hvis du for eksempel har et budsjett på NGN 100 og det påløper NGN 60 i driftsrelaterte tilleggsgebyrer, faktureres du med NGN 160 (pluss ev. avgifter, deriblant mva., som måtte gjelde i virkekretsen din). Finn ut mer om justering av kontobudsjetter.

Merk deg at eventuelle avgifter, deriblant mva., som måtte gjelde i den aktuelle virkekretsen, omfatter også denne nye belastningen.

Tilleggsinformasjon

Fra kampanjer som er målrettet spesifikt mot en bestemt virkekrets, Nigeria i dette eksempelet, kan det vises annonser til brukere som er utenfor Nigeria, siden bedriften din kan være et sted av interesse for disse brukerne. Som annonsør er det derfor ditt ansvar å påse at målrettingsinnstillingene i kampanjen er samkjørte, slik at annonsene bare vises i de tiltenkte virkekretsene. Google verken refunderer eller krediterer driftsgebyrer som er pålagt som følge av registrerte klikk og visninger som ifølge målrettingsinnstillingene i kampanjen er legitime.

Du kan sjekke hvilke virkekretser annonsene dine vises i, ved å følge denne fremgangsmåten for å opprette en egendefinert rapport ved hjelp av steds- og avstandsrapportene:

1. Opprett en forhåndsdefinert avstandsrapport.
  2. Fjern alle standardradene.
  3. Legg til raden «Land/territorium (brukerens posisjon)».
  4. Søk etter kostnader utenfor Nigeria.

Hvis NGN-kontoen din ikke skal brukes til å vise annonser utenfor Nigeria, må du oppdatere stedsalternativene i kontoen til «Posisjon: folk som nå eller regelmessig befinner seg på de målrettede stedene dine».
Se hvordan du oppdaterer stedsalternativer.

Hvis du ikke er bosatt i Nigeria og heller ikke har til hensikt å bruke NGN (nigerianske naira) som betalingsvaluta i Google Ads-kontoen din, kan du overføre kampanjene dine til en annen konto hvor nigerianske naira ikke benyttes (du kan nemlig ikke endre valutaen i en eksisterende konto).
Se hvordan du kopierer kampanjer til nye kontoer.
Se hvordan du legger til kontobudsjetter i flere nye kontoer samtidig (for kontoer med månedlig fakturering).