Produktlänkning: Länka din företagsprofil på Google till Google Ads

Google har uppdaterat gränssnittet för att skapa, hantera och ta bort platslänkar och företagsprofilen på Google i Google Ads. Läs mer om Google Företagsprofil.

Innan du börjar

Med adresstillgångar kan dina annonser visas med information som din adress, en karta eller avståndet till ditt företag för att hjälpa människor att hitta dina butiker. Kunderna kan klicka eller trycka på din plats som visas med den slutliga annonsen för att se din platssida med den mest relevanta företagsinformationen på ett och samma ställe.

Länka din företagsprofil på Google i samband med den nya onboardingupplevelsen

Utifrån informationen som vi samlar in i början av onboardingprocessen kan vi identifiera om en annonsör har ett Google Företagsprofil-konto. I så fall visas det så att du kan välja det.

Identifierade konton

Du kan se alla identifierade Google-produktkonton i avsnittet Om ditt företag. Så här kopplar du identifierade konton:

1. Klicka på Länka. Då visas en rullgardinsmeny med konton.
  2. Du kan göra följande:
    • Välj identifierade konton.
    • Sök efter konton som du vill välja.
  3. Välj kontot du vill länka och klicka på Länka.
  4. Välj den data som du vill importera.
  5. Klicka på Nästa, granska ditt val och klicka på Länka.

Du kommer tillbaka till avsnittet Om ditt företag, där du kan lägga till ytterligare identifierade eller oidentifierade konton.

Obs! Om fler än fem egendomar per produkt identifieras visas de identifierade egendomarna när du klickar i sökrutan.

Oidentifierade konton

Alla andra Google-produkter kan väljas i avsnittet Om ditt företag under Valfritt: Anslut andra appar och konton. Så här kopplar du oidentifierade konton:

1. Klicka på Lägg till. Då visas en rullgardinsmeny med en sökruta.
  2. Ange webbadressen till kanalen (YouTube), konto-id (Merchant Center) eller app-id i sökrutan.
  3. Välj kontot du vill länka och klicka på Nästa.
  4. Granska ditt val och klicka på Skicka begäran.

Du kommer tillbaka till avsnittet Om ditt företag, där du kan lägga till ytterligare identifierade eller oidentifierade konton.

Länka din Google Företagsprofil

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Länka till en företagsprofil

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på plusknappen och välj Adresstillgång.
  5. Din domän bör visas automatiskt. Om den inte gör det kan du ange en domän för att se potentiella företagsprofiler.
  6. Välj Länder genom att klicka på pennikonen Penna/redigeringsikon. Klicka på Spara.
  7. Leta reda på den företagsprofil i listan som stämmer bäst in på ditt företag. Klicka på Välj.
  8. Kontrollera att rätt företagsprofil visas i förhandsgranskningen och klicka på Fortsätt.

Din begäran skickas till e-postadressen i den valda företagsprofilen. När begäran har godkänts kan platserna i kontot visas som adresstillgångar tillsammans med dina annonser.

Länka till en företagsprofil som du hanterar

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på plusknappen och välj Adresstillgång.
  5. Klicka på Länka till ett konto i Hanterare för Företagsprofil som jag känner till.
  6. Välj Välj en företagsprofil som jag hanterar. Välj ett konto i rullgardinsmenyn.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Använd ditt företagsnamn eller etikettfilter om det behövs. Klicka på Slutför.

Hantera länkar till Google Företagsprofil

1. Klicka på ikonen Administratör i ditt Google Ads-konto Admin Icon.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på Google Företagsprofil under Länkade konton och produkter och klicka på Hantera och länka för nya länkar.
  4. Då ser du alla länkade företagsprofiler som väntar på inbjudning.
    • Om platserna används i aktiva adresstillgångar visas knappen Visa adresstillgångar i kolumnen Åtgärd vid Hantera.
    • Du kan utöka de befintliga platserna genom att klicka på felet vid namnet på företagsprofilen.

Ta bort länkar till Google Företagsprofil

1. Klicka på ikonen Administratör i ditt Google Ads-konto Admin Icon.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på Google Företagsprofil under Länkade konton och produkter och klicka på Hantera och länka för nya länkar.
  4. Välj kontot vars länk du vill ta bort i ditt Google Ads-konto genom att klicka på Hantera i kolumnen Åtgärd.
  5. Klicka på Ta bort länk i fönstret som visas och följ stegen för att ta bort länken till kontot.
Obs! Om tillgångarna används aktivt måste du ta bort adresstillgångarna innan du kan ta bort länken till kontot.

Relaterad länk