Slik bruker du sidefeeder i Performance Max

Med en sidefeed kan du spesifisere hvilke nettadresser som skal brukes i annonser i Performance Max-kampanjer. Når du oppgir en sidefeed for landingssidene dine, får Google Ads kontrollert at alle de relevante sidene er indeksert, fastslått når annonsene skal vises, og sett hvor på nettstedet folk skal viderekobles til.

Merk: Du kan maks ha 100 sidefeeder per konto.

På denne siden:

Før du begynner

Last ned datamalen for sidefeeder (anbefales), eller opprett et regneark med minst to kolonner selv:

• Sidens nettadresse: Dette er nettsiden du vil målrette annonsene mot. Oppgi én nettadresse per rad. Ikke oppgi nettadresser der du har lagt til sporingsparametere.
  • Egendefinert etikett: Med denne etiketten blir det enklere å målrette annonsene mot ønsket målgruppe via sidefeeden og justere budet for hver etikett. Skriv inn minst én etikett per rad, atskilt med semikolon (;). Du kan for eksempel opprette egendefinerte etiketter for populære hoteller ut fra de respektive stjernerangeringene. Alle firestjerners hoteller kan for eksempel merkes med «FIRESTJERNERS», «POPULÆR DESTINASJON» og så videre.

Nettadresseregler og sidefeeder

Når du lager en ny elementgruppe i en Performance Max-kampanje, kan du bruke regler for nettadresseelementer. Før du definerer regler, må du vurdere om du vil at de kvalifiserte nettadressene skal komme fra hele domenet ditt eller spesifikt fra nettadressene i sidefeedene. Hvis du vil at elementgruppen skal ta høyde for alle kvalifiserte nettadresser fra domenet, kan du bruke «Nettadressen inneholder»-regelen. Hvis du vil at elementgruppen skal finne nettadresser basert på sidefeeden, bør du legge til egendefinerte etiketter fra sidefeeden.

Fjern dupliserte nettadresser

Med en duplisert nettadresse menes en enkeltfeed som inneholder flere oppføringer av den samme nettadressen. Før du sender inn sidefeeden, må du fjerne eventuelle dupliserte nettadresser. Du kan fremdeles sende inn siden som inneholder dupliserte nettadresser, men bare versjonen som ble lagt til sist, blir godkjent og kvalifisert for visning. Alle andre versjoner av nettadressen blir merket som «Ikke godkjent: duplisert nettadresse».

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Opprett sidefeeder i kontoer

Følg denne fremgangsmåten for å opprette en sidefeed i kontoen din:

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bedriftsdata.
  3. Klikk på plussknappen , og velg Sidefeed.
  4. Gi feeden et navn.
  5. Åpne «Velg kilde»-rullegardinmenyen for å velge filtypen.
  6. Legg ved feedfilen.
  7. Valgfritt: Klikk på Forhåndsvisning for å se et sammendrag av det som blir lastet opp.
  8. Klikk på Bruk.
Tips: Når du laster opp nye sidefeeder eller redigerer eksisterende sidefeeder, tar det i snitt 2–14 dager før Google får gjennomsøkt feeden (avhengig av feedstørrelsen). Det kan ta litt tid før det blir vist annonser på en side i feeden.

Opprett nye Performance Max-kampanjer med sidefeeder

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på plussknappen , og velg Ny kampanje.
  5. Velg ønsket annonseringsmål i kampanjen. Hvis ingen av alternativene gjenspeiler målet ditt, velger du «Opprett en kampanje uten noe spesielt mål».
  6. Velg Performance Max som kampanjetype.
  7. Velg «Dette markedsfører du», og klikk på Neste.
  8. Klikk på Kampanjeinnstillinger i panelet til venstre.
  9. Klikk på «Vis flere innstillinger»-rullegardinmenyen på siden med kampanjeinnstillinger.
  10. Velg Sidefeeder.
    • Merk: Sørg for at «Tekstelementer med endelig nettadresse» er slått på i «Elementer som er opprettet automatisk»-delen.
  11. Klikk i «Legg til en sidefeed»-avmerkingsboksen.
  12. Velg én eller flere feeder du vil legge til i kampanjen.
  13. Klikk på Neste.

