Sivusyötteiden käyttäminen Maksimitulokset-kampanjoissa

Sivusyötteen avulla voit valita Maksimitulokset-kampanjassasi käytettävät URL-osoitteet. Lisäämällä laskeutumissivut sisältävän sivusyötteen voit auttaa Google Adsia tarkistamaan, että kaikki olennaiset sivut on lisätty hakemistoon, ja määrittämään, milloin mainoksesi näkyvät ja mihin ihmiset kannattaa ohjata sivustollasi.

Sisällys:

Ennen kuin aloitat

Lataa sivusyötteiden datamalli (suositus) tai luo oma laskentataulukko, jossa on ainakin seuraavat kaksi saraketta:

• Sivun URL-osoite: Tämä on verkkosivu, jota haluat käyttää kohdistuksessa. Anna kullekin riville yksi URL‑osoite. Älä käytä URL‑osoitteita, joihin on lisätty seurantaparametreja.
  • Oma tunniste: Tämän tunnisteen avulla voit kohdistaa mainoksia sivusyötteen sisältämille sivuille ja muokata hintatarjousta tunnistekohtaisesti. Lisää kullekin riville yksi tai useampi tunniste ja erota ne toisistaan puolipisteellä (;). Voit esimerkiksi luoda omia tunnisteita suosituille hotelleille niiden tähtiarvion mukaan. Neljän tähden hotelleille voisi lisätä esimerkiksi seuraavat tunnisteet: "NELJÄ_TÄHTEÄ","SUOSITTU_KOHDE".

Päällekkäisten URL-osoitteiden poistaminen

Päällekkäiset URL-osoitteet tarkoittavat samassa syötteessä olevia samoja URL-osoitteita. Poista päällekkäiset URL-osoitteet ennen sivusyötteen lähettämistä. Voit lähettää päällekkäisiä URL-osoitteita sisältävän sivusi, mutta vain viimeisimpänä lisätty versio hyväksytään ja vain sitä voidaan käyttää. Kaikki muut URL-osoitteen versiot merkitään hylätyiksi, ja niiden tilana näkyy "Hylätty: Päällekkäinen URL-osoite".

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Sivusyötteen luominen tilillä

Näin voit luoda sivusyötteen tililläsi:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa Bisnesdata.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse sitten Sivusyöte.
  4. Nimeä syöte.
  5. Avaa "Valitse lähde" ‐valikko ja valitse tiedostotyyppi.
  6. Liitä syötetiedosto.
  7. Valinnainen: Jos haluat nähdä esikatselun ennen latausta, klikkaa Esikatselu.
  8. Klikkaa Käytä.
Vinkki: Uuden sivusyötteen lataamisen tai sivusyötteen muokkaamisen jälkeen Googlelta menee syötteen indeksointiin keskimäärin 2–14 päivää (syötteen koosta riippuen). Syötteen sisältämää sivua ei välttämättä aleta käyttää heti.

Uuden sivusyötteitä sisältävän Maksimitulokset-kampanjan luominen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  5. Valitse kampanjalle mainontatavoite. Jos et löydä sopivaa tavoitetta, valitse "Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta".
  6. Valitse kampanjatyypiksi Maksimitulokset.
  7. Valitse "Mitä mainostat" ja klikkaa Seuraava.
  8. Klikkaa vasemmasta sivupaneelista Kampanja-asetukset.
  9. Klikkaa kampanjan asetussivulta avattavaa "Näytä lisäasetukset" ‐valikkoa.
  10. Valitse Sivusyötteet.
    • Huom. Varmista, että "Tekstielementit ja lopullinen URL-osoite" on päällä "Automaattisesti luodut elementit" ‐kohdassa.
  11. Klikkaa "Lisää sivusyöte" ‐ruutua.
  12. Valitse vähintään yksi syöte, jonka haluat lisätä kampanjaan.
  13. Valitse Seuraava.

