Käyttömaksut tileillä, joilla on käytössä Argentiinan peso ja joiden mainokset näkyvät Argentiinan ulkopuolella

Käyttömaksuja aletaan veloittaa 1.8.2023 alkaen Google Ads ‑tileiltä, joiden maksuvaluutaksi on valittu Argentiinan peso ja joiden mainokset on kohdistettu Argentiinan ulkopuolelle. Huomaa, että tämä maksu koskee vain tilejä, joiden maksutapa on kuukausilaskutus tai Banelco.

Tämä uusi maksu perustuu Argentiinan markkinoiden muutoksiin liittyviin toimintakustannuksiin.

Uusia käyttömaksuja veloitetaan vain kuluista, jotka ovat kertyneet Argentiinan ulkopuolella olevilta käyttäjiltä saaduista mainosimpressioista tai klikkauksista. Esimerkki: Jos käytät Google Adsiin elokuussa 100 $, josta 90 $ on peräisin Argentiinan alueella näkyneistä mainoksista ja loput 10 $ Argentiinan ulkopuolella näkyneistä mainoksista, käyttömaksu veloitetaan vain 10 $:sta. Lisäksi jos käyttömaksuprosentti elokuulta on 100 %, lisämaksun suuruus on 10 $. Maksettava kokonaissumma elokuulta on näin ollen 110 $ + mahdolliset sovellettavat verot.

Miten käyttömaksuprosentti määräytyy?

Käyttömaksuprosentti määräytyy Argentiinan markkinamuutosten perusteella, ja sitä voidaan muokata tarpeen mukaan. Ajantasainen käyttömaksu seuraaville kuukausille näkyy alla (päivitetään kuukausittain).

12/2023: 20%

01/2024: 20%

02/2024: 20%

03/2024: 20%

04/2024: 20%

05/2024: Käyttömaksuprosentti lasketaan joka kuukausi ja päivitetään sen jälkeen tänne.

Milloin käyttömaksu laskutetaan?

Kuukausilaskutus

Jos tililläsi käytetään Argentiinan pesoa ja tilin mainokset on kohdistettu Argentiinan ulkopuolelle, Google Ads ‑kuluihisi lisätään käyttömaksu kunkin kuukauden lopussa laskun luomisen yhteydessä. Tiedot tästä maksusta näkyvät kauppalaskussasi, ja löydät ne myös kuun lopussa Google Ads ‑tilisi Tapahtumat-sivulta Käyttömaksu-rivikohdan alta.

Käyttömaksu lisätään myös tilibudjettiisi, jos olet jo asettanut budjetin. Jos budjettisi on esimerkiksi 100 $ ja käyttömaksuja kertyy 90 $, sinulta laskutetaan 190 $ (+ mahdolliset oikeudenkäyttöalueellasi sovellettavat verot, kuten ALV). Lue lisää tilibudjetin muokkaamisesta.

Huom. Uudesta maksusta peritään myös mahdolliset oikeudenkäyttöalueellasi sovellettavat verot, kuten ALV.

Manuaaliset maksut tai ennakkomaksut

Jos tililläsi käytetään Argentiinan pesoa ja tilin mainokset on kohdistettu Argentiinan ulkopuolelle, Google Ads ‑kuluihisi lisätään uusi maksu eli käyttömaksu kunkin kuukauden lopussa. Käyttömaksu saatetaan vähentää tililtäsi sen jälkeen, kun ennakkomaksu on käytetty kokonaan, ja sinulle saattaa jäädä avointa saldoa, joka vähennetään seuraavasta ennakkomaksustasi.

Tämä maksu näkyy Google Ads -tilisi Yhteenveto-sivulla Käyttömaksu-rivikohtana osiossa Arvioidut verot ja maksut. Huomaa, että uudesta maksusta peritään myös mahdolliset oikeudenkäyttöalueellasi sovellettavat verot, kuten ALV.

Lisätietoa

Vaikka kampanja olisi kohdistettu tietylle oikeudenkäyttöalueelle, esimerkiksi Argentiinaan, sen mainokset saattavat näkyä Argentiinan ulkopuolella oleville käyttäjille, jos yrityksesi on kyseisten käyttäjien mielestä kiinnostavassa sijainnissa. Siksi on mainostajan vastuulla varmistaa, että kampanjan kohdistusasetukset ovat oikein ja että mainokset näkyvät halutuilla oikeudenkäyttöalueilla. Google ei hyvitä tai palauta käyttömaksuja, jotka on veloitettu kampanjasi kohdistusasetusten mukaan näkyneiden mainosten todellisista klikkauksista ja impressioista.

Jos haluat tarkistaa, millä oikeudenkäyttöalueilla mainoksesi näkyvät, luo oma raportti sijainti- ja etäisyysraporttien kautta näin:

1. Luo ennalta määritetty Etäisyys-raportti.
  2. Poista kaikki oletusrivit.
  3. Lisää "Maa/alue (käyttäjän sijainti)" ‑rivi.
  4. Katso, onko sinulle kertynyt kuluja Argentiinan ulkopuolelta.

Jos et halua ARS-valuuttaa käyttävän tilisi mainosten näkyvän Argentiinan ulkopuolella ja tilin asetuksissa on virheitä, päivitä sijaintiasetukset niin, että valitset kohdistusasetukseksi "Sijainti: Kohdistusalueilla olevat tai niillä usein käyvät ihmiset". Sijaintiasetusten päivittäminen

Jos sinulla ei ole toimivaltaa Argentiinassa etkä aio käyttää Google Ads ‑tilisi maksuvaluuttana Argentiinan pesoa (ARS), siirrä kampanjasi uudelle tilille, jossa on käytössä jokin muu valuutta (koska aiemmin luodun tilin valuuttaa ei voi muuttaa).

Huom. Jos vaihdat valuutan, Google Argentina ei enää laskuta sinua etkä siksi saa paikallisia dokumentteja. Uudelle tilille sovellettavat dokumentit ja verot määräytyvät uuden valuutan/maan mukaan.