Översiktskort för Google Ads i Googles sökresultat

I sökresultaten kan du se dina kampanjers status när du söker på vissa ord, till exempel Google Ads eller sökord som är relevanta för dina annonser på Google.

Obs! Funktionerna lanseras stegvis efter kampanjtyp och kan variera något beroende på kampanj.

Kampanjinformation

Du kan se aktuell information om din kampanj i sökresultaten, bland annat exponeringar, klick, konverteringar och kostnad hittills. Du kan även se kampanjens status (t.ex. "kvalificerad", "inte kvalificerad", "pausad") och ett exempel på hur dina annonser visas för potentiella kunder. Du kan återuppta pausade kampanjer på översiktskortet i Google Ads.

Rekommendationer och varningar

För att varna om eventuella problem kan en uppsättning aviseringar på kontonivå visas på det översiktskort för Google Ads som visar aviseringar om dina kampanjers status. I vissa fall kan du se en länk med texten Lös det. Länken tar dig till Google Ads där du kan åtgärda olika problem som kan hindra dina kampanjer från att visas. Det kan röra sig om fakturering, kampanjstatus och policyrelaterade problem.

På översiktskortet för Google Ads kan du också se rekommendationer för hur du kan förbättra resultatet av din kampanj. Rekommendationer på översiktskortet i Google Ads kan inkludera Lägg till nya sökord eller Maximera konverteringsvärde med ett mål-ROAS.

Redigera annonser

I vissa fall kan du även redigera dina annonser direkt i Google Sök på översiktskortet för Google Ads. Om funktionen stöds visas knappen Redigera, där du kan göra ändringar för tillgångar i kampanjen, som Slutlig webbadress och Rubrik, utan att lämna sökresultaten.