Paginafeeds gebruiken in Performance Max-campagnes

U kunt een paginafeed gebruiken om op te geven welke URL's in advertenties moeten worden gebruikt voor uw Performance Max-campagne. Als u een paginafeed aangeeft voor uw landingspagina's, kan Google Ads verifiëren of alle relevante pagina's zijn geïndexeerd. Ook kunnen we bepalen wanneer uw advertenties worden getoond en waar gebruikers op uw website naartoe worden geleid.

Opmerking: Er geldt een limiet van 100 paginafeeds per account.

Op deze pagina:

Voordat u begint

Download de template voor paginafeedgegevens (aanbevolen) of maak zelf een spreadsheet met minimaal 2 kolommen:

• Pagina-URL: Dit is de webpagina die u wilt targeten. Geef 1 URL per rij op. Gebruik geen URL's waaraan trackingparameters zijn toegevoegd.
  • Aangepast label: Met dit label kunt u advertenties in uw paginafeed targeten en uw bod per label aanpassen. Geef een of meer labels per rij op, gescheiden door een puntkomma (;). U kunt bijvoorbeeld aangepaste labels voor populaire hotels maken op basis van hun sterbeoordeling. Elk hotel dat is beoordeeld met 4 sterren, kan dan worden gelabeld als bijvoorbeeld "VIER_STERREN","POPULAIRE_BESTEMMING".

URL-regels en paginafeeds

Als u een nieuwe componentengroep voor een Performance Max-campagne maakt, kunt u besluiten om regels te gebruiken voor uw URL-componenten. Voordat u uw regels instelt, moet u bepalen of u wilt dat uw in aanmerking komende URL's uit uw hele domein komen of specifiek uit de URL's van uw paginafeeds. Als u wilt dat uw componentengroep alle in aanmerking komende URL's uit uw domein in overweging neemt, past u de regel 'URL bevat' toe. Als u wilt dat uw componentengroep URL's vindt op basis van uw paginafeed, voegt u aangepaste labels toe vanuit uw paginafeed.

Dubbele URL's verwijderen

Een probleem met dubbele URL's treedt op als dezelfde URL meerdere keren voorkomt in 1 afzonderlijke feed. Verwijder dubbele URL's voordat u uw paginafeed indient. Hoewel u uw pagina nog steeds kunt indienen als die dubbele URL's bevat, wordt alleen de laatst toegevoegde versie goedgekeurd en komt alleen die versie in aanmerking voor weergave. Alle andere versies van de URL worden gemarkeerd als afgekeurd en krijgen de status Afgekeurd: dubbele URL.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een paginafeed maken in uw account

Volg deze stappen om een paginafeed te maken in uw account:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Bedrijfsgegevens.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Paginafeed.
  4. Geef een naam op voor uw feed.
  5. Open het dropdownmenu Bron selecteren om uw bestandstype te kiezen.
  6. Voeg uw feedbestand bij.
  7. Optioneel: Klik op Voorbeeld om een overzicht te krijgen van wat er wordt geüpload.
  8. Klik op Toepassen.
Tip: Houd er bij uploads van nieuwe paginafeeds of na bewerking van bestaande paginafeeds rekening mee dat het gemiddeld 2 tot 14 dagen kan duren voordat Google de feed crawlt (afhankelijk van de feedgrootte). Het kan even duren voordat een pagina in de feed wordt getoond.

Een nieuwe Performance Max-campagne met paginafeeds maken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Selecteer een advertentiedoel voor uw campagne. Als geen van de doelen voldoet aan uw behoefte, selecteert u Campagne maken zonder vooraf ingesteld doel.
  6. Selecteer het campagnetype Performance Max.
  7. Selecteer Waarvoor u adverteert en klik op Volgende.
  8. Klik in het deelvenster links op Campagne-instellingen.
  9. Klik op het dropdownmenu Campagne-instellingen tonen op de pagina met campagne-instellingen.
  10. Selecteer Paginafeeds.
    • Opmerking: Zorg ervoor dat Tekstcomponenten met uiteindelijke URL aanstaat in het gedeelte Automatisch gemaakte componenten.
  11. Klik in het vak Een paginafeed toevoegen.
  12. Selecteer een of meer feeds om aan de campagne toe te voegen.
  13. Klik op Volgende.