Maksimitulokset-kampanjassa käytettävien sivusyötteiden valitseminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Etsi muokattavan Maksimitulokset-kampanjan rivi. Klikkaa kampanjan nimen vieressä olevaa rataskuvaketta Admin Icon.
  5. Laajenna Sivusyötteet-osio. Automaattisesti luotujen tekstielementtien on oltava päällä, jotta voit käyttää sivusyötteitä (jos asetus ei ole päällä, sinua pyydetään laittamaan se päälle ennen sivusyötteiden lisäämistä). Huomaa, että jos URL-laajennus on päällä, Google voi silti julkaista mainoksia, joiden laskeutumissivu on mikä tahansa lopullisen URL-osoitteen verkkotunnuksessa oleva sivu, joka sopii käyttäjän hakutarkoitukseen.
  6. Valitse yksi tai useampi syöte, jota haluat käyttää kampanjassa.
  7. Klikkaa Tallenna.
Huom. Muista poistaa virheelliset URL-osoitteet syötteestä.

URL-osoitteiden sulkeminen pois URL-laajennuksesta omien tunnisteiden avulla

Jos haluat laittaa URL-laajennuksen päälle kampanjatulosten optimoimiseksi, mutta haluat estää tiettyjen sivusyötteen sisältämien URL-osoitteiden käytön, voit tehdä sen omien tunnisteiden avulla. Näin voit sulkea URL-osoitteita pois URL-laajennuksesta käyttämällä omia tunnisteita:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Etsi muokattavan Maksimitulokset-kampanjan rivi. Klikkaa kampanjan nimen vieressä olevaa rataskuvaketta Admin Icon.
  5. Laajenna Sivusyötteet-osio.
  6. Laajenna "Automaattisesti luodut elementit" ‐osio ja laita lopullisen URL-osoitteen laajennus päälle klikkaamalla. Kun lopullisen URL-osoitteen laajennus on päällä, "Sulje URL-osoitteita pois hakumainoksista" ‐välilehti on käytössä.
  7. Valitse "Sulje URL-osoitteita pois hakumainoksista" ‐välilehti.
  8. Klikkaa Oma tunniste ‐välilehteä ja lisää sitten oma tunniste.
  9. Valitse Lisää.
  10. Klikkaa Tallenna.

Elementtiryhmässä käytettävien sivusyötteiden valitseminen omien tunnisteiden avulla

Jos haluat valita, mitä sivusyötteiden URL-osoitteita tiettyyn elementtiryhmään liittyvissä mainoksissa käytetään, voit tehdä sen omien tunnisteiden avulla.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse muokattava Maksimitulokset-kampanja.
  5. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Elementtiryhmä.
  6. Laajenna Elementit-osio.
  7. Hae omaa tunnistetta "Oma tunniste" ‑hakukentästä.
  8. Merkitse haluamiesi tunnisteiden ruudut valituiksi. Omat tunnisteet näkyvät hakukentän alapuolella.
  9. Klikkaa Käytä.

Sivusyötteeseen lisäämäsi URL‑osoitteet eivät saa sisältää uudelleenohjauksia tai seurantaa.

Sivusyötteiden ja URL-laajennuksen käyttäminen

Voit nyt lisätä URL-osoitteista koostuvan syötteen Maksimitulokset-kampanjaasi varten. Tämä ominaisuus täydentää sitä, miten Google selvittää automaattisesti, mitä tuotteita ja palveluita mainostajien tulisi käyttää. Lue lisää sivusyötteiden käyttämisestä Maksimitulokset-kampanjoissa.

• Jos lopullisen URL-osoitteen laajennus on päällä: Sivusyötteen lisääminen auttaa varmistamaan, että lisäämme sen sisältämät URL-osoitteet hakemistoon, mutta mainoksissa voidaan käyttää niiden lisäksi muitakin URL-osoitteita.
  • Jos lopullisen URL-osoitteen laajennus ei ole päällä: Maksimitulokset-kampanja ohjaa käyttäjät ainoastaan sivusyötteen ja elementtiryhmien sisältämiin URL-osoitteisiin.