Brändiyhteensopivuusominaisuuksien käyttäminen Maksimitulokset-kampanjoissa

Maksimitulokset-kampanjoissa on saatavilla monia kampanja- ja tilitason brändiyhteensopivuusominaisuuksia. Niiden avulla voit varmistaa, että mainoksesi näkyvät oikeanlaisille käyttäjille ja saat mahdollisimman hyviä tuloksia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Maksimitulokset-kampanjoiden kohdistus- ja brändiyhteensopivuusominaisuuksia käytetään.

Brändätyn liikenteen poissulkeminen (kilpailijat, yhteistyökumppanit tai omat brändit)

Jos haluat sulkea pois tiettyihin brändeihin liittyvän liikenteen yksittäisissä Maksimitulokset-kampanjoissa, käytä brändien poissulkemisia. Luo ensin brändilista ja ota se sitten käyttöön haluamissasi kampanjoissa.

Brändiin sopimattomien termien poissulkeminen tilitasolla

Jos haluat varmistaa, etteivät mainokset näy vääränlaisten hakutermien yhteydessä, voit käyttää tilitason ominaisuuksia.

Haku- ja Shopping-inventaari

Jos haluat estää mainosten näkymisen brändiisi sopimattomilla hakutermeillä Haku- tai Shopping-inventaarissa kaikissa relevanteissa Google Ads ‐kampanjatyypeissä (myös Maksimitulokset-kampanjoissa), voit käyttää tilitason negatiivisia avainsanoja. Lue lisää tilitason negatiivisista avainsanoista.

Display- ja videoinventaari

Jos haluat estää mainosten näkymisen brändiisi sopimattomilla hakutermeillä Display- tai videoinventaarissa kaikissa relevanteissa Google Ads ‐kampanjatyypeissä (myös Maksimitulokset‐kampanjoissa), voit sulkea pois sisällön avainsanoja Sisällön sopivuus ‑kohdasta. Lue lisää poissuljetuista sisällön avainsanoista.

Matka- tai hotelli-inventaari

Matkatavoitteille optimoidun Maksimitulokset-kampanjan hotellimainoksissa (maksuttomissa varauslinkeissä ja hotellipromomainoksissa) ei tueta negatiivisia avainsanoja tai brändien poissulkemisia. Niitä voidaan kuitenkin käyttää tällaisessa kampanjassa muissa kuin hotellimainoksissa samalla tavoin kuin tavallisessa Maksimitulokset-kampanjassa.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä työkalukuvaketta Tools Icon.
  2. Valitse Sisällön sopivuus.
  3. Klikkaa avattavaa Lisäasetukset-valikkoa.
  4. Laajenna "Poissuljetut sisällön avainsanat" klikkaamalla.
  5. Klikkaa pluspainiketta , niin voit lisätä uusia sisällön avainsanoja.
  6. Klikkaa Tallenna.
Huom. Yksi Maksimitulokset-kampanjoiden keskeisistä hyödyistä on se, että Googlen tekoäly muokkaa ja optimoi niitä hyviä tuloksia tuottavien avainsanojen perusteella.

Arkaluontoisen sisällön poissulkeminen tilitasolla (Display)

Jos haluat estää Maksimitulokset-kampanjan mainosten näkymisen tietyntyyppisen sisällön yhteydessä (esim. tragediat ja konfliktit tai arkaluontoiset yhteiskunnalliset kysymykset), voit sulkea pois arkaluontoisia sisältökategorioita Sisällön sopivuus ‑kohdasta. Lue lisää sisällön sopivuudesta.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä työkalukuvaketta Tools Icon.
  2. Valitse Sisällön sopivuus.
  3. Klikkaa avattavaa Lisäasetukset-valikkoa.
  4. Laajenna "Poissuljetut sisällön avainsanat" klikkaamalla.
  5. Merkitse yksi tai useampi valintaruutu:
    • Tragediat ja konfliktit
    • Arkaluontoiset yhteiskunnalliset kysymykset
    • Kirosanat ja karkea kielenkäyttö
    • Seksuaalissävytteinen vihjailu
    • Sensaatiohakuinen ja shokeeraava sisältö
  6. Klikkaa Tallenna.

Tiettyjen sijoittelujen poissulkeminen tilitasolla (Display, hakukumppanit ja videot)

Sijoittelujen poissulkemisten avulla voit estää mainosten näkymisen valituissa paikoissa (esimerkiksi tietyt sivut, sivustot, mobiilisovellukset tai videot) brändiyhteensopivuussyistä. Maksimitulokset-kampanjoissa noudatetaan kaikkia tilitason ja hallinnoijan tilin tason sijoittelujen poissulkemisia. Lue lisää sijoittelujen poissulkemisesta tilitasolla.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä työkalukuvaketta Tools Icon.
  2. Valitse Sisällön sopivuus.
  3. Klikkaa avattavaa Lisäasetukset-valikkoa.
  4. Laajenna "Poissuljetut sijoittelut" klikkaamalla.
  5. Klikkaa Selaa-välilehteä, jos haluat käyttää aiemmin lisättyjä sijoitteluja, tai Lisää-välilehteä, jos haluat lisätä uuden sijoittelun linkin.
  6. Klikkaa Tallenna.