Driftsgebyrer i kontoer med argentinske peso som viser annonser utenfor Argentina

Fra og med 1. august 2023 blir driftsgebyrer pålagt Google Ads-kontoer som bruker argentinske peso som betalingsvaluta, hvis annonser vises til brukere utenfor Argentina. Merk deg at bare kontoer med månedlig fakturering og Banelco som betalingsmåte belastes med dette gebyret.

Dette nye tilleggsgebyret dekker driftsgebyrer relatert til argentinske markedsforhold.

De nye driftsgebyret pålegges bare forbruk på annonsevisninger og -klikk knyttet til brukere utenfor Argentina. Eksempel: Hvis du bruker ARS 100 i Google Ads i august og ARS 90 av disse kommer fra annonser som vises i Argentina, mens de resterende ARS 10 er fra annonser vist utenfor Argentina, er det bare beløpet ARS 10 som pålegges driftsgebyret. Videre er det slik at hvis driftsgebyret i august for eksempel er 100 %, blir verdien av dette tilleggsgebyret ARS 10, noe som fører til at totalbeløpet som skal betales i august, er ARS 110 pluss eventuelle gjeldende avgifter.

Hva er satsen for driftsgebyret?

Satsen for dette gebyretkan justeres etter behov, basert på svingninger i det argentinske markedet. Den oppdaterte satsen for driftsgebyret i påfølgende måneder vises nedenfor (og oppdateres månedlig).

12/2023: 20%

01/2024: 20%

02/2024: 20%

03/2024: 20%

04/2024: 20%

05/2024:  Driftsgebyrets sats beregnes hver måned og oppdateres her når den foreligger.

Når blir driftsgebyret fakturert?

Månedlig fakturering

Hvis du bruker argentinske peso i annonsekontoen din og viser annonser utenfor Argentina, blir det lagt til et tilleggsgebyr (kalles «driftsgebyrer») i Google Ads-kostnadene dine på slutten av hver måned, når fakturaen din genereres. Informasjon om dette gebyret vises på den kommersielle fakturaen du mottar, og mot utgangen av måneden fremgår den også under ordrelinjen «Driftsgebyr» på «Transaksjoner»-siden i Google Ads-kontoen.

Hvis du har konfigurert et kontobudsjett, blir også det pålagt dette gebyret. Hvis du for eksempel har et budsjett på ARS 100 og det påløper et driftsgebyr på ARS 90, faktureres du med ARS 190 (pluss ev. avgifter, deriblant mva., som måtte gjelde i virkekretsen din). Finn ut mer om justering av kontobudsjetter.

Merk: Eventuelle avgifter, deriblant mva., som måtte gjelde i den aktuelle virkekretsen, omfatter også dette nye gebyret.

Manuelle innbetalinger eller forskuddsbetalinger

Hvis du bruker argentinske peso i annonsekontoen din og viser annonser utenfor Argentina, blir det lagt til et tilleggsgebyr (kalles «driftsgebyr») i Google Ads-kostnadene dine på slutten av hver måned, når fakturaen din genereres. Det kan hende at driftsgebyret blir lagt til i kontoen etter at forskuddsbetalingen din er brukt opp, og det kan da hende at du har en utestående saldo som blir trukket fra den neste forskuddsbetalingen.

Dette gebyret vises som en «Driftsgebyr»-ordrelinje på «Sammendrag»-siden i Google Ads-kontoen din, under «Anslåtte gebyrer og avgifter». Merk deg at eventuelle avgifter, deriblant mva., som måtte gjelde i den aktuelle virkekretsen, omfatter også dette nye gebyret.

Tilleggsinformasjon

Fra kampanjer som er målrettet spesifikt mot en bestemt virkekrets, Argentina i dette eksempelet, kan det vises annonser til brukere som er utenfor Argentina, siden bedriften din kan være et sted av interesse for disse brukerne. Annonsøren står derfor selv ansvarlig for å påse at kampanjens målrettingsinnstillinger er riktige, og at annonsene blir vist i de tiltenkte virkekretsene. Google verken refunderer eller krediterer driftsgebyrer som er pålagt som følge av registrerte klikk og visninger som ifølge målrettingsinnstillingene i kampanjen er legitime.

Du kan sjekke hvilke virkekretser annonsene dine vises i, ved å følge denne fremgangsmåten for å opprette en egendefinert rapport ved hjelp av steds- og avstandsrapportene:

1. Opprett en forhåndsdefinert avstandsrapport.
  2. Fjern alle standardradene.
  3. Legg til en rad for «Land/territorium (brukerens posisjon)».
  4. Søk etter kostnader utenfor Argentina.

Hvis ARS-kontoen din ikke skal brukes til å vise annonser utenfor Argentina, kan du oppdatere stedsalternativene i kontoen til «Posisjon: folk som nå eller regelmessig befinner seg på de målrettede stedene dine», hvis dette ikke var angitt allerede. Oppdater posisjonsalternativene

Hvis du ikke er bosatt i Argentina og heller ikke har til hensikt å bruke ARS (argentinske peso) som betalingsvaluta i Google Ads-kontoen din, kan du overføre kampanjene dine til en annen konto hvor argentinske peso ikke benyttes (du kan nemlig ikke endre valutaen i en eksisterende konto).

Merk: Hvis du bytter valuta, blir du ikke lenger fakturert av Googles argentinske enhet, og du mottar derfor ikke lokale dokumenter. Hvilke dokumenter og avgifter som kreves i den nye kontoen, avhenger av det nye landet eller den nye valutaen.