Paginafeeds opgeven voor uw Performance Max-campagne

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Ga naar de rij met de Performance Max-campagne die u wilt bewerken. Klik naast de naam op het tandwiel Admin Icon.
  5. Vouw het gedeelte Paginafeeds uit. U moet automatisch gemaakte tekstcomponenten hebben aangezet om paginafeeds te kunnen gebruiken voordat u paginafeeds kunt toevoegen (als deze instelling niet aanstaat, wordt u gevraagd dit te doen voordat u paginafeeds kunt toevoegen). Als URL-uitbreiding aanstaat, kan Google nog steeds advertenties met landingspagina's tonen op pagina's in het domein van de uiteindelijke URL die relevant zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker.
  6. Selecteer een of meer van uw feeds die u met de campagne wilt gebruiken.
  7. Klik op Opslaan.
Opmerking: Zorg ervoor dat ongeldige URL's uit de feed zijn verwijderd.

URL's uitsluiten van URL-uitbreiding met aangepaste labels

Als u URL-uitbreiding wilt aanzetten voor geoptimaliseerde campagneprestaties, maar wilt voorkomen dat bepaalde URL's uit uw paginafeeds worden getoond, kunt u dit doen met aangepaste labels. Volg de onderstaande instructies om URL's uit te sluiten van URL-uitbreiding met aangepaste labels:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Ga naar de rij met de Performance Max-campagne die u wilt bewerken. Klik naast de naam op het tandwiel Admin Icon.
  5. Vouw het gedeelte Paginafeeds uit.
  6. Vouw het gedeelte Automatisch gemaakte componenten uit en klik om Uitbreiding van uiteindelijke URL aan te zetten. Nadat Uitbreiding van uiteindelijke URL is aangezet, wordt het tabblad Sommige URL's uitsluiten van zoekadvertenties aangezet.
  7. Selecteer het tabblad Sommige URL's uitsluiten van zoekadvertenties.
  8. Klik op het tabblad Aangepast label en geef het aangepaste label op.
  9. Selecteer Toevoegen.
  10. Klik op Opslaan.

Paginafeeds voor een componentengroep met aangepaste labels opgeven

Als u wilt opgeven welke URL's van paginafeeds moeten worden gebruikt voor de advertenties die via een bepaalde componentengroep worden getoond, kunt u dit doen met aangepaste labels.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Kies de Performance Max-campagne die u wilt bewerken.
  5. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Componentengroep.
  6. Vouw het gedeelte Componenten uit.
  7. Zoek naar uw aangepaste label in de zoekbalk Aangepast label.
  8. Vink het selectievakje aan voor de labels die u wilt gebruiken. De aangepaste labels worden onder de zoekbalk weergegeven.
  9. Klik op Toepassen.

De URL's die u aan uw paginafeed toevoegt, mogen geen omleidingen of tracking bevatten.

Paginafeeds met URL-uitbreiding gebruiken

U kunt nu een feed van URL's aangeven voor uw Performance Max-campagne. Deze functie vormt een aanvulling op het geautomatiseerde inzicht van Google in welke producten en services adverteerders moeten gebruiken. Meer informatie over hoe u paginafeeds gebruikt in Performance Max-campagnes

• Als Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat: Als u een paginafeed aangeeft, kunnen we verifiëren of we de aangegeven URL's indexeren, maar worden de advertenties niet beperkt tot weergave van alleen URL's uit de aangegeven feed.
  • Als Uitbreiding van uiteindelijke URL uitstaat: Uw Performance Max-campagne stuurt gebruikers alleen naar de URL's die zijn aangegeven in uw componentengroepen.