Miten uudelleenmarkkinointia testataan Google Adsissa ja Display & Video 360:ssä ilman kolmannen osapuolen evästeitä?

Privacy Sandboxin tavoitteena on luoda verkkoteknologioita, jotka tarjoavat yksityisyydensuojaa verkossa sekä työkaluja yrityksille ja kehittäjille menestyvän digitaalisen liiketoiminnan luomiseen. Näin verkko pysyy avoimena kaikille. Privacy Sandbox on parhaillaan käynnissä oleva yhteistyöhanke, joka kokoaa toimialan laajapohjaisia ideoita testattavaksi, kommentoitavaksi ja iteroitavaksi.

Yksi Chromessa testattavista Privacy Sandbox ‑ehdotuksista on nimeltään Protected Audience API (aiemmin "FLEDGE"). Protected Audience API tarjoaa uusia yksityisyyttä suojaavia tapoja edistää uudelleenmarkkinointia ja omia yleisöratkaisuja, jotta mainostajat voivat räätälöidä kohdistuksen, viestit ja mainosaineistot niin, että ne tavoittavat juuri oikeat käyttäjät.

Protected Audience APIn avulla käyttäjän selain tallentaa mainostajan valitsemat kiinnostusryhmät (jotka korvaavat tämänhetkiset uudelleenmarkkinointilistat kolmannen osapuolen evästeiden poistuttua käytöstä) ja pitää laitekohtaisia huutokauppoja mainosten julkaisemiseksi. Protected Audience API auttaa markkinoijia uudelleenmarkkinoinnin tavoin esimerkiksi esittelemään eri tuotekategorioita, vaikuttamaan konvertoitumattomiin kävijöihin ja aktivoimaan ostoskoriin tuotteita jättäneet uudelleen. Tämänhetkisestä tilanteesta poiketen kolmannen osapuolen evästeet ja mainospalvelimet eivät kuitenkaan kerää tai jaa käyttäjätietoja muille yrityksille.

Miten Google Ads ja Display & Video 360 voivat julkaista mainoksia Protected Audience APIn avulla?

Oletetaan, että mainostaja nimeltä BestBikeShop toteuttaa uudelleenmarkkinointikampanjoita Google Adsissa ja Display & Video 360:ssä, jotka on integroitu Protected Audience APIin. Käyttäjä käy maastopyöriä esittelevällä sivulla BetterBikeShop.comissa. BestBikeShop voi tämän jälkeen lähettää Google Adsiin ja Display & Video 360:een signaalin ja pyytää, että käyttäjän selain liitetään Maastopyörät-kiinnostusryhmään. Käyttäjien selaimet sisällytetään kiinnostusryhmiin vain rajoitetuksi ajaksi, joka on API-ohjeiden mukaan tällä hetkellä enintään 30 päivää.

Kun sama käyttäjä tämän jälkeen käy toisella sivustolla, joka myös käyttää (tai jonka tarjontapuolen alusta käyttää) Protected Audience APIa, BestBikeShop voi tehdä hintatarjouksen kohdistaakseen maastopyöräilyyn liittyvän mainoksen kyseiselle käyttäjälle, jos mainospaikkoja on vapaana. Mainostaja voi osallistua tähän huutokauppaan vain siinä tapauksessa, että tietty vähimmäismäärä käyttäjiä olisi voinut nähdä tämän mainoksen. Chrome on julkisesti ilmoittanut harkitsevansa tällä hetkellä, että kyseiseksi vähimmäismääräksi asetettaisiin 50 käyttäjää 7 viime päivän aikana. Tämä huutokauppa suoritetaan selaimessa.

Jos BestBikeShop voittaa huutokaupan, sen mainos näkyy.

Kaikkia muita tämänhetkisiä asetuksiin perustuvia rajoituksia ja suostumusasetuksia noudatetaan Protected Audience APIssa myös jatkossa.

Miten Protected Audience APIa testataan Google Adsissa ja Display & Video 360:ssä?

Google Ads ja Display & Video 360 integroitiin Protected Audience APIin vuoden 2022 puolivälissä, minkä jälkeen niissä alettiin testata APIn ydintoimintoja. Varhaisessa testausvaiheessa pyrittiin selvittämään esimerkiksi, mahdollistaako Protected Audience API ‑integrointi käyttäjien selainten lisäämisen mainostajien kiinnostusryhmiin. Mainoksia ei vielä tässä vaiheessa renderöity.

Myöhemmässä testausvaiheessa Google Ads ja Display & Video 360 alkoivat renderöidä mainoksia hyvin pienessä osassa liikennettä. Tämän tarkoituksena oli varmistaa, että kaikki mainosten näyttövaiheet ja raportointi toimivat oikein. Tulevien kuukausien aikana Google Adsin ja Display & Video 360:n tavoitteena on laajentaa testausta myös kolmansien osapuolten mainospörsseihin.

Testauksemme ensisijaisena pyrkimyksenä on edelleen varmistaa, että uudelleenmarkkinointiratkaisumme vastaavat mainostajien keskeisiin tarpeisiin. Testauksen ei pitäisi vaikuttaa mainostajien kampanjatuloksiin mitenkään, eikä se vaadi mainostajilta toimenpiteitä.

Muiden sidosryhmien ja testaajien tavoin myös Googlen mainostuotetiimit antavat testausprosessin eri vaiheissa Chromelle palautetta parannusmahdollisuuksista ja lisäominaisuuksista, jotta voidaan saavuttaa perimmäinen tavoite eli auttaa julkaisijoita ja mainostajia saamaan parempia tuloksia.

Jos saamme julkaistua mainostajille alfaversion ja täytät siihen liittyvät ehdot, Google Tilit ‑tiimi ottaa sinuun yhteyttä ja kertoo lisätietoja.

Protected Audience API ‑ominaisuustestauksesta kieltäytyminen

Verkkosivustojen julkaisijat ja mainostajat voivat halutessaan milloin tahansa kieltäytyä testauksesta Chromen "Permissions-Policy"-otsikon kautta. Näiden APIen käyttöön sovelletaan Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön vaatimuksia. Käyttäjät voivat myös katsoa ja ylläpitää kiinnostusryhmiä, joihin heidät on lisätty, tai laittaa Privacy Sandbox APIt kokonaan pois päältä.