Slik tester Google Ads og Display & Video 360 ut remarketing uten informasjonskapsler fra tredjeparter

Hensikten med Privacy Sandbox-initiativet er å utvikle teknologier som både ivaretar folks personvern på nettet og gir bedrifter og utviklere verktøyene de trenger for å bygge opp lønnsomme digitale bedrifter, slik at nettet er åpent og tilgjengelig for oss alle. Privacy Sandbox er et løpende samarbeid om å utvikle alternativer til informasjonskapsler fra tredjeparter, der målet er å inkludere ideer fra bransjen i de nye forslagene som testes ut, diskuteres offentlig og itereres.

Et av Privacy Sandbox-forslagene som testes i Chrome, kalles Protected Audience API (tidligere kalt FLEDGE). Gjennom Protected Audience API foreslås det nye metoder for å drive remarketing og understøtte tilpassede målgruppeløsninger som ivaretar personvernet, slik at annonsørers målretting, budskap og reklamer kan tilpasses de rette brukerne.

Med Protected Audience API blir de annonsørdefinerte interessegruppene (brukes i stedet for dagens remarketinglister etter avviklingen av informasjonskapsler fra tredjeparter) lagret i brukerens nettleser på en sikker måte, og den er tilknyttet og vert for annonseauksjoner på enheten. Akkurat som hvordan remarketing fungerer i dag, hjelper Protected Audience API markedsførere med å gjøre ulike ting, for eksempel å fremheve ulike produktkategorier, appellere til besøkende som ikke har konvertert, og skape nytt engasjement hos besøkende som har forlatt handlekurven. Men i motsetning til i dag blir brukerinformasjon verken samlet inn eller delt med andre selskaper av informasjonskapsler fra tredjeparter og annonsetjenere.

Slik kan Google Ads og Display & Video 360 vise annonser med Protected Audience API

Tenk deg at annonsøren BestBikeShop kjører remarketingkampanjer med Google Ads og Display & Video 360, som er integrert med Protected Audience API. En bruker besøker en side på BestBikeShop.com forbeholdt terrengsykler. BestBikeShop kan deretter be Google Ads og Display & Video 360 om at brukerens nettleser oppføres i interessegruppen «Terrengsykler». Brukeres nettlesere inkluderes i interessegrupper bare i et begrenset tidsrom – API-retningslinjene spesifiserer per nå 30 dager.

Når den samme brukeren deretter besøker et annet nettsted som også bruker Protected Audience API, eller som har en plattform på tilbudssiden (SSP) som bruker dette API-et, kan BestBikeShop legge inn et bud for å vise en terrengsykkelrelatert annonse til denne brukeren hvis det finnes en tilgjengelig annonseplass. Annonsører kan ta del i denne auksjonen bare dersom et minimumsantall av brukere kunne ha bli vist denne annonsen. Chrome at uttalt offentlig at de per nå vurderer å angi denne grensen som 50 brukere i løpet av de siste 7 dagene. Denne auksjonen skjer i nettleseren.

Hvis BestBikeShop vinner auksjonen, vises annonsen deres.

Alle forskriftsmessige begrensninger og samtykkekontroller som finnes i dag, blir respektert i Protected Audience API i tiden fremover.

Slik tester Google Ads og Display & Video 360 ut Protected Audience API

I midten av 2022 ble Google Ads og Display & Video 360 integrert med Protected Audience API, og deretter begynte de å teste ut kjernefunksjonaliteten i API-et. I denne innledende testfasen var målet å finne ut om for eksempel Google Ads and Display & Video 360 kunne integreres med Protected Audience API, slik at brukeres nettlesere kunne legges til i annonsørers interessegrupper. I disse tidlige fasene ble ingen annonser gjengitt som en del av testingen.

I en senere testfase begynte Google Ads og Display & Video 360 å vise annonser til en svært liten prosentandel av trafikken for å bekrefte at alle aspektene ved annonseleveringen – samt rapporteringen – fungerte som forventet. I løpet av de neste månedene tar Google Ads og Display & Video 360 sikte på å inkludere tredjepartsbørser i testingen.

Vi tester fortsatt, og nå fokuserer vi på å sikre at remarketingløsningene våre kan tilfredsstille viktige annonsørbehov. Vi forventer ikke at kampanjeresultatene påvirkes av dette, og annonsører trenger ikke å gjøre noe.

Gjennom hele testprosessen skal ikke bare teamene bak Googles annonseprodukter, men også andre testere og interessenter, fortsette å gi tilbakemeldinger til Chrome om tilleggsfunksjoner og områder som kan forbedres – med gode resultater for både publisister og annonsører som det endelige målet.

Hvis vi får utviklet en alfaversjon som kan brukes av annonsører, og du er kvalifisert for å delta i denne testingen, blir du kontaktet av teamet for Google-kontoer med detaljer.

Slik velger du bort prøvefunksjonen for opphavet til Protected Audience API

Hvis annonsører eller nettstedspublisister vil velge bort denne testingen, kan de gjøre det via retningslinjene for Chrome-tillatelser. All bruk av disse API-ene er underlagt Googles retningslinjer for brukersamtykke i EU. Brukere kan også se og administrere listen over interessegrupper de er lagt til i, eller slå av API-ene for Privacy Sandbox helt og holdent.