Slik bruker du funksjoner for egnethet for merkevarer i Performance Max

Performance Max-kampanjer har mange funksjoner som vurderer om innhold er egnet for merkevarer, både på konto- og kampanjenivå. Hensikten med dette er å sikre at bedrifters annonser blir vist til de rette brukerne, samtidig som at resultatene maksimeres.

Denne artikkelen forklarer hvordan du bruker funksjonene for målretting og egnethet for merkevarer i Performance Max.

Ekskluder merkevarerelevant trafikk (merkevarer fra partnere eller konkurrenter eller dine egne merkevarer)

Du kan ekskludere merkevarerelevant trafikk fra enkelte Performance Max-kampanjer ved å bruke ekskludering av merkevarer. Før du kan ekskludere merkevarer, må du lage en merkevareliste og deretter bruke den i kampanjer i kontoen din.

Ekskluder termer som ikke egner seg for merkevaren, på kontonivå

Du kan påse at annonsene dine ikke blir vist ved siden av upassende søketermer ved å bruke funksjoner på kontonivå.

Søkeannonse- og Shopping-annonsebeholdninger

Hvis du vil unngå at annonser vises for søketermer som anses som upassende for merkevaren din, i søkeannonse- og Shopping-annonsebeholdninger i alle relevante Google Ads-kampanjetyper (deriblant Performance Max-kampanjer), kan du bruke funksjonen for negative søkeord på kontonivå. Finn ut mer om negative søkeord på kontonivå.

Bannerannonse- og videoannonsebeholdninger

Hvis du vil unngå at annonser vises for søketermer som anses som upassende for merkevaren din, i bannerannonse- og videoannonsebeholdninger i alle relevante Google Ads-kampanjetyper (deriblant Performance Max-kampanjer), kan du bruke innstillingen for ekskluderte innholdssøkeord i senteret for egnethet for innhold. Finn ut mer om ekskluderte innholdssøkeord.

Reise-/hotellbeholdning

Kampanjer med hotellannonser (kostnadsfri link til bestillingsside, annonser for hotellpromotering) som inngår i Performance Max-kampanjer for reiser, støtter ikke negative søkeord eller ekskludering av merkevarer. Negative søkeord og ekskludering av merkevarer kan brukes i Performance Max-kampanjer for reiser, akkurat som i vanlige Performance Max-kampanjer, men altså ikke i hotellannonser.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innholdets egnethet.
  3. Klikk på Avanserte innstillinger-rullegardinmenyen.
  4. Klikk for å vise «Ekskluderte innholdssøkeord».
  5. Klikk på plussknappen for å legge til nye innholdssøkeord.
  6. Klikk på Lagre.
Merk: En av de viktigste fordelene med Performance Max-kampanjer er at med AI-løsningene fra Google kan Performance Max-kampanjer tilpasses og optimaliseres for lønnsomme søkeord.

Ekskluder sensitive innholdskategorier på kontonivå (Displaynettverket)

Hvis du vil unngå at annonser vises i visse typer innhold i Performance Max-kampanjen din, for eksempel innhold om tragedier og konflikter eller sensitive samfunnsspørsmål, kan du bruke ekskluderte sensitive innholdskategorier i senteret for egnethet for innhold. Finn ut mer om innholdets egnethet.

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innholdets egnethet.
  3. Klikk på Avanserte innstillinger-rullegardinmenyen.
  4. Klikk for å vise «Ekskluderte innholdssøkeord».
  5. Merk av for ett eller flere av disse alternativene:
    • Tragedie og konflikt
    • Sensitive samfunnsspørsmål
    • Banning og grovt språk
    • Seksuelt betont
    • Sensasjonelt og sjokkerende
  6. Klikk på Lagre.

Ekskluder bestemte plasseringer på kontonivå (Displaynettverket, søkepartnere, videobeholdning)

Med ekskludering av plasseringer kan du sikre at annonsene dine ikke blir vist i plasseringer på bestemte sider, videoer, nettsteder og mobilapper som ikke anses som egnet for merkevaren. Performance Max-kampanjer respekterer alle ekskluderinger av plasseringer på konto- og MCC-nivå. Finn ut hvordan du ekskluderer plasseringer på kontonivå.

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innholdets egnethet.
  3. Klikk på Avanserte innstillinger-rullegardinmenyen.
  4. Klikk for å vise «Ekskluderte plasseringer».
  5. Klikk på «Bla gjennom»-fanen for å legge til eksisterende plasseringer, eller klikk på «Oppgi»-fanen for å legge til en ny plasseringslink.
  6. Klikk på Lagre.

Linker til beslektet innhold