Produktlänkning: Länka dina Google-produkter i samband med den förbättrade onboardingupplevelsen

Vi uppdaterar flödet för onboarding och annonsskapande i Google Ads för att göra det lättare för dig att börja annonsera med Google. Genom att samla in nödvändig företagsinformation via Om ditt företag kan Google få en tydligare bild av dina marknadsföringsmål och rekommendera den kampanjtyp som är lämpligast för dig.

Produkter från Google som stöds

Du kan använda följande produkter från Google i samband med den förbättrade onboardingupplevelsen för förenklad länkning:

• Google Play
  • Google Merchant Center
  • Google Företagsprofil
  • YouTube-kanaler

Onboardingupplevelsen

Utifrån informationen som vi samlar in i början av onboardingprocessen kan vi identifiera om en annonsör har ett Google Play-konto, ett Google Merchant Center-konto, ett Google Företagsprofil-konto eller en YouTube-kanal.

Identifierade konton

Du kan se alla identifierade Google-produktkonton i avsnittet Om ditt företag. Så här kopplar du identifierade konton:

1. Klicka på Länka/Lägg till. Då visas en rullgardinsmeny med konton.
  2. Du kan göra något av följande:
    • Välj identifierade konton.
    • Sök efter konton som du vill välja.
  3. Välj kontot du vill länka och klicka på den blå knappen Länka.
  4. Välj den data som du vill importera genom att klicka på reglagen och klicka sedan på Nästa.
  5. Granska ditt val och klicka på Länka.

Du kommer tillbaka till avsnittet Om ditt företag, där du kan lägga till ytterligare identifierade eller oidentifierade konton.

Obs! Om fler än fem egendomar per produkt identifieras visas de identifierade egendomarna när du klickar i sökrutan.

Andra konton

Alla andra Google-produkter kan väljas i avsnittet Om ditt företag under Valfritt: Anslut andra appar och konton. Så här kopplar du oidentifierade konton:

1. Klicka på Lägg till. Då visas en rullgardinsmeny med en sökruta.
  2. Ange webbadressen till kanalen (YouTube), konto-id (Merchant Center) eller app-id i sökrutan.
  3. Välj kontot du vill länka genom att klicka på namnet och sedan på Nästa.
  4. Granska ditt val och klicka på Skicka begäran.

Du kommer tillbaka till avsnittet Om ditt företag, där du kan lägga till ytterligare identifierade eller oidentifierade konton.