Be om refusjoner i aktive kontoer

Merk: Bare brukere som har administratortilgang, kan be om refusjoner. Hvis du ikke har administratortilgang, ser du ikke «Be om refusjon» på Faktureringssammendrag-siden din. Brukere som har standard tilgang, må kontakte en administratorbruker for å be om refusjon.
Fra og med mai 2024 er det mulig at enkelte kunder kan be om refusjon uten å måtte avslutte Google Ads-kontoene sine. Inntil videre tilbys dette kun i USA, men vi kan utvide dette globalt i løpet av de neste månedene.

Slik fungerer refusjoner

Hvis du har en saldo som er kvalifisert for refusjon, kan du be om å få refundert kontosaldoen ved å gå til «Faktureringssammendrag»-siden, gå til den nåværende måneden og klikke på «Be om refusjon». Når du følger fremgangsmåten for å be om refusjon, får du se hvilket beløp du har krav på å få refundert. Merk: Refusjonsbeløpet kan noen ganger være lavere enn beløpet du ser i kontosaldoen din.

Velg beløpet du vil ha refundert, og hvilken betalingsmåte det skal refunderes via. Når du har sendt inn forespørselen om refusjon, starter Google refusjonsprosessen via betalingsmåten du har valgt, og du blir informert om statusen for refusjonen på e-post og på «Faktureringssammendrag»-siden.

Behandlingstid: Google behandler refusjonsforespørselen i løpet av to uker. I tillegg kommer ytterligere behandlingstid hos det aktuelle kredittkortselskapet eller den aktuelle banken.

Årsaker til at refusjon ikke er tilgjengelig

Google tilbyr ikke refusjon i tilfellene nedenfor:

• hvis pengene på kontoen stammer fra en promoteringskode
  • hvis du har en utestående saldo som fortsatt må betales
  • hvis det forventede forbruket i løpet av behandlingstiden for refusjonen er høyere enn beløpet som er igjen i kontosaldoen

Vanlige spørsmål

Hvordan kan jeg sjekke om jeg har penger igjen på kontoen min?

Følg fremgangsmåten nedenfor for å kontrollere om du har penger på kontoen eller en utestående saldo som må betales:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen, som lanseres for alle annonsører i 2024. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du se på kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i navigasjonspanelet i Google Ads for å finne siden du leter etter.

1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Sammendrag.
  3. Hvis du har fått en bonus, vises beløpet i oversikten for den inneværende måneden som «Du har fått en bonus» for kunder som bruker automatisk betaling, eller som «Tilgjengelige midler» for kunder som bruker manuell innbetaling.

Hvorfor får jeg bare tilbud om delvis refusjon av kontosaldoen min?

Det kan påløpe tilleggskostnader i kontoen din mens Google behandler refusjonsforespørselen din. Delvise refusjoner tar hensyn til behandlingstiden og potensielle kostnader for å sikre kontinuitet i kampanjene dine mens refusjonsforespørselen behandles.

Hvor lang tid tar det vanligvis før jeg får refusjonen?

Det tar vanligvis opptil to uker å behandle refusjoner. Det kan ta opptil ti ekstra virkedager før refusjonen krediteres kontoen din, avhengig av hvilke prosedyrer banken eller kredittkortselskapet har.

Hva om det tar lengre tid?

Hvis du har ventet i mer enn fire uker, må du kontakte oss.

Kan jeg avbryte refusjonsforespørselen?

Du kan ikke avbryte refusjonsforespørselen hvis du har sendt inn en forespørsel om refusjon via «Faktureringssammendrag»-siden.

Hvordan kan jeg avslutte kontoen min for å be om refusjon?

Slik kan du avslutte Google Ads-kontoen:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen, som lanseres for alle annonsører i 2024. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du se på kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i navigasjonspanelet i Google Ads for å finne siden du leter etter.

1. Klikk på administratorikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din, og klikk så på Innstillinger.
  2. Klikk på Kontostatus-delen for å vise den.
  3. Klikk på Avslutt kontoen min.
    • Påminnelse: Bare brukere med administratortilgang kan avslutte kontoene sine for å be om refusjon. Hvis du ikke har administratortilgang, ser du ikke «Avslutt kontoen min» under «Kontostatus» i innstillingene.

Med dette endres kontostatusen til «Avsluttet».

Hvis du ombestemmer deg, kan du aktivere kontoen din på nytt ved å logge på og følge veiledningen. Deretter er det bare å oppdatere betalingsopplysningene dine og utføre en betaling for at annonsene dine skal bli vist igjen. Du finner mer informasjon i artikkelen vår om kontoavslutning.