Käyttömaksut tileillä, joilla on käytössä Nigerian naira ja joiden mainokset näkyvät Nigerian ulkopuolella

Käyttömaksuja aletaan veloittaa 1.1.2024 alkaen Google Ads ‑tileiltä, joiden maksuvaluutaksi on valittu Nigerian naira ja joiden mainokset on kohdistettu Nigerian ulkopuolelle. Tämä uusi lisämaksu perustuu Nigerian markkinatilanteeseen liittyviin toimintakustannuksiin.

Uusia käyttömaksuja veloitetaan vain kuluista, jotka ovat kertyneet Nigerian ulkopuolella olevilta käyttäjiltä saaduista mainosimpressioista tai klikkauksista. Esimerkki: Jos käytät Google Adsiin tammikuussa 100 ₦, josta 90 ₦ on peräisin Nigerian alueella näkyneistä mainoksista ja loput 10 ₦ Nigerian ulkopuolella näkyneistä mainoksista, käyttömaksu veloitetaan vain 10 ₦:sta. Lisäksi jos käyttömaksuprosentti tammikuulta on 100 %, lisämaksu on 10 ₦. Maksettava kokonaissumma tammikuulta on näin ollen 110 ₦ + mahdolliset sovellettavat verot.

Miten käyttömaksuprosentti määräytyy?

Käyttömaksuprosentti määräytyy Nigerian markkinatilanteen perusteella, ja sitä voidaan muokata tarpeen mukaan. Löydät tulevien kuukausien ajantasaiset käyttömaksuprosentit alta, ja ne päivitetään kuukausittain.

01/2024: 50%

02/2024: 1%

03/2024: 1%

04/2024: 1%

05/2024: 1%

06/2024: 1%

07/2024Käyttömaksuprosentti määritellään joka kuukausi ja päivitetään sen jälkeen tänne.

Milloin käyttömaksut laskutetaan?

Kuukausilaskutus

Jos tililläsi käytetään Nigerian nairaa ja tilin mainokset on kohdistettu Nigerian ulkopuolelle, Google Ads ‑kuluihisi lisätään käyttömaksu kunkin kuukauden lopussa laskun luomisen yhteydessä. Todellinen käyttömaksu näkyy kauppalaskussasi, ja löydät sen myös kuun lopussa Google Ads ‑tilisi Tapahtumat-sivulta Käyttömaksut-rivikohdan alta.

Käyttömaksu lisätään tilibudjettiisi, jos olet asettanut budjetin. Jos budjettisi on esimerkiksi 100 ₦ ja käyttömaksuja kertyy 60 ₦, sinulta laskutetaan 160 ₦ (+ mahdolliset oikeudenkäyttöalueellasi sovellettavat verot, kuten ALV). Lue lisää tilibudjetin muokkaamisesta.

Huomaa, että uudesta maksusta peritään myös mahdolliset oikeudenkäyttöalueellasi sovellettavat verot, kuten ALV.

Lisätietoa

Vaikka kampanja olisi kohdistettu tietylle oikeudenkäyttöalueelle, esimerkiksi Nigeriaan, sen mainokset saattavat näkyä Nigerian ulkopuolella oleville käyttäjille, jos yrityksesi on kyseisten käyttäjien mielestä kiinnostavassa sijainnissa. Tästä syystä sinun vastuullasi mainostajana on varmistaa, että olet valinnut kampanjasi kohdistusasetukset niin, että mainoksesi näkyvät haluamillasi oikeudenkäyttöalueilla. Google ei hyvitä tai palauta käyttömaksuja, jotka on veloitettu kampanjasi kohdistusasetusten mukaan näkyneiden mainosten todellisista klikkauksista ja impressioista.

Jos haluat tarkistaa, millä oikeudenkäyttöalueilla mainoksesi näkyvät, luo oma raportti sijainti- ja etäisyysraporttien kautta näin:

1. Luo ennalta määritetty Etäisyys-raportti.
  2. Poista kaikki oletusrivit.
  3. Lisää "Maa/alue (käyttäjän sijainti)" ‑rivi.
  4. Katso, onko sinulle kertynyt kuluja Nigerian ulkopuolelta.

Jos et halua NGN-valuuttaa käyttävän tilisi mainosten näkyvän Nigerian ulkopuolella, päivitä sijaintiasetukset niin, että kohdistusasetuksena on "Sijainti: Kohdistusalueilla olevat tai niillä usein käyvät ihmiset".
Katso ohjeet sijaintiasetusten päivittämiseen.

Jos sinulla ei ole toimivaltaa Nigeriassa etkä aio käyttää Google Ads ‑tilisi maksuvaluuttana Nigerian nairaa (NGN), siirrä kampanjasi uudelle tilille, jossa on käytössä jokin muu valuutta (koska luodun tilin valuuttaa ei voi muuttaa).
Katso, miten voit kopioida kampanjasi uudelle tilille.
Katso, miten voit lisätä useita tilibudjetteja kerralla uusille tileillesi (kuukausilaskutusta käyttävät tilit).