Angi sidefeeder som skal brukes i Performance Max-kampanjer

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Finn raden med Performance Max-kampanjen du vil redigere. Klikk på tannhjulikonet Admin Icon som vises ved siden av kampanjenavnet.
  5. Vis Sidefeeder-delen. Du må ha slått på automatisk opprettede tekstelementer for å bruke sidefeeder (hvis denne innstillingen ikke er slått på, blir du bedt om å gjøre det før du kan legge til sidefeeder). Merk deg at hvis nettadresseutvidelse er slått på, kan Google fortsatt vise annonser med landingssider på en hvilken som helst side på domenet for den endelige nettadressen som er relevant for brukerens søkeintensjon.
  6. Velg én eller flere av feedene som skal brukes i kampanjen.
  7. Klikk på Lagre.
Merk: Det er viktig at du fjerner ugyldige nettadresser fra feeden.

Ekskluder nettadresser fra nettadresseutvidelse med egendefinerte etiketter

Hvis du vil slå på nettadresseutvidelse for å få optimaliserte kampanjeresultater, men også forhindre at annonser vises på visse nettadresser i sidefeedene, kan du gjøre dette med egendefinerte etiketter. Følg veiledningen nedenfor for å ekskludere nettadresser fra nettadresseutvidelse med egendefinerte etiketter:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Finn raden med Performance Max-kampanjen du vil redigere. Klikk på tannhjulikonet Admin Icon som vises ved siden av kampanjenavnet.
  5. Vis Sidefeeder-delen.
  6. Vis «Elementer som er opprettet automatisk»-delen, og klikk for å slå på utvidelse av endelig nettadresse. Når utvidelse av endelig nettadresse er slått på, aktiveres «Ekskluder enkelte nettadresser fra søkeannonser»-fanen.
  7. Velg «Ekskluder enkelte nettadresser fra søkeannonser»-fanen.
  8. Klikk på Egendefinert etikett-fanen, og skriv inn den egendefinerte etiketten.
  9. Velg Legg til.
  10. Klikk på Lagre.

Spesifiser sidefeeder for elementgrupper med egendefinerte etiketter

Hvis du vil spesifisere hvilke nettadresser fra sidefeedene som annonsene fra en bestemt elementgruppe skal vises på, kan du gjøre det ved hjelp av egendefinerte etiketter.

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Velg Performance Max-kampanjen du vil redigere.
  5. Klikk på Elementgruppe i sidemenyen til venstre.
  6. Vis Elementer-delen.
  7. Søk etter den egendefinerte etiketten i «Egendefinert etikett»-søkefeltet.
  8. Klikk på avmerkingsboksen for etikettene du vil bruke. De egendefinerte etikettene vises under søkefeltet.
  9. Klikk på Bruk.

Nettadressene du legger til i sidefeeden, skal ikke inneholde viderekoblinger eller sporingselementer.

Bruk sidefeeder med nettadresseutvidelse

Nå kan du oppgi en feed med nettadresser som skal brukes i Performance Max-kampanjen din. Denne funksjonen supplerer Googles automatiserte forståelse av hvilke produkter og tjenester annonsører bør bruke. Finn ut hvordan du bruker sidefeeder i Performance Max.

• Hvis utvidelse av endelige nettadresser er slått på: Ved at du sender inn en sidefeed, får vi bekreftet at vi indekserer de angitte nettadressene. Men dette begrenser ikke annonseleveringen til bare de nettadressene som er angitt i feeden.
  • Hvis utvidelse av endelige nettadresser er slått av: Performance Max-kampanjen din sender brukere kun til de nettadressene du har oppgitt i elementgruppene dine.