Bedrijfskosten voor accounts die de Argentijnse peso gebruiken en advertenties tonen buiten Argentinië

Vanaf 1 augustus 2023 worden er voor Google Ads-accounts die de Argentijnse peso als betalingsvaluta gebruiken, bedrijfskosten in rekening gebracht als advertenties aan gebruikers buiten Argentinië worden getoond. Deze kosten gelden alleen voor accounts met maandelijkse facturering en de betaalmethode Banelco.

De nieuwe bedrijfskosten zijn het gevolg van Argentijnse marktschommelingen.

Ze worden alleen in rekening gebracht voor uitgaven die zijn opgebouwd voor advertentievertoningen en -klikken van gebruikers buiten Argentinië. Voorbeeld: U geeft in augustus € 100 aan Google Ads uit, waarvan € 90 aan advertenties die in het Argentijnse gebied worden getoond en de resterende € 10 aan advertenties die buiten Argentinië worden getoond. De bedrijfskosten worden dan alleen geheven over die € 10. Als het percentage voor de bedrijfskosten in augustus bijvoorbeeld 100% is, bedragen de extra nieuwe kosten € 10. Hierdoor is het totaal te betalen bedrag voor de maand augustus € 110, plus eventuele toepasselijke belastingen.

Wat is het percentage voor de bedrijfskosten?

Het percentage voor deze kosten kan zo nodig worden aangepast op basis van de Argentijnse marktschommelingen.  Het up-to-date percentage voor de bedrijfskosten voor de daaropvolgende maanden is hieronder beschikbaar (maandelijks geüpdatet).

12-2023: 20%

01-2024: 20%

02-2024: 20%

03-2024: 20%

04-2024: 20%

05-2024: Het percentage voor de bedrijfskosten wordt elke maand berekend. Het wordt hier geüpdatet zodra het beschikbaar komt.

Wanneer worden de bedrijfskosten gefactureerd?

Maandelijkse facturering

Als uw advertentieaccount de Argentijnse peso gebruikt en advertenties buiten Argentinië toont, worden aan het eind van elke maand bedrijfskosten toegevoegd aan uw Google Ads-kosten, nadat uw factuur is gemaakt. De informatie over deze bedrijfskosten staat op uw commerciële factuur en is ook beschikbaar aan het eind van de maand als het regelitem Bedrijfskosten op de pagina Transacties in uw Google Ads-account.

Deze kosten worden ook bij uw accountbudget geteld als u dat heeft ingesteld. Als u bijvoorbeeld een budget van € 100 heeft en € 90 aan bedrijfskosten opbouwt, wordt er € 190 in rekening gebracht (plus eventuele toepasselijke belastingen in uw jurisdictie, zoals btw). Ontdek meer informatie over aanpassing van uw accountbudget.

Opmerking: Alle belastingen die in uw jurisdictie van toepassing zijn, zoals btw, worden ook toegepast op de nieuwe toeslag.

Handmatige betalingen of vooraf betalen

Als uw advertentieaccount de Argentijnse peso gebruikt en advertenties buiten Argentinië toont, worden aan het eind van elke maand nieuwe bedrijfskosten toegevoegd aan uw Google Ads-kosten. De bedrijfskosten kunnen aan uw account worden toegevoegd nadat uw voorafbetaling helemaal is uitgegeven. Mogelijk heeft u dan een openstaand saldo dat wordt afgetrokken van uw volgende voorafbetaling.

Deze kosten staan als het regelitem Bedrijfskosten onder 'Geschatte belastingen en kosten' op de pagina Overzicht van uw Google Ads-account. Belastingen die in uw jurisdictie van toepassing zijn, zoals btw, worden ook toegepast op de nieuwe kosten.

Meer informatie

Het is mogelijk dat een campagne die een bepaalde jurisdictie target, bijvoorbeeld Argentinië, advertenties toont aan gebruikers buiten Argentinië omdat uw bedrijf een interessante locatie voor die gebruikers kan zijn. De adverteerder is er verantwoordelijk voor dat de targetinstellingen voor de campagne correct zijn en dat de advertenties worden weergegeven in de beoogde jurisdicties. Google betaalt geen kosten terug die in rekening zijn gebracht voor legitieme klikken en vertoningen die zijn weergegeven volgens de targetinginstellingen voor uw campagne.

Als u wilt controleren in welke jurisdicties uw advertenties worden getoond, maakt u zo een aangepast rapport in de locatie- en afstandsrapporten:

1. Maak een vooraf gedefinieerd rapport Afstand.
  2. Verwijder alle standaardrijen.
  3. Voeg de rij Land/gebied (gebruikerslocatie) toe.
  4. Zoek naar kosten buiten Argentinië.

Als het niet uw bedoeling is dat uw ARS-account advertenties buiten Argentinië toont, updatet u uw locatieopties om alleen 'Aanwezigheid: Mensen die zich (regelmatig) op uw targetlocaties bevinden' te targeten als uw account onjuist is ingesteld. Uw locatieopties updaten

Als u niet in Argentinië woont en niet van plan bent de betalingsvaluta ARS (Argentijnse peso) te gebruiken voor uw Google Ads-account, migreert u uw campagnes naar een nieuw account met een andere valuta dan de Argentijnse peso (u kunt de valuta van een bestaand account niet wijzigen).

Opmerking: Als u de valuta wijzigt, worden er geen kosten meer in rekening gebracht vanuit de entiteit Google Argentinië. U krijgt daarom geen lokale documenten. De nieuwe valuta/het nieuwe land bepaalt welke documenten en belastingen van toepassing zijn op het nieuwe account.